ZDENDA1 Odesláno 31. červenec 2009 Odesláno 31. červenec 2009 prosím o pomoc-radu....kolega v práci má 407 2.2 16V benzín 2006 po nastartování v motoru cvaká (něco jako hydroštely) ale cvaká to jak u diesela a až po 2minutách se to uklidní..... v jednom servisu mu řekli,že je to u Peugeotu normální,ale on tomu nějak nevěří.....tak se ptám tady odborníků.....jestli opravdu hydroštely nebo mazací kanálky Citovat
kobr Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 Viskozita oleje je taky v pořádku? Že u ochcávky řešili cvakání ventilů(zdvihátka) a po výměně za správný olej je motor v pořádku Citovat
ZDENDA1 Odesláno 6. srpen 2009 Autor Odesláno 6. srpen 2009 tak to přesně nevím,ale olej už 2x měnil Citovat
Přema Odesláno 6. srpen 2009 Odesláno 6. srpen 2009 Dej tam přesně ten olej co tam má být dle výrobce a přesnou specifikaci,nic víc nic míň......kámoš dal na 3l tra řídší a po 500 km ho lil ven bo cvakal ja šicí stroj,po výměně za origo vše v pořádku Citovat
ZDENDA1 Odesláno 7. srpen 2009 Autor Odesláno 7. srpen 2009 Původně zaslal: Přema Dej tam přesně ten olej co tam má být dle výrobce a přesnou specifikaci,nic víc nic míň......kámoš dal na 3l tra řídší a po 500 km ho lil ven bo cvakal ja šicí stroj,po výměně za origo vše v pořádku já mu to řeknu,můžeš mi nějaký správný olej doporučit? Ď Citovat
Přema Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 Bohužel se hodně orientuji v dieslech ....takže co je pro benzíny přesně doporučeno to fakt nevím.....ale bude to určitě TOTAL...ale specifikaci nevím Citovat
AnotherOne Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 Původně zaslal: ZDENDA1 Původně zaslal: Přema Dej tam přesně ten olej co tam má být dle výrobce a přesnou specifikaci,nic víc nic míň......kámoš dal na 3l tra řídší a po 500 km ho lil ven bo cvakal ja šicí stroj,po výměně za origo vše v pořádku já mu to řeknu,můžeš mi nějaký správný olej doporučit? Ď V spodnej časti máš doporučené oleje. Citovat
pastorek Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 Keď má takýto problém s motorom tak by som odporučil každopádne 10W40 a kvalitnejší olejový filter s dobrou priepustnosťou. Je na zváženie či sa nejedná o prejav poškodeného olejového čerpadla alebo regulačného ventilu a stálo by za námahu ešte pred výmenou oleja skontrolovať tlak aký dáva čerpadlo. Predpokladám že je to motor v technicky slušnom stave a nemá milión kilometrov lebo iba vtedy má zmysel riešiť cvakajúce hydroštely. Citovat
Mirrae24 Odesláno 7. srpen 2009 Odesláno 7. srpen 2009 Řeším podobný problém u 307 1.6 16V, u mě to jsou zdvihátka ventilů. Cvaká to hezky s otáčkama, video zde: http://www.youtube.com/watch?v=cave8h1uhzY Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.