Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kde je čidlo na tmu u P607?

Recommended Posts

Odesláno

Jo, jo, v roce 77 jsem už měl řidičák 5 let a svoje druhé auto.

Že to připojením Planet2000 celé zvadne, to jsem opravdu, ale opravdu netušil. Ale klidně mi to můžeš dát za vinu - byla to taková blbá rada - připojovat diagnostiku a přepínat světla - to jsem fakt blbě poradil.

Teď bych poradil - hledat zdatnějšího diagnostika, a případně zkusit okopírovat CD z jiného auta. Pokud to nepůjde, tak objednat to CD jako náhradní díl.

Můj postoj k navigaci je jasný - nesmí mi do domu - a hlavně vestavěná v autě. Kdyby to byl nějaký tomtom, tak ho snadno zahodíš. V autě je to příliš nepružné.

[upravil dne 7.10.2009 P607Olda]

Odesláno

To P607Olda - píšu, že jsem celý den věc řešil s Katto77 a ten to jistě zná (není z těch co mu navigace nesmí do domu ;) ) a nastrkali jsme do toho hafo CD - jak píšu:bez úspěchu. ...hledat zdatnějšího diagnostika? Tady na fóru nějakou inzercí? Objednat CD jako náhradní díl? Pls poraď jaké CD a kde? Díky

BTW: Ty nemáš v P607 navigaci? Proč? (soudím podle nicku P607Olda, že máš P607 nebo ne?)

OT: Už jsi děda? Já ještě ne cheesy.gif

Odesláno

Navigaci nemám, protože cesty znám. Ale rád podle ní jezdím, když ji má někdo jiný, nasmějeme se, jak nás navigace posílá na polňačky anebo přímo do pole (v Polsku velmi časté). Taky nám navigace radí delší cestu, jak na kilometry, tak na čas, a když jedu po svých obvyklých trasách, tak to milostivě přepočítá a zjistí, že je to o 15 až 30 minut kratší. Nemluvě o tom, že navigace neví, kolik je děr na které silnici, a např. Červenohorské sedlo (silnice 1. třídy) plánuje rychlostí asi 85 km/h, zatímco skutečnost je v létě tak 40 km/h a v zimě 30 km/h (jsou tam serpentiny). To má ovšem matoucí vliv na volbu trasy, tedy rozhodnutí, kterou trasou pojedu.

Děda nejsem, i když bych už mohl být. Docela se těším.

Teď jsem byl v servisu, ptal jsem se servisáka, který denně dělá Peugeoty.

Říkal, že Planet2000 vůbec do navigace nešahá a že se diví, jak to mohlo souviset. Že to může být také hardwarová závada, nebo nějaká náhoda. CD se prý dá objednat. Kopírovat prý nejde. Cenu bys se mohl zkusit zeptat na tel. 583 411 572, tam mě nikdy nezklamali. Je to Zábřeh na Moravě.

[upravil dne 8.10.2009 P607Olda]

Odesláno

To P607Olda - a to máš P607 bez navigace ? icon_eek.gif

Já navigaci potřebuji, jezdím v Praze v Ústeckém a středočeském kraji. Přál bych ti bez navigace najít cestu z Buštěhradu do Kladna nebo naopak. Nebo se orientovat na Teplicku, Mostecku, Ústecku, Děčínsku. Všude, kde jsou naši opálení spoluobčané chybí dopravní značení. Oni už ví, že když ukradnou dopravní značku zákazovou, výstražnou tak kdyby je někdo chytil, tak je to tr.č. obecného ohrožení, ale za informační značky do 5 tis.Kč jen přestupek. Pak se někde orientuj, když tam nejezdíš!

Reklamoval jsem to dnes právě v servisu - 3 hod. pátrání - bez úspěchu. Mechanik říkal že, objednat CD stojí balík, ale stejně nevěděl jaké CD. Ty to víš? Diagnostikou Planet2000 zjistil, že verze programu je 1610 a verze diagnostiky je 63. Nic jinýho nenašel. Říká ti to něco?

Odesláno

Mám tam malý displej. Do Kladna jsem taky jezdíval, do Rakovníka, Kněževsi, Meziboří, Aše, Domažlic, České Lípy, Stříbra atd. Naštěstí vždy na ty samé adresy - na vodárny.

Dej VIN (do soukromé zprávy), pokud to stihneme tak do 16:30, anebo zítra ráno se Ti poptám v tom servisu konkretně.

Auto mi hlásí slabou zadní baterku (po 9 letech), tak mi budou dávat novou.

