honza205D Odesláno 21. srpen 2009 Odesláno 21. srpen 2009 Zdarec,když jsem měnil žárovičku u kontrolky pro světla,tak jsem si všiml,že je tam i chlíveček pro žárovku na kontrolku označenou LPG,jen nebyla osazena a doma nemám ten slot pro žárovku,tak jsem se chtěl zeptat,zda nemá někdo zkušenost s tím,zda to nějak spolupracuje s plynem. Mám 1,8 16V s plynem od AG:myslim Citovat
Guest servisman Odesláno 22. srpen 2009 Odesláno 22. srpen 2009 nemáš zač vem že je čas dovolenek a pod ,nehledě kdo má LPG není třeba tu.Taky dotaz jsi dal večer a pomalu bys chtěl odpověď do minuty Já LPG nemám tak nemohu sloužit. Podle mne pokud je origo LPG v autě tak ta kontrolka je asi funkčí pokud je dodělávané tak má kontrolku asi u ovladače LPG a není natáhnutá do palubky Citovat
Guest servisman Odesláno 22. srpen 2009 Odesláno 22. srpen 2009 jen dodatek dej si auto do podpisu lépe se pak odpovídá ale našel jsem toto;) Citovat
pastorek Odesláno 22. srpen 2009 Odesláno 22. srpen 2009 Otázka znela: \"zeptat,zda nemá někdo zkušenost\". Evidentne asi nikto s tým skúsenosť nemá. Budíky sa robia temer univerzálne a 406ka sa možno robila i v prevedení na plyn. Preto je tam tá kontrolka. Ak tam aj dáš žiarovku tak sa nič neudeje lebo tvoje auto bolo bonzínové a plyn máš domontovaný. Aspom tak som to pochopil. Jediné ako sa dá takontrolka využiť je jej prepojenie s ovládaním domontovaného splynovača aby svietila po prepnutí na plyn. Ak toto považuješ za spoluprácu tak potom áno, môže to spolupracovať. edit: honza406 bol rýchlejší. Kombinácia benzín + plynový pohon bol na motoroch EW7J4. [upravil dne 22/8/09 pastorek] Citovat
honza205D Odesláno 24. srpen 2009 Autor Odesláno 24. srpen 2009 Ale jak je vidno,naráz tu odpovědi jdou a ne,že se každý jen podívá a jde listovat dál... Ještě jsem se nedostal tak daleko,abych si vyplnil auto,ale předpokládal sem,že když píši v sekci 406 a dám obsah,tak že by to mohlo stačit. Podle všeho bych měl mít motor FZ6,ale když sem na něj kupoval řemen,tak prodejce koukal jak tele na nová vrata. Nemám tušení,zda je dodělávaný,je to dotah z holanska,ale asi bude. jen mě zajímalo k čemu je a teď to vím,takže děkuji všem zainteresovaným:roker Citovat
zzipCZ Odesláno 24. srpen 2009 Odesláno 24. srpen 2009 njn ale nikdo neví kterej rok a jestli starej nebo novej model jsou tam rozdíly:papa Citovat
Ferry Odesláno 24. srpen 2009 Odesláno 24. srpen 2009 zkusenost mam a to takovou, ze jsem si do budiku dotahl drat od + kontaktu ventilu LPG a ve chvili kdy si RJ prepne na LPG a otevre ventil, rozsviti se mi kontrolka na palubce, jednoduchy jak facka na to jsi ani nemusel zakladat dotaz a rozcilovat se, ze nikdo neodpovida Citovat
pastorek Odesláno 24. srpen 2009 Odesláno 24. srpen 2009 Původně zaslal: honza205D ...Podle všeho bych měl mít motor FZ6... Zrejme opačne - 6FZ - a to je práve motor EW7J4 ktorý sa robil i na plynový pohon. Daj tam žiarovku a uvidíš. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 26. srpen 2009 Odesláno 26. srpen 2009 Když nemáš origo plyn a le dodělávaný, tak ti to chodit nebude. Pokud by jsi po kontrolce tak moc toužil, tak si natáhni slabé vodiče od kontrolky běhu plynu u tvého systému (asi ti tam něco signalizuje chod plynu - možná LEDka) a na konec vodičů, které natáhneš za přístrojovku dej taky LED diodu a tu zastrč odizolovanou od tišťáku přístrojovky do chlívečku LPG a máš to :-) Citovat
Ferry Odesláno 26. srpen 2009 Odesláno 26. srpen 2009 lepsi nez LED je ta zarovicka v puvodni patici, zkousel jsem LED ale svitilo to velmi malo, i kdyz byl predradny odpor maly, s zarovkou je to lepsi Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 26. srpen 2009 Odesláno 26. srpen 2009 Chce to ledku 6000K. Mám je tam všude a svítí až až :-) Jde o to že když zapojím k Ledce, která je v ovladači plynu a indikuje zapnutý stav paralelně žárovku, tak mi přestane svítit i ta origo kontrolka. Záleží ale na systému plynu. Já mám LPG Magic a tam je do ovladače pouštěno z ŘJ LPG pouze ovl. napětí o nominálu 3 V, což je pro žárovku málo :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.