James007 Odesláno 1. srpen 2009 Odesláno 1. srpen 2009 ahojte... mam v aute 407ke origoš xenony. Dnes som zistil že mi jeden nesvieti. Volal som do servisu a že jedna žiarivka stojí 7000sk. Menil niekto už žiarivky? Aké ceny a kde ste kupovali? VĎAKA poradte prosím.. Citovat
AnotherOne Odesláno 1. srpen 2009 Odesláno 1. srpen 2009 Buhužiaľ na Slovensku origo 159€ obj. číslo 00006216A9 Citovat
Araya Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Když je ten rozdíl v ceně tak velký,zaleť na Moravu to se ti vyplatí.Pro tebe asi nejblíž Hodonín nebo Uh.Hradiště. Citovat
subin Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Tam kde prodávají HID sady jsou schopni dodat i výbojku D2S pro čočku za jiné peníze cca 500-800 kus;) Citovat
James007 Odesláno 3. srpen 2009 Autor Odesláno 3. srpen 2009 VDAKA za napady... Tak som zohnal origoš PHILIPS taká istá ako tam bola za 110 € v Peugeot servise je cena 159 € ako písal AnotherOne. Info pre Slovakov zohnal som to v obchodnej sieti METEOR. www.meteor.sk tak čauko zatial... Citovat
Brizan Odesláno 4. srpen 2009 Odesláno 4. srpen 2009 Tento problém jsem řešil asi před měsícem a také jsem nebyl ochoten dát 2500,- za originál. Na netu jsem sehnal výbojky D2S cca za 500,- kus. Koupil jsem hned dvě a obě vyměnil. Časem se barva světla mění a nechtěl jsem mít každé světlo jiné barvy. Za 1000,- to už stojí vyměnit obě dvě. Citovat
luko407sw Odesláno 4. srpen 2009 Odesláno 4. srpen 2009 Původně zaslal: Brizan Tento problém jsem řešil asi před měsícem a také jsem nebyl ochoten dát 2500,- za originál. Na netu jsem sehnal výbojky D2S cca za 500,- kus. Koupil jsem hned dvě a obě vyměnil. Časem se barva světla mění a nechtěl jsem mít každé světlo jiné barvy. Za 1000,- to už stojí vyměnit obě dvě. kde jsi je našel na netu?jestli můžes tak dej odkaz...dikes Citovat
Brizan Odesláno 4. srpen 2009 Odesláno 4. srpen 2009 Kupoval jsem to tady, dá se to sehnat ještě levněji ale toto mám skoro za barákem a tak pro mě byli jasnou volbou http://www.auto77.cz/view_product_detail.php?cat_id=916&id=XED2S-6 [upravil dne 6/8/09 Ferry] Citovat
James007 Odesláno 5. srpen 2009 Autor Odesláno 5. srpen 2009 Ahoj a akú maš farbu svetla teraz na nových vybojkách ? cca koľko kelvinov. Tu je tabulka. http://www.arli.sk/xenon/index.html Ja som si kupil novú vybojku a nová svieti tak na 45OO kelvinov a stará na 6500 kelvinov. A teraz neviem čo urobiť či vratiť tú 45OO a hľadať podobnú zhruba na tých 6500 alebo kupiť nové dve rovnaké? Sakra. vdaka za odpoveď [upravil dne 6/8/09 Ferry] Citovat
Brizan Odesláno 5. srpen 2009 Odesláno 5. srpen 2009 To James007 No to je přesně ten důvod proč jsem kupoval obě dvě najednou. Ne že by mi to úplně zhaslo, ale měl jsem jeden xenon výrazně modřejší než druhý a to mě sr*lo. Proto jsem to měnil a abych neměl po výměně ten samý problém akorát obráceně tak jsem vzal rovnou obě. Ty nové jsem kupoval 6000k alespoň podle prodejce. Teď to svítí krásně stejně a je to super. [upravil dne 6/8/09 Ferry] Citovat
James007 Odesláno 6. srpen 2009 Autor Odesláno 6. srpen 2009 http://www.gsmalarm.sk/nahradne-vybojky-d2s-vybojky-c-543_544_552.html pre slovakov... dobré ceny.. Citovat
Brizan Odesláno 22. srpen 2009 Odesláno 22. srpen 2009 Zkoušel jste někdo vyčistit xenonová světla? Já se do toho minulý týden pustil a docela jsem žasnul kolik bordelu tam bylo. Čočka byla tak zasviněná že ty světla snad vůbec nemohli svítit. Celá byla potažená takovým šedým prachem a o parabole ani nemluvim. Obojí sem pořádně vyleštil suchým hadříkem a nevěřili by jste jaký je rozdíl ve světle před a po vyčištění. Bohužel jsem dělal obě světla najednou tak jsem neměl možnost porovnání, ale za nočního provozu to určitě bylo hodně znát. Doporučoval bych starším ročníkům jako jsem já (2005) se na to podívat budete mile překvapený jak vám autíčko začne svítit:D Citovat
Přema Odesláno 22. srpen 2009 Odesláno 22. srpen 2009 A co tak návod...a jak ???? sundával jsi světla? Citovat
Brizan Odesláno 22. srpen 2009 Odesláno 22. srpen 2009 jj světla musí dolu jinak se tam bez zlomení ruky nedostaneš po sundání té gumové záslepky na hlavním světle jsou vidět tři šrouby Torx, ty se povolí a vyndá se celá parabola včetně čočky.( dejte si bacha pod těmi šrouby jsou gumové podložky na tlumení vybrací, tak je nepostrácejte.) Jo abych nezapoměl samozřejmě před demontáží nejprve vydat výbojku. Potom se odšroubuje čočka od paraboly opět pomocí čtyřech torxů, no a je to a teď už jen jemným bavlněným hadříkem vše pěkně nablýskat:) Možná by bylo dobré ještě tím hadrem sáhnout i do světla a otřít zevnitř krycí plast, taky se na něm tvoří taková lehká mlhovina, tahle operace je ale po někoho kdo mám menší ruce, čistí se to totiž zkrz otvor po vyšroubované parabole a hodně blbě se tam dosáhne. Toť vše a už to jen zase vše pěkně poskládat dohromady Není to náročný jedno světlo (bez demontáže) mi zabralo tak 15min:papa Jak se vyndavají světla netuším vyndali mi je v servisu při opravě ale pravděpodobně musí dolu i nárazník Tuto otázku musí zodpovědět někdo zkušenější Tak ať vám to pěkně svítí [upravil dne 22/8/09 Brizan] Citovat
Přema Odesláno 22. srpen 2009 Odesláno 22. srpen 2009 No a to mě právě zajímalo jestli musí dolů nárazník....... Citovat
Brizan Odesláno 22. srpen 2009 Odesláno 22. srpen 2009 To bohužel, odpověď neznám, ale když se podívám na to světlo tak má tři úchyty vzadu dole a ve předu a ten přední a spodní je pravděpodobně pod nárazníkem, takže asi bude muset dolů.... Citovat
Brizan Odesláno 22. srpen 2009 Odesláno 22. srpen 2009 zkusím to zjistit v tom servisu kde mi je vyndavali, jakým způsobem to jde a dám vědět Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.