Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Flying_dragon

Měl jsem 2.0 HDi 100kW a jezdil sjem s ním dálky 5,2 a kombinovaně max 5,9 l/100km

hmm klobúk dole teda, takú spotrebu nemám hádam ani na skútri :D

Odesláno
Původně zaslal: Flying_dragon

Měl jsem 2.0 HDi 100kW a jezdil sjem s ním dálky 5,2 a kombinovaně max 5,9 l/100km

To ten pedál, ale hrozně lechtáš, ne?

Odesláno

Tiež nemožem na 1.6 nič zle povedat, mam ju pol roka, najazdenych 15 000 km, a okrem deraveho chladiča klímy od kamienka s nou nebol problem . Krásna spotreba okolo 6l/100km, krásna poistka. Zvyčajne v nej jazdím sám a na slabý výkon sa stažovať nemožem. Určitý pokles výkonu počas cesty na dovolenku (5 ludí a do posledného miesta zaprataný kufor) bol poznať, ale to je na každom aute. Na bežnu jazdu 100 mimo mesto a 130 - 140 na dialnici je to podla mna uplne idealne, nad 2.0 a vyšším by som rozmýšlal asi len kvoli predbiehaniu...

Odesláno

Nedávno jsem jezdil plně naloženej.5 chlapů a věřte, že žádný střízlíci. Každej kolem 100 kg a vejška kolem 185cm. Auto jelo bez problémů. Bez problémů předjíždělo.Prostě nemůžu říct ani půl slova.

Samo, že 2,0 je 2,0, ale někdo rád vdolky, někdo holky-> já obojí :-)

Jezdím dost svižně s potřeba prostě nejde nad 6,5 l/100 ve městě.

madrid4 -> na pp se nekoukám,ukazuje to trochu divně :-) lepší je přepočet.->rozdíl cca 0,8 l/100km.Nevím proč soudruzi z Francie to mají udělané tak, že pp počítá spotřebu až nad 30km/h.

Odesláno

PP tú spotrebu počíta aj keď autom stojíš na križovatke alebo ideš pomalšie ako 30km/h, len ju začne zobrazovať na displeji keď prekročíš rýchlosť 30km/h.

Inak zo spotrebou na také veľké a ťažké auto som veľmi spokojný, trasa Štrovo-Bratislava a apäť 4 dospelý a spotreba podľa PP 4,8 l/100 a 2.0 Hdi motor. Takú spotrebu som nemal ani na Felícii 1.9 D čo je o dosť ľahšia a menšia.

Odesláno

Ahoj!

Nevím zda je tato debata stále aktuální ,ale mohu za mě potvrdit co napsal ve svém příspěvku honzza407sw.

Záleží na celkovém stavu auta,pravidelném servise,počtu km a troše štěstí . Kus od kusu ,může být jiný.

2 roky jsem měl 2,O Hdi ,mnou najeto cca 50 000km bez nejmenšího problému. R.V. 2005 kupované při 89000km -turbo bylo měněno předchozím majitelem při 75000km. Opravdu super motor s průměrnou spotřebou 5,9l/100km. Dalo se jezdit i o 0,5 l méně a o 1 l více dle stylu jízdy. Jediné co bylo znát je podvozková část. Nikde nic nebouchalo ,ale přesedl a koupil jsem\"

1,6 Hdi r.v. 2008 najeto 85000km a jízdní pocit je zcela někde jinde. Motor super! jiné zpřevodování a jen 5 stupňová převodovka .Do 130 km je motor celkem srovnatelný. Ve vyšších rychlostech nebo v kopcích je rozdíl samozřejmě znát. Spotřeba je při stejném stylu jízdy o cca 0,2 l nižší. Spolehlivost prozatím nemohu posoudit. Za původní auto bych ,ale zcela jistě neměnil i stím ,že jsem přišel o telefon a navigaci ,která byla v původním autě !

Pokud ,ale mohu posoudit a nejste vyloženě trhači asvaltu oba motoru jsou super! U 1.6 schází šestka a pokud je na tachometru více než 130 km poznáte rozdíl ,ale celkově bych volil poctivé km ,co nejmladší ročník a trochu toho štěstí u konkrétního kusu !

post-15848-14109612703361_thumb.jpg

Návštěvník
Odesláno

:-O kam chodite na tu spotrebu okolo 6L? ja mam uz druhy motor HDI1.6 a spotreba je porad 6.7L. jazdim mesto a dialnicu, medzimesto skoro nikdy a to je poznat.. keby som jazdil medzimesto, tak je to lepsie. a ta 6.rychlost by sa fakt hodila, hlavne kvoli spotrebe. od 130kmh uz do ide pekne do riti.. nicmene nie som \"spotrebak\" takze mi je to vlastne jedno:) na nadrz ujdem o 400km viac nez na predchadzajucom benzine 1.5 a to mi staci!

Odesláno

Zdravím,

no já tedy za 2 roky soužití se svou 1.6 HDI bych to shrnul asi takto: super vzhled, pohodlí a dostačující výkon jsou jediné přednosti tohoto auta. I ta spotřeba je O.K.

O nákladech na údržbu mluvit nebudu, jsou tu toho kvanta:roll

Odesláno

Jedině 2,0hdi,ale 2,2hdi je nejlepší,sám jsem jej nesehnal,jezdil jsem s hodně auty,nejen osobními,myslím si,že tohle je dobrá volba,potvrdili mi to i servismeni. Ale záleží na tom,kdo co chce,třeba rozhodne i zákonné pojištění i když já mám 3900kč i s venkovem,pro případ srážky se zvěří,kdybych jezdil město,tak platím ještě míň.

post-31601-14109612824629_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...