Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidičky, řeším tu problém na co obout svého pažoutka. Na léto chci rozměr 17 (16 je málo a 18 je na mě moc peněz:)). Pokoušim se dodržet rozměr dle technického průkazu, takže 7x17 ET48 - a nastává problém, protože jsem našel jen jedny!

Co říkáte na tyto (pro upřesnění mám světle šedou metalízu, myslím že fear nebo tak se nějak nazývá)

Připadají mě, že by vzhledem k mé barvě na auto šli, ale stejně si to nějak neumím představit, aby to pak nebylo jako pěst na oko:D. Fakt nevím...

Ohledně toho ET 48 - kolik myslíte, že můžu +-

post-0-14109608375225_thumb.jpg

Odesláno

Našiel si jedny, ktoré sa ti páčia alebo jedny vôbec? Pretože tých kolies na 407 je do bezvedomia. Ja om vyberal rok.

Myslím, že tieto budú veľmi pekné. INak samotné ET nestačí. Na 407 sú úmyslene tvarované brzdiče tak, aby boli s neorigo diskami problémy. Ale to len pri veľkosti 16\'\'.

Odesláno

Právě jsem našel jen tyto, které sedí dle TP. Jinak s timi neorigo diskami jsi mě tedy pěkně zaskočil, to by mě snad ani nenapadlo, ikdyž hned po koupi jsem potřeboval převážit předek, tak si jedu spokojeně ke kamarádovi do autokelly, kde jsem servisoval předchozí auto ať mě je převáží - no a koukám, kde mám na těch origo discích středovou díru... No píšeš, že se to týká rozměru 16 - tyto jsou 17 (přesněji KOSEI ZURICH 7x17 ET48), tak snad to bude v pořádku:myslim.

[upravil dne 20/7/09 Ferry]

Odesláno

Ja som kupoval 16\'\'. Pôvodne som chcel AEZ Wave, ktoré majú parametrovo presne vhodné na 407. Čo ma však zarazilo žiadny konfigurátor ich pre 407 neponúkal. Tak som sa informoval priamo u dodávateľa a bolo mi povedané to čo som písal hore. Parametre síce vyhovujú, ale na 407 ich výrobca neodporúča takže odber len na vlastné riziko. A pritom sú to klasické 5 lúče. Nakoniec som našiel jedny, kde síce výrobca nevede, či budú pasovať hoci parametre vyhovujú, ale som sa s predajcom dohodol, že pred nasadením pneu odskúšam disky na aute. Urobil som to a podarilo sa. Sú tam ale fakt milimetrové vzdialenosti.

Odesláno

Tam jsem taky dlouho vybíral, ale žádné nemají stejné ET jako dle techničáku. Nebo to ET nemusím přesně dodržovat? Většina jich má ET kolem 40 - nebude to dělat někde paseku? Já mám dle TP mít 48, tak nevím no:myslim.

Odesláno

Na ten typ AEZ Wave jsem taky koukal a našel jsem i nějakou reálnou fotku z internetu (autobazareu.sk), nikde jsem nezjistil či to jsou 16 nebo 17, ale podle vzhledu typuju, že 17. Vypadí moc pěkně.

Tu je fotka

post-0-14109608377366_thumb.jpg

Odesláno

Jejich rozměr je 7.5 x 17 ET40 - takže jestli to dobře chápu, tak jsou tyto disky oproti originál diskům (7 x 17 ET48) o 8mm šírší při vnější straně (ven).

Odesláno
Původně zaslal: honzza407sw

Tam jsem taky dlouho vybíral, ale žádné nemají stejné ET jako dle techničáku. Nebo to ET nemusím přesně dodržovat? Většina jich má ET kolem 40 - nebude to dělat někde paseku? Já mám dle TP mít 48, tak nevím no:myslim.

mno myslím že parameter ET udáva vzdialenosť uchytenia šróbov od stredu disku a problém s brzdami na 407 je, že sú skôr dlhé a nie široké, takže ja som tam dal 17 s ET39 a nemám žiaden problém, dokonca aj vzdialenosť bŕzd od diskov je dostatočne veľká, iidem to nafotiť a dám foto;)

Odesláno

Tie disky sú o pol palca širšie ako origo a zároveň o 8 mm vystupujú viac von. Oproti origo diskom teda celkovo bude vonkajšia strana kolesa posunutá von o 14,35mm a vnútorná posunutá tiež von o 1,65mm.

Odesláno
Původně zaslal: patko79

mno myslím že parameter ET udáva vzdialenosť uchytenia šróbov od stredu disku a problém s brzdami na 407 je, že sú skôr dlhé a nie široké, takže ja som tam dal 17 s ET39 a nemám žiaden problém, dokonca aj vzdialenosť bŕzd od diskov je dostatočne veľká, iidem to nafotiť a dám foto;)

ET je niečo iné, je to vzdialenosť dosadacej plochy disku na náboj od roviny prechádzajúcej stredom disku. S brzdičmi nemáš problém, pretože čím je menšie ET tým viac vystupuje disk von a tým je jeho vonkajšia strana viac vzdialená od brzdičov.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...