Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

306 - problemy s chlazenim...

Recommended Posts

Odesláno

No, mě to chladilo docela v pohodě (i když jsem kdysi musel nalít do chladiče to, co se tam lít nemá :-), až teď se to začalo trochu ohřívat (na 85-90 po cca 15 min. relativně plynulé jízdy po městě), ale zatím to nikdy nešlo přes 90 a sahara to uchladila.

Odesláno

K tomu zahřívání: za posledních pár týdnů se motor začal podstatně víc a rychleji zahřívat, ale v chladiči / termostatu problém asi nebude, protože se motor rychleji ohřívá už na malý okruh. Těsnění pod hlavou snad taky ne, protože neubývá voda a při delší plynulé jízdě se teplota vrátí na normál, což by se asi nestalo, kdyby do chladící soustavy pronikaly plyny z motoru. Vody je dost, tak nevím. Snad nějaká vzduchová bublina, snad géniové astrální...

Odesláno
;) Na 205 problémy s chlazením nemám ?uk,?uk a neměl jsem, ale teď po důkladném umytí motoru a celého motorového prostoru jakoby motor ztichnul a míň se hřál, zahřeje se teď trochu později i v těch vedrech a nějak se to auto zklidnilo. Není to moje první auto, ale toto se mi jaště nestalo. Je fakt, že bylo při koupi dost zanedbané, i když udržované po mechanické stránce. Pak celý rok s ním jezdila moje baba, která na něj ani nešáhla.(jen když jí něco upadlo.) No a já si teď s autínem hraju a dávám do pořádku, chci taky vyzkoušet funkčnost některých vylepšení jak si můžete přečíst v Modelech 205. Předtím jsem měl 405, tam se mi projevily snad všechny závady o kterých se tady někdy píše. Chlazení se při špatném víčku projevovalo utíkáním kapaliny přes vadné víčko, výměna víčka to na chvíli odstranila. Toto způsobilo, že motor šel v jiném teplejším režimu díky tomu odešel termostat, pak se prohnula hlava. Nechal jsem tyto závady odstranit, srovnali mi hlavu, vyměnili předkomůrky a problémy s přehříváním skončily. A po nějakém čase se začaly projevovat jiné motorové problémy. O tom někdy příště. :o:o:papa:papa
Odesláno

Stejne s takovyma problemama byla nejlepsi Skodovka, kdy moje 120ka varila, kdyz k tomu mela jakoukoliv prilezitost :) Obzvlast v letnim obdobi (80% sance prehrati pri kazde jizde), nebo pri pomale jizde, treba do kopce (temer 95%). Asi nejlepsi zazitek byl, kdy sme jeli na pohreb prababicce a auto se prehralo asi 2km pred hrbitovem a babicka zacala vysilovat, ze to nestihnem, ikdyz jsme meli rezervu vic jak 30min. No dnes uz na to pohlizim s klidem, ale tehda mi behal mraz po zadech, takze ponauceni -> kdyz POTREBUJETE nekam dojet, tak eliminujte pravdepodobnost selhani auta jeho upgradem, nejlepe vymenou za nejake \"lepsi\", nebo to risknete s MHD, nekdy to jezdi jak ma ;) Mimochodem se 120cou se daji zazit veci, ktery snad s mou 406kou ani nejdou ;))))))

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak konecne jsem se dostal k tomu napsat vyreseni problemku. Spravne tipoval VP605 - timto diky. Vada byla nastesti pouze ve vadnem vicku. Diagnostika jednoducha: pri teplem motoru jsem mackal privodni hadici od motoru do chladice, abych na radu Oddieho (take diky) zjisitl zda problem neni drazsiho razu - netesna hlava, ci spatne tesni. Pri intezivnejsim zmacknuti jsem slysel sykot, ktery sel od vicka = zavada nalezena. Nove vicko 190,- Kc a je po problemech. Vedlejsi symptomy: stacilo nechat ohrat motor az se rozbehla sahara pak vypnout zapalovani a do par minut jsem mel 1 - 2l kapaliny vytekle pod autem. Dale hodne kolisala teplota podle stylu jizdy - radeji jsem to i odvzdusnil. Vsem diky za rady.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

2 Oddie :

( a nebo vsem )

Kdyz je prdla hlava, nebo tesneni pod hlavou a tlakuje se chladici okruh, znamena to, ze kdyz teplota klesne, voda se tlaci do hlavy, nebo se prasklina zatahne a pousti jen horke plyny do chladiciho okruhu?

[Editován dne 1/4/05 snowboy]

• O 4 roky později...
Odesláno

Zdravíčko, taky se mi ztrácí voda z chladiče, mám 405 GRD, tak sem teďka byl 30km projet auto, nehnal jsem ho. Otevřel jsem kapotu a zkusil promačkat hadice, byli měký. Načež koukám na víčko od chladiče a hele, je mokrý. Takže musim koupit nový. Myslíte si, že je to jen tento problém?? Jinak auto jezdí pořád stejně, jako když se neztrácela a teď jak se ztrácí, tak se taky ztrácí podle nálady, jednou jsem tam po 3 dnech nalil přes litr a teďka sem jezdil tejden a jen decka....Poraďte, snad je to fakt jen tim víčkem.....byl bych strašně happy....

Odesláno

:xvul wow! Když vzniknul tenhle příspěvek říkal jsem si: \"Základka zamnou, půlka prázdnin v pr...\". :D Tou dobou sem na auto neměl ani pomyšlení. Natož na nějakýho Peugeota :D

Jina k tématu - Máš víčko na bajonet, nebo závit? Mrkni se jestli nemáš pod víčkem nějakej bordel, nebo jestli není třeba prodřený těsnění, prasklá pružina.. Jestli je to mokrý kolem víčka tak to tam asi uniká. Kámošoj se jednou stalo (u Vectry) že víčko zašrouboval přes závit a pak to v Hradci na Křižovatce vysyčelo :D Byl to mazec. Pěkně se hulilo z auta.

[upravil dne 1.11. 09 dolly1010]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...