Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Poradi mi nekdo zdali vyuziji funkci autoradia SCV (Speed

Controlled volume) u 306ky GTI-6 r.v. 2000? A na jakem presne principu to funguje a co je tedy k tomu vsechno potreba krom podpory autoradia?? Diky :)

Odesláno

to by mela byt funkce ktera v zavislosti na rychlosti zvysuje hlasitost radia.

Co k tomu vsechno potrebujes nevim ale minimalne snimac rychlosti treba z palubniho pocitace, a vnitrni cidlo \"mikrofon\".

Odesláno

Mozna budu placat, ale nefunguje to nahodou na pricipu zvysovani hlasitosti v závislosti na rachotu v aute? (je to zavisly na rychlosti, ale rychlost to nesnima, jen ze cim rychlejs jedes, tak je v aute vetsi hluk).

Ja bych tipoval, ze k tomu bude treba jen mikrofon.

Odesláno

Lexa.. Co to umi je mi jasne ale neznam proc to tak funguje resp. z ceho to urcuje..

Jinak mam trochu pocit ze je to jen nepresne napsany pojem \"Speed

Controlled volume\" protoze pri stejne rychlosti muze byt ruzna hlasitost podle zarazeneho rychl. stupne.. proto me vrta hlavou zdali toho muzu vyuzit ve svem aute.. nevim jestli je potreba aby bylo auto pro tuto funkci uz pripravene nebo jak presne to funguje.. podle ceho to urcuje...

Odesláno

Přiznávám, že tohle nevím ještě jsem nezapojoval, ale mikrofon asi ne, spíš od rychlosti- impulsy do elektronického tachometru, to je nejjednodušší, zádné další zařízení.

2 květoň: Ne funguje to přesně naopak, na co by to jinak bylo?(sranda ne)! A někdy je ten hluk i nižší, takže mikrofon ani ne. ;):o:papa

Odesláno
Napsán autorem AKCZ

Lexa.. Co to umi je mi jasne ale neznam proc to tak funguje resp. z ceho to urcuje..

Jinak mam trochu pocit ze je to jen nepresne napsany pojem \"Speed

Controlled volume\" protoze pri stejne rychlosti muze byt ruzna hlasitost podle zarazeneho rychl. stupne.. proto me vrta hlavou zdali toho muzu vyuzit ve svem aute.. nevim jestli je potreba aby bylo auto pro tuto funkci uz pripravene nebo jak presne to funguje.. podle ceho to urcuje...

Ja to chapu tak ze v tom radiu je ruchovej mikrofon, kterej snima hladinu hluku v kabine a pri jizde tahle hladina roste, tak kdyz se svysi hladina hluku, tak se zesili i hlasitost. Nic slozitejsiho bych v tom nehledal

Odesláno

mno, co ja mam zkusenost kdyz jsem jel v Passatu, tak nezalezelo na rychlosti, ale na hluku v kabine, protoze po Praze jsme jeli asi 70 a kdyz jsme vjeli na kostky, tak si to radio samo pridalo ikyz jsme nezmenili rychlost, jen se zvysil hluk v kabine!

Ale co me tak napada (ale mozna je to blbost) ze by to radio mohlo mit neco primo v sobe, nejakej mikrofon (teda jestli to funguje stejne, coz ja nevim).

Co bych asi doporucoval je nejakej odbornej servis, nebo dooooost dobrej manual!:papa

Odesláno

jedna taková pripomínka: není to náhodou podle hluku okolí, které vniká do auta, tak aby posluchač měl stále stejnou hladinu zvuku poslechu. mk:papa

Odesláno

Jeste pripominam ze se tu bavime o NEorig. autoradiu takze pokud k tomu neni nejake prislusenstvi tak je to bud pres nejaky konektor ktery by mel byt v aute uz predpripraven nebo je to funkce samotneho radia ktere k tomu nic nepotrebuje.. tot otazka ;) Koukam ze s tim nikdo moc zkusenosti jeste nema :(

Odesláno
Napsán autorem Masinka

Ja to chapu tak ze v tom radiu je ruchovej mikrofon, kterej snima hladinu hluku v kabine a pri jizde tahle hladina roste, tak kdyz se svysi hladina hluku, tak se zesili i hlasitost. Nic slozitejsiho bych v tom nehledal

Tak si představ, že posloucháš house (nebo jak se to píše). Pustíš si CD s house a mikrofon zaznamená kravál a zesílí. Tím se ovšem ten kravál zvýší a mikrofon to opět zaznamená a tomu kraválu zase přidá a tak to jde do úplného zblbnutí nebo ohluchnutí, nebo obojímu. Tomu my odborníci :cool: říkáme kladná zpětná vazba. Ono to bude malinko složitější a ty otáčky motoru, nebo rychlost v tom budou taky. Já to zažil jenom jednou v Audi a tam to skutečně takovým zvláštním způsobem záviselo na rychlosti a možná na otáčkách. Nevim, neštudoval jsem to, ale jenom ten mikrofon je málo. :papa

• O 11 měsíců později...
Odesláno
Původně zaslal: lexa

Tak jest, Petře 605 dík.:cool::papa

Tak právě mám takové rádio a přemýšlím odkud ten SCV signál vzít. Nemáte někdo tip ? Z tacháče ? Palubka se mi moc rozebírat nechce a na ISO konektoru to z výroby není. Maj to údajně jen VW některé další nežabožroutské značky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...