Odesláno
[ Přál bych ti bez navigace najít cestu z Buštěhradu do Kladna nebo naopak. Nebo se orientovat na Teplicku, Mostecku, Ústecku, Děčínsku. Všude, kde jsou naši opálení spoluobčané chybí dopravní značení. Oni už ví, že když ukradnou dopravní značku zákazovou, výstražnou tak kdyby je někdo chytil, tak je to tr.č. obecného ohrožení, ale za informační značky do 5 tis.Kč jen přestupek. Pak se někde orientuj, když tam nejezdíš!

promiňte za :xvul , ale nedalo mi to

jezdím po celém ústeckém kraji a nezlob se na mě, ale značky nikde nechybí, navíc v tom tě navigace nezachrání, protože stejně ví prd o místních úpravách. Ústecký kraj prezentuješ (nezlobte se za ten příměr) jako kdyby tu kofoly kradli kdeco, nemyslím si, že by to tu bylo tak jiné než v jiných krajích....

Jinak ad navigace, nemohlo se aktivováním \"severských zemí\" přepnout navigace jako že je určená pro švédský trh a teďka hledá CD se švédskýma mapama?

Odesláno
Původně zaslal: punkac

Jinak ad navigace, nemohlo se aktivováním \"severských zemí\" přepnout navigace jako že je určená pro švédský trh a teďka hledá CD se švédskýma mapama?

Je to možné, ale píše že to vrátil do pôvodného stavu a bez zmeny. Mňa napadlo či to neflešol na inú verziu a tým sa to posr.alo. Dá sa RT3 downgradovať?

Odesláno

To punkac ... fakt jsem bez navi zabloudil z Kladna do Buštěhradu a navíc ještě zpátky!!! Zkus si tam posadit někoho kdo tam nikdy, nebo 20 let nejel :P .... No a takových míst je hafo !!!

Ale není to o tom jestli mít v P607 integrovanou navigaci, nebo ne.

Je to o tom, že CHCI aby mi fachalo všechno co jsem si zaplatil ((viz můj podpis). To je moje právo !!!

To AnotherOne - dnes jsme v servisu resetovali dokonce calý vnitřní systém odpojením zadní baterky..... Pořád stejný problém = dvě ikony navigace nejsou aktivní, po nastartování (když zam je jakákoli CD) ta hláška na displeji, že je CD špatná a že ji mám vyndat z CD mechniky.

(Pozn. Když to nastavím, tak mi tu chbu ohlásí ve všech dostupnnýc jazycích) ... = komfort:D

Jak s tím mechanik laboroval nedokáži posoudit přesně. Jen pří návratu po těch 10 min. když to nešlo odstaranit, vrátil všechno co si myslel že udělal. Bez úspěchu. Výsledek = světla se za dne automatocky zapínají, ale navigace je v prd€li . Chybí dvě ikony v menu PPC (navi a mapy) a při každémstartu hlásí že mám v mechanice v kufru šparnou machniku až že ji mám vyndat. Když ji vyndám, tak hláška neobtěžuje, jinak se nic nezmění

Odesláno
Původně zaslal: punkac

[

... nemohlo se aktivováním \"severských zemí\" přepnout navigace jako že je určená pro švédský trh a teďka hledá CD se švédskýma mapama?

To nás taky napadlo, jenže jediné CD který k vozu byly jsou mapy Beneluxu = země odkud to bylo přivezený. Zkoušeli jsem několik map a taky vrátit stav zpět tak jako když jsem do servisu přijel. Jenže to nedokážu potvrdit, protože nejsem te mechnik - to viděl jen on a jsetli to udělal jak říékal nevím. Asi bych mu věřil. Byl to hodný hoch, žádý šmejd.

NO A HLAVNÍ JE, ŽE PŘED SERVISNÍM ZÁSAHEM (viz výše) VŠE FUNGOVALO.

[upravil dne 8/10/09 asperus]

Odesláno

ještě mě napadlo ... U nových aut, když třeba vyměníš rádio za jiné, musí se spárovat s BSI, třeba ta tvoje mechanika v kufru stratila \"spárování od výrobce\" během resetu

zkuste jí znova spárovat s BSI - umět by to měla diagnostika planet2000

jinak zabloudit z Buštěhradu do Kladna ? To chce vážně talent :D

Odesláno
Původně zaslal: shwaara

OT: Proč není 607 vůz pro blbce a v čem je to výzva pro mozek majitele?:)

To asi víš sám... jinak je ten post opravdu OT ;) , ne-li ... smile83.gif

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mechanik zkoušel odpojit zadní baterku - a nic - pořád stejný.

Na radu tady jsem dnes odpojil konektory od mechaniky - a nic - pořád stejný.

