Leška Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 Původně zaslal: ROpa Původně zaslal: ozzy56 ;)popsal jsi velmi dobře start naft. motoru v mrazu bohužel neporadím, jen to,že bys měl startovat hned po zhasnutí kontrolky žhavení (opakuj třeba třikrát tu kontrolku)--to další žhavení má pomoct motoru v prvních sekundách po startu--tzv. dožhavuje...,asi jsem nepomohl,ale zkus to pri nizkych teplotach na mojom 1.4HDI zhavenie funguje tak ze kontrolka zhavenia svieti najviac 12 sekund, potom zhasne ale zhavenie pokracuje dalej (odmerane) dalsich cca 40 sekund, celkovo po otoceni kluciku to zhavi necelu minutu z toho kontrolka svieti iba prvych (najviac) 12 sekund... ci to este dozhavuje po nastartovani to som nemeral... u ineho motora to moze byt ine rovnako to moze byt ine ked ma niekto v RJ motora iny sw... Vlastním 1,4hdi C3,mám najeto poctivých 46000km.Při mrazech -18 mi to žhaví max.6 sekund a na drc chytne. Už třetí zimu bez problémů.Ted radši tankuji přes zimu vervu 100.Žádná další aditiva nepřidávám,nebot jak jsem četl v časopise auto diesel do kvalitního paliva již nic nepřidávat,nebot naopak tyto dobré vlastnosti v palivu naopak zhoršují. [upravil dne 30.1.10 ROpa] Citovat
ozzy56 Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 Leška nežhaví 6 sekund--6 sekund jen svítí kontrolka--žhaví jak píšu nahoře,jsou to úplně stejné motory, prostě to žhaví v závislosti na okolní teplotě, v mrazech ještě žhaví i když motor už běží Citovat
Leška Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 Původně zaslal: ozzy56 Leška nežhaví 6 sekund--6 sekund jen svítí kontrolka--žhaví jak píšu nahoře,jsou to úplně stejné motory, prostě to žhaví v závislosti na okolní teplotě, v mrazech ještě žhaví i když motor už běží Špatně jsem se vyjádřil,samozřejmně kontrolka 6 sekund a potom to dožhavuje i když motor běží. Citovat
Dopiťák Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 nechci nic rikat ale zhavicka ktera zhavi do oranzova je uplne nahovno(pardon za ten vyraz ale uz to rikam asi po 120te)..zhavicka ti musi do 5 max 10 sekund zbelat ..bila barva oznacuje nejvisi teplotu kterou zhavicka muze dosahnout.. pak se nediv ze ti to kucka kdyz se ti spalovak nestihne zahrat..jelikoz pod tlakem potrebujes na zapaleni jinaci teplotu nez v normalni atmosfere..to samy je u svicek musis se testovat pod tlakem jinak je to skouska na h... a po te dlouhe dobe ti to naskoci jen proto ze stiraci krouzky+tlak ve spalovaku si ten prostor vyhrejou trenim .. na 95% vyresi tvuj problem tak jako na 95%nakladaku co sem delal..hold HDi motory sou na tyhle veci haklivy .. [upravil dne 30/1/10 tommas11] Citovat
ROpa Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 ako maju zhavit zhavice viem velmi dobre, takze tu by som videl problem len v tom ze moja oranzova je tvoja skoro biela :-) ale vnukol si mi myslienku, je to naozaj tak pri tych nizkych teplotach to startuje presne ako traktor a ten veru zhavice nema... takze ma napadla jedna vec a to ze ja som sice vyskusal zhavice aj som odmeral ci ide do nich stava ale to som robil v dielni, pri -15st som veru nemeral ci ide na ne stava... mozno bude nakoniec pes zakopany v nejakom rele co spina to zhavenie resp pri nizkych teplotach nespina alebo co... na to sa veru este pozriem a premeriam ako patri. Citovat
Dopiťák Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 nemyslim skoro bilou ..ty zhavice musej bejt uplne bili... a rekl bych ze na traktoru budou zhavicky..rekl bych ze tam bude i topny telisko v hlave... Citovat
foxo Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 ROpa: to ze ma HDi naletane poctivych 92tis. km, neznamena, ze nemozu byt praskle kruzky, alebo nemoze byt vylagrovany. Motor krery ma nabehane 300tis. moze byt v lepsim stave, nez ktory ma 20tis. Ide o udrzbu a hlavne schopnost sofera jezdit s motorem ohleduplne. A ver, ze kruzky v dieslu v -20 mraze, pri drastickej jazde po starte prasknou velice lahko, a nezalezi na jeho nabehanych kilakoch... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.