HonzaZ Odesláno 22. srpen 2009 Odesláno 22. srpen 2009 Když chceš vyndat světla musí dolů nárazník. Už jsem to dělal. Citovat
jozefsv Odesláno 23. srpen 2009 Odesláno 23. srpen 2009 unika mi preco je niekto ochotny skocit po kazdej lepsej ponuke ako 159 e.hlavne ked vybojky stoja par korun Citovat
petkep Odesláno 23. srpen 2009 Odesláno 23. srpen 2009 Příští týden budu kupovat taky 407 a má xenony. Spousta lidí mne varovala, že výměna je drahá. Volal jsem do Peugeot servisu Kunovice ( uherské Hradiště - Lioncar). Výměna i s prací cca 2300 Kč. Citovat
Brizan Odesláno 24. srpen 2009 Odesláno 24. srpen 2009 Původně zaslal: petkep Příští týden budu kupovat taky 407 a má xenony. Spousta lidí mne varovala, že výměna je drahá. Volal jsem do Peugeot servisu Kunovice ( uherské Hradiště - Lioncar). Výměna i s prací cca 2300 Kč. Jestli myslíš výměnu pouze výbojek tak to nikam nedávej, zbytečně vyhodíš prachy z okna. Já si je měnil obě za 1100,- i s prací Citovat
Brizan Odesláno 26. srpen 2009 Odesláno 26. srpen 2009 Tak jsem to dnes vyzkoušel a světla vůbec nemusí z auta dolů natož nárazník. Stačí \"pouze\" u levého světla vyndat baterku a místa pro vynadání paraboly je spousty. Ke šroubům na parabole se krásně dostanete pomocí klasického torx klíče (zahnutého do L) a je to venku:papa Citovat
jarda007 Odesláno 17. duben 2014 Odesláno 17. duben 2014 Zdravím, mám dotaz. Před pár dny jsem zjistil, že mi nesvítí jeden xenon. Tedy takto, při nastartování problikne a nezůstane svítit. Je to xenonem nebo to může být i něčím jiným? Přemýšlím, zda vzít nějakou sadu, jako to bylo například v případě odkazu na 607 http://xenony.ic.cz/ nebo jen výbojky. Zda nemůže být špatné něco jiného, řídící jednotka, atd. Moc se nevyznám, tak se proto raději ptám. Díky Jarda. Citovat
Návštěvník Odesláno 17. duben 2014 Odesláno 17. duben 2014 Zkusil bych vyměnit pravou výbojku za levou a víš hned jestli je špatná či ne. Citovat
jarda007 Odesláno 18. duben 2014 Odesláno 18. duben 2014 Ahoj, děkuji moc, já přemýšlel, jak vše zjistit a ono je to vlastně jednoduché řešení Zkusím to, nejsem nikterak zručný, ale doufám, že toto zvládnu i já Citovat
jarda007 Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Ahoj, tak jsem se k tomu včera konečně dostal a je to xenonem, když jsem je včera prohodil, nesvítilo druhé světlo.. I když teď si říkám, zda jsem neměl vyndat jen tu výbojku, já to dal takto kus za kus celé http://milovice.rajce.idnes.cz/nastenka#20140423_114421.jpg update: Tak byla to jen výbojka, ještě jednou jsem si s tím pohrál Každopádně díky, obě za 1600 Kč i s poštovným jsou na cestě [Edited on 4/5/14 21:31 by jarda007] Citovat
Jirka 406 Odesláno 2. leden 2018 Odesláno 2. leden 2018 Zdravím Mám Peugeot 407 Coupé Potkávací a dálková světla s xenonovou výbojku D1S-35W a když jsem ještě neměl xenony u předchozího auta, tak jsem byl spokojen se žárovkami od osram NIGHT BREAKER UNLIMITED a měli opravdu větší svítivost H1 než klasické H1 bylo to znát o dost. Chtěl jsem se zeptat zda tu má někdo zkušenost i s xenony od osramu této řady stojí dva kusy 3400Kč odkaz https://pegasdily.cz/zarovka-dalkovy-svetlomet-osram-66140xnbhcb Mohu koupit i tu levnější řadu od osramu, kde je kus za 1100Kč. Dle zkušenosti u klasických žárovek jak u Peugeota 406 kde byla H7 a pak i u 407 kde jsem měl H1 byl vždy rozdíl velký, jen u xenonu je to za dva kusy 3400Kč u klasických žárovek to bylo kolem 500 za dvě žárovky tak jsem to neřešil a koupil, ale tady je rozdíl větší. Pokud někdo může poradit zda má tu zkušenost s xenony D1S-35W od osramu? Citovat
TomasARN Odesláno 2. leden 2018 Odesláno 2. leden 2018 @Jirka 406 neviem, ci ti toto video pomoze, ale podla videa nemam pocit, ze by tie xenony boli nieco extra. Skor tie CBI sa mi zdaju lepsie Citovat
Jirka 406 Odesláno 2. leden 2018 Odesláno 2. leden 2018 (upraveno) Díky to je moc zajímavé srovnání ty blue se dají sehnat za 2300Kč to je už rozumnější cena i když ne taky moc krásná, ale lepší než 3400Kč a vypadá, že rozdíl je, že ty levnější svítí více :-D nebo nastejno. Asi se pokusím najít i nějaké jiné srovnání ke bude osram s jinou značkou. Moc díky Upraveno 3. leden 2018 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
