Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: destiny

Zesilovač je celkem jemná elektronika a pokud ho přiděláš na Woofer, vystavuješ ho dlouhodobě rezonancím a otřesům. Mohlo by se po čase stát, že se v zesilovači součástky poškodí. Já bych to neriskoval, že se uvolní v zesíku nějaký šroubek nebo matička a něco uvnitř zkratuje.

Tohle je ale blbost, pokud by se ten subák klepal tak je špatnej právě ten subák a zesilovač odejde teda kvuli subáku. Kvalitní bedna, ať už je to sub v autě nebo jakákoliv jiná žádný rezonance nemá, naopak rezonuje vše v jejím dosahu, takže subák je jediný \"bezpečný\" místo pro zesilovač;)

Blbost to není. Co myslíš, že vydává subwoofer? Zvukové rezonance na určitých kmitočtech. Když trefíš správnou rezonanci, dokáže to povolit utažený šroub i zbořit barák. Jasně, že jsou součástky v zesilovači na desce, ale i v tom zesilovači jsou uvnitř šrouby, matičky, podločky a jiné drobné kovové součástky, které se vlivem zvukové rezonance dokáží uvolnit a pak stači, když s těmy obvody na desce přijdou do styku. Nejspíš si pod slovem rezonance představuješ rozklíženou bednu, která při zvvuku drnčí. Já měl na mysli něco jiného.

Odesláno

Jo subwofer vydává zvukové rezonance, jenže ty jsou všude okolo a ne že rezonuje přímo bedna na povrchu, to by fakt byla nějaká rozklížená. Ale to že by se zesilovač rozsypal díky těm rezonancím to je nesmysl

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Jo subwofer vydává zvukové rezonance, jenže ty jsou všude okolo a ne že rezonuje přímo bedna na povrchu, to by fakt byla nějaká rozklížená. Ale to že by se zesilovač rozsypal díky těm rezonancím to je nesmysl

Je to možná málo pravděpodobné, ale úplně nesmysl to není. Já například v manuálu od Audisonu měl vysloveně napsáno: \"Umístění zesilovače zvolte tak, aby byl co nejméně vystaven akustickému vlivu a otřesům. V opačném případě by mohlo dojít k jeho poškození.\" Když už tohle napíše jeden z předních výrobců do manuálu, tak asi nějaká pravděpodobnost, že se to stane, bude.

Ale tohle jsem tu rozebírat nechtěl. Zpět k tématu \"ovály do plata\".

Odesláno

Souhlasím s Hurvajzem a ty, osude, nebuď naivní. Opravdu si myslíš, že tohle upozornění, které výrobce uvádí v manuálu, má nějaký reálný základ? Kdepak, jenom chtějí mít pro případ reklamace co možná nejvíc věcí posychrováno...možná je v tom ale i něco jiného.

Odesláno

šroubečky a matičky samozdřejmě v zesíkách bývají pokud tedy výrobce řeší chlazení;)

schválně kolikjich napočítáte v tomto kvalitním zesíku:D

[upravil dne 12/10/09 mk405]

post-0-14109610208852_thumb.jpg

Odesláno

2 peugeot09: jasně, že to nemá reálný základ. Výrobce měl v manuále několik prázdných řádků a neměl tam co napsat, tak bvymyslel tento blábol, který jsem ve své naivitě zkopíroval. Víš, moje zkušenosti nejsou tak velké, abych si mohl dovolit zpochybňovat doporučení špičkového výrobce. Pokud mi tedy něco doporučí abych nedělal, nedělám to. Některá doporučení nebo nařízení v manuálu mohou znít absurdně (jako třeba, že mikrovlná trouba není určena k sušení domácích zvířat), já je prostě budu dodržovat. Je to přesně jak píšeš, výrobce se jistí pro případ že...

Proč bych se tedx neměl řídit doporučením v manuálu a riskoval tak, že v případě problémzu mohu přijít o záruku. Nebo si minimálně drahou věc zničit? Pokud mám jinou možnost, zesilovač připevním tam, kde nebude vystaven vibracím. Jak jsem psal, jemné vibrace a otřesy dokáží povolit i velký utažený šroub, jak asi může dopadnou malý šroubek v zesilovači? V případě, že by došlo k jeho uvolnění a volně by poletoval v zesilovači který je pod napětím, může dojít ke zkratu. Pravděpodobnost je sice velmi malá, ale proč to zbytečně a dobrovolně pokoušet?

Odesláno

peugeot09: hele, tak kdyz tady winco shani levny repro, tak neco za 300,- kup, vytun a nabidni mu to. Myslim ze dobou kvalitu za malo penez uvita kde kdo. A hlavne uz bude konecne videt nejaka ta tvoje prace a zacnou se ti snad i hybat ksefty... :super

Odesláno

najskor by som to potrebolva počuť ako to hra a pred a potom na rovnakom zosilovači a rovnakej pesničke a podobne :D až potom by som to od neho zobral ale čo ked sa ten reprak posere a zaruka v haji tým že sa v tom hrabal

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...