maczky Odesláno 19. srpen 2009 Autor Odesláno 19. srpen 2009 takze. bateria ma je 65ka. je v podstate nova, 3-4 mesiace. takze myslim, ze v nej chyba nebude. co sa tyka toho kapacitoru, tak sa vyrazne obmedzilo blikanie, resp. stahovanie svetiel. kto to videl, moze potvrdit... asi tolko k tomu. ja som sa prisiel poradit, ze co by to mohlo pomoct k zlepseniu a nie aby sme sa vadili. myslim, ze toto forum je na to aby sme si pomahali... dakujem tomas Citovat
bombarderik Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Len taka otazocka od laika, robi ti to teda ked nastartujes a zapnes zosik. Hovoris ze si nameral 14,4V. A skusil si to zapnut pri vypnutom motore a zmerat napatie batreky? Citovat
AnotherOne Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Vidím, že poniektorí tu máte skreslené názor najmä čo sa týka kondenzátorov, odporúčam prečítať toto Citovat
ozzy56 Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 taky tomu dodělávanému audiu nerozumím,takže laická otázka: nepomohla by malá příruční atomová elektrárna do kufru ??? Citovat
AnotherOne Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Myslím, že aj tak by sa našiel niekto komu by to sťahovalo žiarovky Citovat
bombarderik Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Jasne ze pomohla. Inac pri tych extremnych vykonoch co som kedysi videl ze 1KW alebo dokonca 2KW by nebola odveci. Kondenzator kazdopadne v konecnom dosledku neni na skodu je lepsie ked tam je. Laicky povedane vykryva vykonove spicky. Este jedna vec by ma zaujimala. Na co vam je preb..a 700W v aute. Ked si spravim kvalitnu hudbu s 50W tak to bohate staci a reve to statocne. Ved 700w to je na prasky. Citovat
maczky Odesláno 19. srpen 2009 Autor Odesláno 19. srpen 2009 pri vypnutom motore to malo o cca 2V menej. Citovat
maczky Odesláno 19. srpen 2009 Autor Odesláno 19. srpen 2009 Původně zaslal: bombarderik Jasne ze pomohla. Inac pri tych extremnych vykonoch co som kedysi videl ze 1KW alebo dokonca 2KW by nebola odveci. Kondenzator kazdopadne v konecnom dosledku neni na skodu je lepsie ked tam je. Laicky povedane vykryva vykonove spicky. Este jedna vec by ma zaujimala. Na co vam je preb..a 700W v aute. Ked si spravim kvalitnu hudbu s 50W tak to bohate staci a reve to statocne. Ved 700w to je na prasky. nie je to take strasne. cakal som ale od toho viac. mozno je to tym, ze je to v kabriolete. vela sa toho straca... ak niekto pojde na tuning zraz 22.8. v Trencine, tak tam budem... Citovat
bombarderik Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 A teraz si zober ze ked zapones motor, pozapinas si radio a svetla a ostatne veci (altik je nadimenzovany na tieto veci + nejaka rezerva) = volaco to zere a ty mu zavaris este brutalnym vykonom ze 700W no jasne ze si to zobere svoje na ukor niecoho slabsieho. Skusil by som pripojit paralelne este jednu baterku. Citovat
MatrixChose Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Já bych to spíš viděl někde na nějakej studeňák. U Favorita jsem měl novou baterku, repaslej alťas, origo Blaupunkt rádio + papíráky repráky. A i když jsem jel 100 km v kuse (100% dobitá baterka) a zastavil tak při vyšší hlasitosti padalo napětí. Odhadovanej odběr rádia do 10 - 15 W. Jak píšeš 700 W tak bych schválně změřil přitékající proud, něco odečetl - účinnost a myslím, že by číslo 200 W asi nepřesáhlo... Citovat
maczky Odesláno 19. srpen 2009 Autor Odesláno 19. srpen 2009 no mam v plane pomerat uplne vsetko... od alternatora pocnuc (na baterke) az po vstup do zosiku... Citovat
skrat Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Je na začiatku palubnej rozvodnej elektrickej siete. Jeho hlaunou úlohou je naštartovať motor auta a posielať spolu s dobíjacou sústavou elektróny všetkým elektrickým zariadeniam v aute. Povodný akumulátor v aute stíha kŕmiť všetky zaridenia vrátane klímy a ďalších povodne montovaných zariadení. Háčik je však v tom, že do troch rokov bude nútne akumulator vymeniť za nový, pretože výrobca auta šetrí a dimenzuje ho na knap. Už od 80euro je možné kúpiť kvalitný, bezudržbový a hermetický uzatvorený akumulator. Nový silnejší akumulátor musí spĺnať nasledovné podmienky: 1.kompatibilné rozmery a systém uchytenia s daným autom 2.kompatibilné umumiestnenie a tvar elektrických svoriek akumúlatora 3. kapacita v Ah nesmie prekročiť 1,5 násobok kapacity povodného akumulátora Ak kapacita nového akumulátora prekročí 1,5- násobok kapacity povodného akumulátora, možu nastať problémy s dobíjaním. Riešením je výmena alternátora a dobíjacej sústavy auta. Citovat