TomasARN Odesláno 3. leden 2018 Odesláno 3. leden 2018 NIe je zaco. Ja som pozrel rozne videa, lebo som dobuducna rozmyslal nad vymenou xenonu a zrovna tie Nightbreak som vyradil zo zoznamu pre cenu a nie moc velky efekt, nebol hodny tej ceny. Posledny prispevok by si nemal citovat Citovat
MJSytic Odesláno 3. leden 2018 Odesláno 3. leden 2018 NB mám v 508 a spokojenost. Jsou "teplejší", takže i za mokra vidím díry na silnici. Každému ale samozřejmě vyhovuje něco jiného P.S. Koukám, že ty ceny šly docela dolů. Já je před dvěma lety kupoval v akci za 2 850,00 CZK, což byla tenkrát normální cena jedné výbojky Citovat
Jirka 406 Odesláno 3. leden 2018 Odesláno 3. leden 2018 (upraveno) Děkuji za připomínky a rady. Mám dilema teda v 508 svítí pěkně OSRAM XENARC NIGHT BREAKER UNLIMITED ty v provedení pro D1S jsou 3400Kč tato řada by měla být ta výkonná. Tato řada by měla mít myslím 4300Kelvinu zbarvení nebo OSRAM XENARC COOL BLUE INTENSE v D1S stojí 3000Kč to stejné jen v D2S stojí 2400Kč to jsem minule přehlédl. Blue intenze mají až 6000Kelvinu zbarvení a to by pak za deště bylo teoreticky hůře vidět. Je ještě možnost od firmy Super Vision za 980Kč dva kusy, ale to si myslím, že o proti originálu co mám v autě si asi moc nepolepším proto ten osram, kde jsem byl spokojen u klasických H7 nebo H1 a taky o proti levným žárovkám to stálo mnohonásobně více od osramu než od jiných značek, ale jsem v tom trošku náročný, ale zase vím, že drahé neznamená dobré, ale světla jsou důležitá a nerad bych na nich šetřil a koupil to nejlevnější. Zatím mi svítí původní xenony, ale přijde mi, že svítí málo. By stálo asi za to vyměnit za nové a případně vyčistit vnitřek jak tu bylo někde napsáno. Dle videa co jsem našel, tak zase více svítí OSRAM XENARC COOL BLUE INTENSE vrchni je CoolBlue a spodní je NIGHT BREAKER UNLIMITED Upraveno 3. leden 2018 uživatelem Jirka 406 Citovat
TomasARN Odesláno 3. leden 2018 Odesláno 3. leden 2018 (upraveno) je otazka, ci nemas zle cocky, ja mam originalne xenony v 508 a som s nimi spokojny. Ak mas zle cocky, tak ziadne xenony ti nepomozu. Xenon ma v priemere 2600 lm, nasiel som xenon, co by mal mat udajne 3200 lm, ak na stranke neklamu http://www.jb-tuning.sk/XENONOVA-VYBOJKA-GE-D1S-d10992.htm Upraveno 3. leden 2018 uživatelem TomasARN Citovat
Jirka 406 Odesláno 3. leden 2018 Odesláno 3. leden 2018 Na údaj Lm jsem koukal taky a to zrovna mají údajně obě varianty Cool Blue Xenon Birne mit D1S Fassung: 85V, 35W, 3200 lm, 6000 Kelvin a NIGHT BREAKER UNLIMITED 85V, 35W, 3200 lm, 4300 Kelvin. Dovezl jsem si auto z Belgie přímo a světla nevypadají, že by čočky byli špatné auto svítí i dobře jen by mohli svítit o něco více v předchozím autě 407SW jsem měl od osramu H1 potkávací a H7 dálková vše od řady NIGHT BREAKER UNLIMITED a svítili moc pěkně a od xenonů bych čekal malinko ještě více, teď je to srovnatelné cca možná o malinko více. Tam jsem měl lampy taky v pořádku, to jsem si dovezl přímo z Německa. Asi nejvíce mi svítila 406 Kombi, kde jsem si dal bixenony, místo H7 a jak parabola byla dělaná na klasické H7 tak ty Bixenony svítili krásně, jen bohužel oslňovali jak byli silné a parabola nebyla dělaná na ně. A hlavně měla lampy jak nové z toho Německa, jak se tam nesvítí povinně. Od doby 406 jsem trošku náročnější na svítivost a řeším to. Jsem zvědav co nakonec vyberu. Díky za odkaz Citovat
TomasARN Odesláno 3. leden 2018 Odesláno 3. leden 2018 Aj tak si nemyslim, ze silnejsi xenon dosvieti dalej, to mu nedovoli parabola, cize udaj +20m je blbost, bol o tom aj nejaky clanok, dosvieti na rovnaku vzdialenost, max bude cesta viac osvetlena. ja osobne by som to neriesil, kym xenon svieti. Aj ja som sa vykaslal na vymenu, kym funguje Citovat
Jirka 406 Odesláno 3. leden 2018 Odesláno 3. leden 2018 Já mám xenony takhle originál poprvé, jen vím že jsme u 407SW když jsem vyměnil H1 co tam byli za H1 od osramu, tak to byl velký rozdíl hned jsem lépe viděl a jak píšeš spíše to bylo, že to lépe osvětlilo než dál. Ve výsledku to dělá dojem, že to svítí dál. Netuším zda bych poznal změnu i u xenonů. Teď hned měnit nebudu, ale uvidím zda třeba na jaro, že bych vyměnil, převážně jezdím večer nebo v noci, tak proto to řeším. Přes den jsem si dal denní svícení od philips, abych nemusel svítit xenony nonstop nebo jezdím saxem co mám na krátké cesty do práce a pro zábavu nebo delší cesty mám právě 407 Coupé takový koníček a řeším pro některé lidi asi blbosti a detaily :-D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.