Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte pezotaci,

odvcera sledujem na mojom Peugeote (bol som v servise v Trnave s vymenou semeringu na pravej poloosi kedze mi tiekol olej). A vsimol som si v ten den hned ako som ho zobral zo servisu ked som na volnobeh pridal tak od 2000 otacok zacina dymit (cierny dym). Kamarat servisak v Honde mi odporucil skontrolovat si vzduchovy palivovy filter (skontroloval som ho so servisakom v Peugeote su OK). A povedal mi ze este moze byt problem v nafte, co vy na to? Natankoval som na Agipe ten novy dieseltech prvykrat. Znizenie vykonu nepocitujem. Mam 407 2.0 Hdi bez FAP.

Dik

Odesláno

i když nemá FAP tak přece nemůže pozorovat černý kouř...při akceleraci může mírně zadýmit,ale řidič by to neměl pozorovat.

píše že to začal pozorovat až nedávno...černý kouř u dieselu může být buď kvůli opotřebovanému motoru,ale 300 tisíc asi najeto nemá,tak to může být špatně seřízené čerpadlo...

Odesláno

Čerpadlo je ovladane počítačom skôr vstrekovače.Máš vyradený fap , alebo bol motor bez neho?Mne to zadymí občas keď ma prísť k regenerácii.Po nej je zas kľud cca350 km.

Odesláno

2.0 HDi bez FAPu ve 407 umí pěkně zahulit při akceleraci. I řidič v zrcátku to vidí. Kouří víc než třeba 2,0 HDi ve 406 i když to jsou samo jiné motory ale princip spalování a výfuku je stejný.

Odesláno

Tak, tak, proto vymysleli FAP. Vzpomínám, když jsem na 406 HDI obzvlástě ve tmě a za mnou svítilo auto, přidupl plyn, tak to byl pěkný čmoud, až jsem se zpočátku lekl. Teď na 407 s FAPem jsem si ještě nevšiml, že by to nějak kouřilo za podobných podmínek. Tipnul bych si, že si toho Rafko možná dříve nevšimnul.

Odesláno

No uz som teda trocha spokojnejsi, dnes som absolvoval 500 Km trasu domov a kym som isiel aspon do polovice nadrze s naftou Dieseltech AGIP auto stale cmudilo. Dotankoval som do plna V power diesel a auto hned lepsie slape a uz tak necmudi(aj ked pridam na volnobehu).

To Honza: To cmudenie som si vsimol Honzo pri akceleracii, to mi robila presne aj 406tka, ale na volnobeh fakt predtym necmudilo. Pred tyzdnom som aj bol na Emisnej a auto necmudilo(dufam, ze to bude len naftou). Ked sa nieco objavi dalej (ci sa odporuci nejaky diel (mozno aj Turbo :-( ) dam vediet.

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

2.0 HDi bez FAPu ve 407 umí pěkně zahulit při akceleraci. I řidič v zrcátku to vidí. Kouří víc než třeba 2,0 HDi ve 406 i když to jsou samo jiné motory ale princip spalování a výfuku je stejný.

já mám teda 2.0 HDI a ještě jsem si nevšiml že by to nějak extrémně kouřilo...a to jsem absolvoval i dlouhou cestu s otcem za zády v jiném autě....

hodně ale uvažuju o odstranění FAPu a snad jediná obava je kouřivost....

Odesláno
Původně zaslal: luko407sw

Původně zaslal: Milhaus65

já mám teda 2.0 HDI a ještě jsem si nevšiml že by to nějak extrémně kouřilo...a to jsem absolvoval i dlouhou cestu s otcem za zády v jiném autě....

hodně ale uvažuju o odstranění FAPu a snad jediná obava je kouřivost....

Ale Milhaus mluví o 407 bez FAPU a ty FAP máš.......

Mimochodem: Já mám FAP a taky mi to sem při akcelaraci mírně zahulí....Milhaus určitě potvrdí:papa:papa........ale já to mám motoricky trošičku někde jinde.....

[upravil dne 25-7-09 Přema]

Odesláno

Při akceleraci ti zakouří úplně každá nafta - když sešlápneš plyn, začudí ti sebelepší diesel :)) jestli bude kouřit dál už je otázkou FAPu, já ho nemám a když to kotlím, čudím jako teplárna

Odesláno
Původně zaslal: brade

Při akceleraci ti zakouří úplně každá nafta - když sešlápneš plyn, začudí ti sebelepší diesel :)) jestli bude kouřit dál už je otázkou FAPu, já ho nemám a když to kotlím, čudím jako teplárna

Můžu jen potvrdit motor 2.0 HDi bez FAP kouří o dost víc než s FAP.Pokud na to šlápnu vidím i já za sebou dým:(Jsem ale rád, že slavnej FAP nemám:DJeště jsem si všiml, že po nalití více aditiva motor kouří ještě více.Třeba jen AGIPU neodhadli poměr adita:D:aut

Odesláno
Původně zaslal: brade

Fakt? Tak to tam ta aditiva asi nalívat nebudu... nebo to výrazně pomáhá?

Tím, že je budeš lít nic nezkazíš.Ba naopak to motoru prospěje.Já přemýšlím vyzkoušet i jinou značku, třeba ten zmiňovaný Castrol.Používám aditiva od firmy VIF.;)

[upravil dne 27.7.09 Zipík]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...