patko79 Odesláno 4. září 2010 Odesláno 4. září 2010 Původně zaslal: Flying_dragon Měl jsem 2.0 HDi 100kW a jezdil sjem s ním dálky 5,2 a kombinovaně max 5,9 l/100km hmm klobúk dole teda, takú spotrebu nemám hádam ani na skútri Citovat
elton Odesláno 4. září 2010 Odesláno 4. září 2010 Původně zaslal: Flying_dragon Měl jsem 2.0 HDi 100kW a jezdil sjem s ním dálky 5,2 a kombinovaně max 5,9 l/100km To ten pedál, ale hrozně lechtáš, ne? Citovat
benny264 Odesláno 4. září 2010 Odesláno 4. září 2010 Tiež nemožem na 1.6 nič zle povedat, mam ju pol roka, najazdenych 15 000 km, a okrem deraveho chladiča klímy od kamienka s nou nebol problem . Krásna spotreba okolo 6l/100km, krásna poistka. Zvyčajne v nej jazdím sám a na slabý výkon sa stažovať nemožem. Určitý pokles výkonu počas cesty na dovolenku (5 ludí a do posledného miesta zaprataný kufor) bol poznať, ale to je na každom aute. Na bežnu jazdu 100 mimo mesto a 130 - 140 na dialnici je to podla mna uplne idealne, nad 2.0 a vyšším by som rozmýšlal asi len kvoli predbiehaniu... Citovat
madrid4 Odesláno 4. září 2010 Odesláno 4. září 2010 :rokerdodržujem rychlosť a nevitačam ho inak pp klame priemerku ukazuje 5,6 apri prepočte 6.3l:myslim Citovat
kovma Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 Nedávno jsem jezdil plně naloženej.5 chlapů a věřte, že žádný střízlíci. Každej kolem 100 kg a vejška kolem 185cm. Auto jelo bez problémů. Bez problémů předjíždělo.Prostě nemůžu říct ani půl slova. Samo, že 2,0 je 2,0, ale někdo rád vdolky, někdo holky-> já obojí :-) Jezdím dost svižně s potřeba prostě nejde nad 6,5 l/100 ve městě. madrid4 -> na pp se nekoukám,ukazuje to trochu divně :-) lepší je přepočet.->rozdíl cca 0,8 l/100km.Nevím proč soudruzi z Francie to mají udělané tak, že pp počítá spotřebu až nad 30km/h. Citovat
Judes Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 PP tú spotrebu počíta aj keď autom stojíš na križovatke alebo ideš pomalšie ako 30km/h, len ju začne zobrazovať na displeji keď prekročíš rýchlosť 30km/h. Inak zo spotrebou na také veľké a ťažké auto som veľmi spokojný, trasa Štrovo-Bratislava a apäť 4 dospelý a spotreba podľa PP 4,8 l/100 a 2.0 Hdi motor. Takú spotrebu som nemal ani na Felícii 1.9 D čo je o dosť ľahšia a menšia. Citovat
Paja226 Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 Ahoj! Nevím zda je tato debata stále aktuální ,ale mohu za mě potvrdit co napsal ve svém příspěvku honzza407sw. Záleží na celkovém stavu auta,pravidelném servise,počtu km a troše štěstí . Kus od kusu ,může být jiný. 2 roky jsem měl 2,O Hdi ,mnou najeto cca 50 000km bez nejmenšího problému. R.V. 2005 kupované při 89000km -turbo bylo měněno předchozím majitelem při 75000km. Opravdu super motor s průměrnou spotřebou 5,9l/100km. Dalo se jezdit i o 0,5 l méně a o 1 l více dle stylu jízdy. Jediné co bylo znát je podvozková část. Nikde nic nebouchalo ,ale přesedl a koupil jsem\" 1,6 Hdi r.v. 2008 najeto 85000km a jízdní pocit je zcela někde jinde. Motor super! jiné zpřevodování a jen 5 stupňová převodovka .Do 130 km je motor celkem srovnatelný. Ve vyšších rychlostech nebo v kopcích je rozdíl samozřejmě znát. Spotřeba je při stejném stylu jízdy o cca 0,2 l nižší. Spolehlivost prozatím nemohu posoudit. Za původní auto bych ,ale zcela jistě neměnil i stím ,že jsem přišel o telefon a navigaci ,která byla v původním autě ! Pokud ,ale mohu posoudit a nejste vyloženě trhači asvaltu oba motoru jsou super! U 1.6 schází šestka a pokud je na tachometru více než 130 km poznáte rozdíl ,ale celkově bych volil poctivé km ,co nejmladší ročník a trochu toho štěstí u konkrétního kusu ! Citovat
Návštěvník Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 :-O kam chodite na tu spotrebu okolo 6L? ja mam uz druhy motor HDI1.6 a spotreba je porad 6.7L. jazdim mesto a dialnicu, medzimesto skoro nikdy a to je poznat.. keby som jazdil medzimesto, tak je to lepsie. a ta 6.rychlost by sa fakt hodila, hlavne kvoli spotrebe. od 130kmh uz do ide pekne do riti.. nicmene nie som \"spotrebak\" takze mi je to vlastne jedno:) na nadrz ujdem o 400km viac nez na predchadzajucom benzine 1.5 a to mi staci! Citovat
PPK Odesláno 10. září 2010 Odesláno 10. září 2010 Zdravím, no já tedy za 2 roky soužití se svou 1.6 HDI bych to shrnul asi takto: super vzhled, pohodlí a dostačující výkon jsou jediné přednosti tohoto auta. I ta spotřeba je O.K. O nákladech na údržbu mluvit nebudu, jsou tu toho kvanta:roll Citovat
Dingo2 Odesláno 17. září 2010 Odesláno 17. září 2010 Jedině 2,0hdi,ale 2,2hdi je nejlepší,sám jsem jej nesehnal,jezdil jsem s hodně auty,nejen osobními,myslím si,že tohle je dobrá volba,potvrdili mi to i servismeni. Ale záleží na tom,kdo co chce,třeba rozhodne i zákonné pojištění i když já mám 3900kč i s venkovem,pro případ srážky se zvěří,kdybych jezdil město,tak platím ještě míň. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.