Nevíte kdo by mi to opravil?

[upravil dne 18/10/09 asperus]

Odesláno

Vyriesil niekto tento problem? Bol som na diagnostike, nie v Peugeote ale v takej garazi a tam mi povedal, ze moj Peugeot (2.2HDi rv.2001) takuto moznost nema. A ked som bol v Peugeote na diagnostike, tak som to tam zabudol povedat. Skusal niekto zamalovat ci prelepit to cidlo na palubnej doske?

Odesláno

Podla navodu to cidlo ma nieco spolocne aj s klimou takze by som to nemaloval. Id do peugeot servisu a tam ti to spravia s poriadnou diagnostikou. Nie vsetky diagnostiky z ciny spravia to co maju v peugeote. Podla mna to auto ma taku moznost.

Odesláno

Jak píšu na předchozí stránce, tak to umí peugeoťácká diagnostika za cca 200 Kč předělat na \"režim pro severské země\". Pak se světla rozsvěcí hned při startu. Jenže mně to pojebali a vyřadili mi navigaci. :grr

To čidlo je také na další věci, takže bych ho v žádném případě nevyřazoval.

Jenže kdybych věděl co mi za ty dvě stovky provedou, tak bych si raději zvykl na to, že po rozjezdu musím růčo rozsvítit :grr

Odesláno

Žatec - Bléééé , Chomutov - Blééé ,Most - jdééé a Teplice - Jupííí (tolik má poznámka k servisům,ale bez komentáře,tak k ničemu ) , ale pravděpodobně ti odhlásil z inteligentní jednotky navigaci , možná ještě dát CD ze softrm jestli se nahraje to CD případně mám

Režim severské země v pplanet je,ale málokterý ,,mechanik\" o této funkci vím,několikrát na mě koukali jako na blázna.

Odesláno

Částečně vyřešeno (moje poděkování za vstřícný přístup a pomoc Pe.Tr ) asi závada na CD-ROM (Autoservis Peugeot v Žatci je v tom nevinně)

byla to souhra náhod úplně neuvěřitelná!

Byl to skustečně \"utržený drátek\" :D - teda natržený spojovací pásek (viz foto) v CD-ROM navigace v kufru.

Ten pásek má být pod tím plechem (vytáhl jsem ho jen pro fotografování) a tam se pohybuje pohyblivá část CD-ROM a za za ten pásek zachytávala při zasouvání a vysouvání CD, až ho na kraji trochu prodřela a pak natrhla tak, že jsou 3 vodiče přerušené.

Přišli jsme na to tak, že si mne Pe.Tr pozval do autoservisu Domanský ve Zdibech a tam mi konfiguraci PPC pořádně prověřil diagnostikou a žádnou závadu na VDO navigaci nenašli, ale určili vadnou CD mechaniku, že asi laser nečte disk a také někdy při zasouvání CD šramotí. Odhadli to na nějakou mechanickou závadu na silonových převodech. No a to právě bylo ono, ta pohyblivá část při zasouvání a vysouvání drhla o ten pásek. Převody jsou v pořádku a laser asi také - uvidíme až opravím ten spoj.

Takže žádná neschopnost mechanika v autoservisu Peugeot v Žatci, ale děsná náhoda (tímto se mechanikovi a autoservisu v Žatci omlouvám). Přitom kdyby k tomu přerušení došlo při nějaké manipulaci s CD, tak bych se tolik nedivil, ale nezasouval jsem tam CD dlouhý čas předtím!

49590133.th.jpg 98336157.th.jpg

Ten spojovací 18-ti žilový pásek má označení M OR E 02 jenže kde ho vzít nebo neví někdo jak, nebo kdo by mi to opravil?

Odesláno

Můj první dojem je, že by se to dalo použít z PC, protože se běžně používá. Akorát asi mívá postříbřené konce. Je potřeba znát počet žil, rozteč žil a celkovou délku - myslím, že je to běžné zboží a když obejdeš několik servisů elektroniky, tak ho určitě seženeš. Druhá možnost by byla připájet tam (přemostit) trojžilový kablík.

[upravil dne 28.10.2009 P607Olda]

Odesláno

No premostit sa to da ale je to blba robota. Ten kto to skusal tak vie o com hovorim. Potrebujes mikropajku s tenuckym hrotom, taky ten vlasovy cin-tenucky, tenucky vodic, najlepsie zo starych sluchatok- spuntoch. Tam je kazda tenucka zila izolovana, ale treba odskusat lebo nie kazde sluchatka take maju. Ja pouzivam z handsfree sady na nokiu. Ak sa ti to podari pripajkovat tak este prelepit lepiacou paskou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...