skrat Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Sú zásobárňou elektrickej energie na krátky čas pre vykrývanie nahlych odberových špičiek.Podmienkou je ich umiestnenie čo najbližsie k napájacímsvorkám zosilňovača, alebo iného zariadenia. Njlepšie je pripojiť kapacitor priamo na napájacie svorky plus a mínus zosilnovača. Elektrický prúd v takomto prípade nemusí prekonávať odpor dlhých prívodných káblov a odpor poistiek. Energia tedaprichádza okamžite priamo na miesti činu. Elektrické napätie na svorkách kolísa menej a zvuk je doraznejší a čistejší. Tento jav však zabespečia len najkvalitnejšie kondenzátory. Kondenzátory s bežnými vlasnosťami sa vo zvuku takmer vobec neprejavujú a sú to len vyhodené peniaze. Kvalitný kapactor ma nasledovné vlasnosti: -klimatickú odolnosť -40 až +85/105stupňov celzia -životnosť viac, ako 5000 hodín pri 85stupňov celzia -ekvivalentný sériový odpor ESR menší,ako 0,01ohm pri 120Hz, ideálne aj pri 10kHz- A zabudnite na kapacitor ( ten zvláda pokrývať len krátkodobé výkonové špičy ) , pokiaľ nemáte adekvýtny akumulátor. Citovat
pastorek Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Původně zaslal: skrat ... Nový silnejší akumulátor musí spĺnať nasledovné podmienky: ... ... 3. kapacita v Ah nesmie prekročiť 1,5 násobok kapacity povodného akumulátora ... Prečo si to myslíš? Citovat
skrat Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: skrat ... Nový silnejší akumulátor musí spĺnať nasledovné podmienky: ... ... 3. kapacita v Ah nesmie prekročiť 1,5 násobok kapacity povodného akumulátora ... Prečo si to myslíš? a preco by to tak nemalo byt ? Citovat
peugeot09 Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 \"Sú zásobárňou elektrickej energie na krátky čas pre vykrývanie nahlych odberových špičiek.\" Co tady chceš vykrývat, když je kapacita baterie víc jak X tisícinásobná oproti tomu trapnému válečku? \"Njlepšie je pripojiť kapacitor priamo na napájacie svorky plus a mínus zosilnovača. Elektrický prúd v takomto prípade nemusí prekonávať odpor dlhých prívodných káblov a odpor poistiek.\" Ptám se znovu. Jaký odpor má kabel o průřezu 35mm a délce 5m? Jaký odpor má 50A pojistka? \"Energia tedaprichádza okamžite priamo na miesti činu. Elektrické napätie na svorkách kolísa menej a zvuk je doraznejší a čistejší. Tento jav však zabespečia len najkvalitnejšie kondenzátory. Kondenzátory s bežnými vlasnosťami sa vo zvuku takmer vobec neprejavujú a sú to len vyhodené peniaze.\" Jéžišikriste! Elektrické napětí nekolísá na svorkách zesilovače. Četl jsi vůbec můj příspěvěk? Víš co je to transformátor? Víš co dělá? Říká ti něco pojem \"tvrdost zdroje\"? Víš že běžná 50Ah baterie dokáže dodat hodně strmý proud o velké hodnotě a za minimální čas? \"Kvalitný kapactor ma nasledovné vlasnosti: -klimatickú odolnosť -40 až +85/105stupňov celzia -životnosť viac, ako 5000 hodín pri 85stupňov celzia -ekvivalentný sériový odpor ESR menší,ako 0,01ohm pri 120Hz, ideálne aj pri 10kHz-\" Najdi mi kapacitor, který bude mít ESR menší než 0,01ohm. \"A zabudnite na kapacitor ( ten zvláda pokrývať len krátkodobé výkonové špičy ) , pokiaľ nemáte adekvýtny akumulátor.\" Ještě jednou. Kapacitor nemá co vykrývat. Oproti autobaterii nemá ani tisícinovou kapacitu. Citovat
skrat Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 peugot 09 kde mas v auto zosilovaci transformator to tam potom najdem aj elektronky. Ty si na 100% z Bohnic ci jak sa to vola. No a ty ovecky to kde na take blbosti chodis to co si napisal ty este asi zijes v inej dymenziji. Mame rok 2009 zobudsa dedo. [upravil dne 19/8/09 skrat] Citovat
pastorek Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Původně zaslal: skrat Původně zaslal: pastorek Prečo si to myslíš? a preco by to tak nemalo byt ? Odpovedať na otázku otázkou je neslušné ale prosím. Neexistuje dôvod prečo by nemohol byť akumulátor nahradený iným, ktorý má viac ako 1,5 násobnú kapacitu. Existujú iba odporúčania v závislosti od súčtu odberu spotrebičov v aute, od výkonu alternátora a od spôsobu použitia vozidla. Citovat
AnotherOne Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 \"Ještě jednou. Kapacitor nemá co vykrývat. Oproti autobaterii nemá ani tisícinovou kapacitu.\" To je síce pravda, ale prúd v batérii vzniká chemickou reakciou a jej \"naštartovanie\" chvíľu trvá. Práve na extrémne krátke výkyvy v spotrebe nie je schopný akumulátor zareagovať, preto kapacitor, ktorý má sice oveľa menšiu kapacitu ale jeho prednosťou je rýchlosť v dodávke, ktorá na preklenutie stačí. Citovat
skrat Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Ked sem napise voliaky Hifi Guru co ma vlatnu montaznu dielnu alebo nejaky nebuchany manik z SPL dbDrag teamu a vyvrati to co som napisal tak to zmazem. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.