Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás,

tak jsem tu zase s dalším dotazem ohledně počítače...

Tak nějak jsem se rozhodl, že si do svého PC pořídím lepší grafárnu, než je ta stávající (nVidia GeForce 6600 LE 256 MB přes PCI-E).

Hlavní dotaz zní, zda se musím striktně držet toho, co podporuje moje deska viz zde nebo můžu pořídit i něco jiného, novějšího?

Páč kdybych se měl držet podpory, tak už si toho moc novýho nepořídím (možná vůbec nic) a musel bych se podívat po něčem opotřebenějším.

Odesláno

Jestli se nemýlím tak se musíš držet pouze toho aby karta byla pro PCI-Expres slot. A taky koukej aby ti to utáhnul zdroj,některý karty jsou žravý jak polskej zájezd

Odesláno

Wenouš: Jj, na to pamatuju, při výběru se budu zajímat i o případnou potřebu novýho zdroje, páč mám zatím jen 350 W, takže přemýšlím aspoň o 500 W. Tak doufám, že se nemýlíš. ;) Díky.

Odesláno

Kolik chceš investovat? Za 1.ooo Kč sženeš ucházející nVidii 8xxx ale za cca 3.ooo Kč řadu 9xxx. Já osobně mám BFG 9800GTX+ OC . BFG (Big Fucking Gun) je rovnou taktuje už ve fabrice a je to fakt masakr.

[upravil dne 21/7/09 Ravel]

Odesláno

To s tím zdrojem je pěkná hovadina :bojim Možná to platilo 2roky zpátky u starších čipů, ale dneska jsou grafiky a i CPU o hodně míň žravý než předtím. Já osobně mám CPU C2D 6600 a k tomu Ati3870 a běží mi to s velkým klidem na 350W zdroji... Nevidím důvod, proč mít žravej 500W zdroj, když to vklidu útahne kvalitní 350:myslim

viz: http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

[upravil dne 21.7.09 MJSytic]

Odesláno

Tak s týmto nesúhlasím. Aj nové grafické karty majú dodatočné napájanie až dvoma konektormi, dokonca sa odporúča mať ich napájané z rôznych liniek zdroja nie toho istého káble.

Na mojej zostave to vyšlo na +400W (cca rok stará). Pozor 500W naznamená, že v kuse odoberá 500W. Je dobré mať potrebnú rezervu, cenové rozdiely sú minimálne.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Tak s týmto nesúhlasím. Aj nové grafické karty majú dodatočné napájanie až dvoma konektormi, dokonca sa odporúča mať ich napájané z rôznych liniek zdroja nie toho istého káble.

Na mojej zostave to vyšlo na +400W (cca rok stará). Pozor 500W naznamená, že v kuse odoberá 500W. Je dobré mať potrebnú rezervu, cenové rozdiely sú minimálne.

V mém případě je spotřeba sestavy 218W (moje atina má samozřejmě i ext.napajení) takže 350W v poho stačí ... Ty máš nové PC, ale on bude pouze upgradovat GPU, takže než bude vyhazovat peníze za nový zdroj, tak bude rozumné si zjistit, jakou spotřebu bude vlastně jím zvolená karta mít ...

P.S. A jakou že to máš sestavu?

[upravil dne 21.7.09 MJSytic]

Odesláno

No nepíšem, že on zrovna bude potrebovať 500W. Len nesúhlasím s tým, že by žravosť nových systémov nejak výrazne klesala.

PS: E8600, 4GB, 2xHDD, GTX260, 2xDVD, PCI zvukovka a tv karta a zopár ventilátorov.

Odesláno

S ATI neprohloupis, ja mam 4870 uz teda moc nehraju, ale nemel jsem problem ani s FarCry2, takze zatim vykonove staci. Co jsem velice uvital je jiz tradicne (pro ATI) dobre zpracovany TV-out takze z DVI pres redukci napojim fullHD TV vcetne zvuku, coz je parada!

EDIT: oprava

[upravil dne 21/7/09 f3Rd@]

Odesláno

Ještě dotaz: Fakt se moc neorientuju, takže jakých hodnot se mám držet, abych si na tom zahrál i nějakou tu lepší hru, kdyby se mi náhodou zachtělo? Např. se svojí stávající grafickou kartou jsem měl docela už problém u F.E.A.R.

Mám spíš koukat na velikost paměti, rychlost jádra nebo pamětí?

Líbilo by se mi třeba totok ...

[upravil dne 21/7/09 enikybeniky]

Odesláno

ani pameti, ani rychlost jadra, nVidia a ATI muzou mit stejne rychlosti ale jedna z nich bude vyrazne lepsi. Podivej se na srovnavaci testy at uz u her a nebo c 3D marku. Ja koukal na typ pameti (DDR4, DDR5), propustnost sbernice a pak az frekvence. Nicmene prvni byly vysledky v 3D marku a vykon ve hrach. Jeste muzes srovnavat pocet tranzistoru v jadu, pocet vykreslovacih jednotek a takovy ptakoviny, ale to ti moc nerekne... Vykon v 3D marku a porporovane funkce (direct X10, Shader Model 4.1, atd...)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...