Gargamell Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Zdravím novější modey Zajímalo by mi, který motor stojí za doporučený. Či 2.0 nebo 1,6. Nebo dokonce benzín... Citovat
Přema Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Radši neříkám nic bo se tu zase strhne hádka že ten je lepší než tam ten.......záleží co od auta čekáš....a jak jezdíš Citovat
AnotherOne Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Presne tak, dajú sa tu nájsť aj najčastejšie poruchy oboch motorizácií. Citovat
Gargamell Odesláno 24. červenec 2009 Autor Odesláno 24. červenec 2009 Právě to studuju ale k žádné rvačce jsem se nedostal. Neočekávám nic zvláštního. Auto vhodné do města i na delší cesty. Pokud má někdo možnost porovnat se 406kou 2.0 80kw - Přéma například Nerad bych přesedlal do výrazně horšího ...víte. Citovat
Přema Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Jestli to mám začít já tak začnu.......1,6 HDI bych si nikdy nekoupil:aut:aut:aut:aut:D určitě svezeníčko super......406tka se nedá ze 407mičkou srovnat.....ale také záleží v jaké výbavě a motorem 407mu koupíš.....i v tom je rozdíl při svezení..... Citovat
jp Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Já jen vim, že na motoru 1,6hdi je turbo spotřední zboží. Možná to je jeden z důvodů proč je jich plnej internet. Citovat
luko407sw Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 pokud máš ráději svižnou jízdu a rád šlapeš po plynu tak ber dvoulitra...dá se s ní jezdit i kolem 6 litrů na 100km Citovat
Milhaus65 Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Původně zaslal: jp Já jen vim, že na motoru 1,6hdi je turbo spotřední zboží. Možná to je jeden z důvodů proč je jich plnej internet. To ne, na 2.0 odchází častěji. Ale je to převážně o stylu jízdy. Jak se k autu chováš. Citovat
Gargamell Odesláno 24. červenec 2009 Autor Odesláno 24. červenec 2009 Nevím jak přesně ovlivnim životnost turba svým chováním To že ho nebudu používat či co..... Citovat
MatrixChose Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Nebudeš to honit studený a po velký zátěži hned nechcípneš motor. To už by jsi vědět měl. Citovat
jp Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Původně zaslal: Milhaus65 Původně zaslal: jp Já jen vim, že na motoru 1,6hdi je turbo spotřední zboží. Možná to je jeden z důvodů proč je jich plnej internet. To ne, na 2.0 odchází častěji. Ale je to převážně o stylu jízdy. Jak se k autu chováš. To nevim, tolik lidí s 2,0hdi neznam, abych mohl soudit, ale s 1,6hdi jich znam 6 a všem to turbo odešlo a někomu i dvakrát. Jestli je to s 2,0hdi horší což pochybuji tak potěš pánbůh. Myslim že to neni o tom jak se k turbu chováš, ale předevšim o konstrukci turba, to u 1,6 je asi pěkný chrastítko. Jo kde jsou doby 1,9td... Citovat
janou Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Mal som 406 sw 80 kw neda sa porovnat s 407 sw 80kw.407 mam o 0.7l nižšiu spotrebu a je živšie, lepšie sedi na ceste,ale ma menši kufor . Citovat
MatrixChose Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Tak neznám člověka, co by s tebou souhlasil. 407 je línější (logicky - je těžší) a i víc žere. Citovat
kajvet Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 taky můžu porovnávat 406 a 407 obojí 2.0 HDi za mě určitě 2.0 HDi Citovat
ladosak Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Původně zaslal: Gargamell Právě to studuju ale k žádné rvačce jsem se nedostal. Neočekávám nic zvláštního. Auto vhodné do města i na delší cesty. Pokud má někdo možnost porovnat se 406kou 2.0 80kw - Přéma například Nerad bych přesedlal do výrazně horšího ...víte. To je jednoduché: 2,0 HDi 80Kw máš. Skus někoho stěch známých přemluvit ke skušební jízdě někde do kopce a hned zjistíš jestli ti bude stačit 1,6 nebo je pro tebe slabá. Tak bych to řešil já. Citovat
janou Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Turbo sa menilo tiež ,ale výsledok bol rovnaký. Mám ho v rezerve. Podľa diagnostiky dáva o 5% menši tlak ako má pri nízkych otáčkach.Formou výmeny na SK stojí cca 430Eur. demontáž a montáž cca2 hodiny.Treba sa spýtať známych prečo ho menili a či im výmena pomohla --- mne nie. Citovat
Gargamell Odesláno 24. červenec 2009 Autor Odesláno 24. červenec 2009 Původně zaslal: MatrixChose Nebudeš to honit studený a po velký zátěži hned nechcípneš motor. To už by jsi vědět měl. Jasné... uplně bych zapomněl. To jsou takové věci, co člověk dělá automaticky. Fakt jsem uplně na tohle zapomněl. Ale myslím, že u té 407ky to bude něco v nepořádku a nebude to jen chováním řidiče.... nevim nevim. Trochu mi to odrazuje od HDička. Mondea jsou taky naprd co se týče nafty, tak nevim nevim.... takové TDičko Citovat
MatrixChose Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 V pohodě. Taky otázka jak je to s olejem, zrovna turbo je na něj dost háklivý. A není vyjímka, že v autorizáku ti nalejou buď něco s Tesca (a Total sobě nebo kamarádovi) a nebo dolejou akorát původní a máš tam původní olej třeba 60 000 km. I když kvalita všeho všude jde tak i tak směrem dolů. Citovat
jp Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Původně zaslal: Gargamell Původně zaslal: MatrixChose Nebudeš to honit studený a po velký zátěži hned nechcípneš motor. To už by jsi vědět měl. Jasné... uplně bych zapomněl. To jsou takové věci, co člověk dělá automaticky. Fakt jsem uplně na tohle zapomněl. Ale myslím, že u té 407ky to bude něco v nepořádku a nebude to jen chováním řidiče.... nevim nevim. Trochu mi to odrazuje od HDička. Mondea jsou taky naprd co se týče nafty, tak nevim nevim.... takové TDičko Hmm taky jsem na vážkách, taky se pořád rozmejšlim jestli je 407 s hdi dobrá volba, jenže to by si člověk nemohl koupit nic. Nadruhou stranu si řikam, proč se hrnout do ojetýho hdi, když vim, že je to problémový a taky velká sázka do loterie. Mě teď hodně vrtá hlavou co si koupit. Srdce mi říká 407. Rozum Honda Acord buď s benzínem nebo s do nebe vynášenym dieslem. Já bych do ty 407 i šel, ale neni to jen motor, divný věci se tam dějí i v posilovači řízení čepy na nápravách a to ještě o spoustě věcí nevim. Pro 407 rozhodně mluví cena! Ale to jsem odbočil od tématu. Jsem zkrátka malinko unavenej neustálim řešenim much na 406 a bojim se že na 407 to bude to samé, tak proto šilham do japonska. Citovat
MatrixChose Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 jp: nevím, co je na 406 tak špatnýho, naopak mi to přijde jako nezničitelný auto Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.