Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 měsíce později...
  • O 5 měsíců později...
Odesláno

cipra

zad. kotouče máš určitě s ložiskem, ale u tvého VIN jsou možné dva druhy desek (podle brzdičů Bosch nebo Lucas), takže desky koupit až po rozebrání podle původních

Odesláno

Máš kotouče s průměrem 25mm.

Pokud máš provedení TRW Lucas:

Kotouč oem  4246 Z9

Destičky  425467

Pokud máš Bosch:

Kotouč oem 424934

Destičky 425398

Odesláno

Ahoj. Mám 307SW krátce, nevíte o někom z okolí Olomouce kdo by mi vyměnil zadní kotouče, destičky a rozhejbal brzdy. Problém je v tom , že kotouče a destičky mám. Tak sháním někoho, kdo by  nebrblal, že jsem socka a nosím si vlastní díly.

Dík.

Odesláno (upraveno)

Bych chtěl vidět ten dvacetipěticentimetrovej náboj..... :D :D

Těch 25mm je díra středu kotouče_náboje.

Aha, já myslel, že je to průměr kotouče.

Upraveno uživatelem Pety
Odesláno

Myslím že jakýkoli auto-servis za hodinovou sazbu nemůže brblat. Jasně že ve finále má míň protože nemá rabat na materálu. Ale před servisem si řekne kolik chce na hodinu.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

zdravím pánové, nemám dotaz konkrétně na brzdy, ale týká se to kotoučů, tak to šoupnu sem. dneska jela manželka přezouvat kola a přijela s tím, že na zadním kole jsou stržený dva šrouby. dva roky zpátky se mi to stalo taky - dával jsem zimáky a strhl jeden šroub. čirou náhodou jsem měl zrovna v plánu měnit kotouče, tak jsem to nijak neřešil a dal nový. teď se mi ale moc nechce...jsou pořád v cajku, maj najeto 20000... tak se chci zeptat, jestli to jde a je to rozumný - nechat do kotouče udělat nový závity.

Odesláno

dělat v kotouči nové závity je nesmysl, řeší se to novým nábojem nebo novým kotoučem, podle toho, co tam máš...

pokud strhneš závit kolového šroubu, tak bys měl zakoupit momentový klíč, myslím to vážně, prostě nemáš cit (odhad) v dotažení šroubů, budeš to mít levnější, než měnit náboje (kotouče), dotahovací moment kolových šroubů je cca 90Nm

v pneuservisech si dej velký pozor, narvou tam šroub přes závit pelouškem razdva :bacha, měli by šrouby naheftovat rukou a pak dotáhnout, ale nedělají to--nasadí šroub do ořechu a peloušek dílo zkázy dokončí...,protože na to příjdeš třeba až na jaro, kdy přezouváš na letní, tak i reklamace v pneuservisu je k prdu

Odesláno

nejhorší je ten pocit, že jsem půl roku jezdil na strženejch šroubech. mám dvě děcka... tenkrát jsem v tom servisu byl dokonce s nima. a toho zmetka ani nenapadlo mi to říct. nejvíc mě na tom štve, že bezpochyby celou situaci ovlivnilo to, že jsem tam přijel se svýma novýma pneumatikama, který jsem koupil na netu. maník dával viditelně najevo, že mu vadí, že jsem gumy nekoupil u něj. ale já taky ty prachy netisknu. koupil jsem vítěze testu za cenu, kterou bych u něj dal za hankooky..

je fakt, že šrouby dotahuju fest. koupil jsem si klíč s teleskopickou pákou, má po rozložení půl metru, od tý doby, co jsem to strhl prvně si ale dávám bacha.. ale jsem tak nějak zvyklej z předchozích aut, vůbec u favorita jsem dotahoval kola tak, že jsem si na klíč stoupnul.

jinak mám kotouče s ložiskama, takže asi musím koupit celej kotouč..

Odesláno

Zdravím prosím o zjištění jaké mám zadní kotoče na mé 307 a ještě průměr uložení.Díky moc

VIN VF33E9HZC85136465

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...