peugeot09 Odesláno 29. srpen 2009 Odesláno 29. srpen 2009 Dobrý, to vypadá jako pizza s extra porcí sýra a olivami, tu taky umím. Citovat
Maverick Odesláno 29. srpen 2009 Odesláno 29. srpen 2009 Na tom totiž není nic moc co zkazit:D Krom toho sýra a oliv je tam ještě vysočina, paprika a extra porce cibule:mrk Citovat
Mildík Odesláno 30. srpen 2009 Autor Odesláno 30. srpen 2009 Mě třeba ségra naučila zapečený špagety s čerstvým špenátem, a je to bašta, za čas jsem dělal různý obměny tohoto dlabance a vždycky se to povedlo hlavně hodně česneku, to můžu Citovat
Medvěd Odesláno 30. srpen 2009 Odesláno 30. srpen 2009 Osobně miluju \"Fladerské brambory\" Vezmeš uvařené brambory, na pánvi necháš zpěnit cibulku, brambory nadrobno nakrájíš a přihodíš k cibulce. Když brambory chytí kůrku, přidáš trošku smetany a nakonec zasypeš vydatnou porcí strouhaného sýra. Když se Ti na pánvi vytvoří \"kejda\" (sýr roztaven), šup s tím na talíř. Ideální příloha k veškerým minutkám (slabší povahy tvrdí, že jim stačí flanderáky samotné a nic už k nim netřeba). [upravil dne 30/8/2009 Medvěd] Citovat
Mildík Odesláno 30. srpen 2009 Autor Odesláno 30. srpen 2009 To zní zajímavě, určitě zkusim, sejra a podobný věcičky můžu Citovat
Aluška Odesláno 30. srpen 2009 Odesláno 30. srpen 2009 Původně zaslal: Mildík Mě třeba ségra naučila zapečený špagety s čerstvým špenátem, a je to bašta, za čas jsem dělal různý obměny tohoto dlabance a vždycky se to povedlo hlavně hodně česneku, to můžu Tak se pochlub, jak na to Citovat
Petra XSI Odesláno 31. srpen 2009 Odesláno 31. srpen 2009 Já jsem nedávno sepisovala jedný holčině (s vařením začíná, tak se nelekejte všech připomínek v závorkách) můj recept na lasagne........tak se o něj podělím i s vámi. Je to trošku časově náročný, ale jsou opravdu výborný. Lasagne - ingredience jsou určeny na velkou zapékací mísu, asi 6 až 8 porcí. - balení (500g) předvařených lasagní (mě nejvíc chutnali od Panzani, ale ani ty co prodávají v Albertu či Tescu, nejsou špatné) - máslo na vymazání zapékací mísy - 200g až 250g strouhaného eidamu - balení parmazánu (mám vyzkoušený Grand Moravia) Bešamelová omáčka - litr mléka - 4 hřebíčky, 2 bob. listy, špetka nastrouhaného muškát.oříšku,sůl,pepř (já přidávám 150g až 200g na plátky nakrájených žampionů) - řidší jíška (máslo + hl.mouka) Mléko s muškát. oříškem, bob.listy a hřebíčkem uvedeme do varu a poté na 15 min. odstavte a přeceďte. Mezitím si udělejte jíšku a postupně jí vmíchejte do mléka. Za stálého míchání povařte (přidám žampiony) dokud omáčka nezhoustne(pozor, mléko se připaluje). Podle chuti přidejte sůl a pepř (Omáčka nemá valnou chuť, ale je nutná na promáčení lasagní). Omáčka z mletého masa - kilo mletého masa (vepřové+hovězí) - velká cibule, několik stroužků česneku (já dávám kolem devíti) - 150g krájené ang.slaniny (nebo parmské šunky) - konzerva nakrájených rajčat + větší konzerva rajského protlaku - olej, sůl, pepř, bazalka, oblíbené italské koření (já dávám třeba koření na špagety, ale záleží na Vaší chuti)) Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Necháme v pánvi na oleji zesklovatět a poté přidáme mleté, pokrájenou slaninu a okořeníme. Za občasného míchání asi 10 min. opékáme. Pak přidáme rajčata, protlak a bazalku. Promícháme a přiklopíme pokličkou. Na mírné teplotě nechte 20 min. provařit. Vymažte máslem zapékací mísu a naběračkou nalijte bešamel (stačí malá vrstva), poté vrstvěte lasagne, mleté, bešamel a strouhaný eidam (lasagne by se neměli moc překrývat a vrstva mletého by neměla být moc tlustá, lepší je více tenkých vrstev). Končíme vrstvou lasagní zalitou pouze bešamelem a na ní vysypeme sáček parmazánu. Pečeme cca 35 min. na 190 °C. Citovat
Ticcino Odesláno 31. srpen 2009 Odesláno 31. srpen 2009 Tak, já poslední dobou dělám tohle (název to nemá) Ingredience: čínské nudle (obdoba těch z čínské polívky, ale prodávají je i zvlášť). Sójová omáčka - doporučuji Vitanu, je jedno jestli klasik nebo ostřejší. Koření - třeba grilovací nebo na drůběž - prostě něco co hezky voní a vzbuzuje to chutě. Dva rajské protlaky. Půl kila mletého masa. Nastrouhaný sýr cihla - na hrubší kousky. Dále dle chuti zeleninu, třeba kukuřici, sojové klíčky apod. (já tam zeleninu nedávám) Smetana (netřeba jí dávat, jak kdo chce) Mleté maso pořádně prolít sójovkou. (1/4 lahvičky padne) a prosypat kořením. Možno nechat hodinku, dvě nacucnout. Hodit to na wok a pořádně prosmažit. Mezitím si ve vývaru (cca půl litru) uvařit protlaky a udělat jakousi rajskou omáčku - řidší. To se nalije do woku, kde už je hotové maso a ještě se to chvilku povaří. Zasype se to strouhaným sýrem, čímž vznikne hustá tahavá \"omáčka\". Možno zjemnit smetanou. Mezitím se dají vařit nudle (dle návodu 2-3 minutky). Směs z woku hodit stranou do rendlíku a umýt wok. Vařené nudle hodit na wok a smažit dalších 3-5 minut. Pokud do toho budete cpát zeleninu, tak doporučuji rychlé přejití varem (1-2 minuty), slít a schladit. Aby to bylo křupavé. No a to je celé. Nudle + směs z rendlíku + zelenina. Jinak já tohle jídlo dělám pokaždé jinak. Přiměřeně - přiměřeně - přiměřeně. Proto to má vždy jinou chuť, jen nikdy nevím, co jsem tam vlastně všechno nasypal. [upravil dne 31.8.2009 Ticcino] Citovat
Guest minimaxa Odesláno 31. srpen 2009 Odesláno 31. srpen 2009 http://www.peugeot-club.com/topic/29842-rady-napady-co-na-gril-aneb-zacinam-letosni-sezonu/ :super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.