cvalavik Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Zdravím lidičky. Pár takových hloupých dotazů: Asi před měsícem jsem vzal 406 z bazaru (dovoz z Německa) a dostal k ní 2 klíče (jeden s DO a druhý bez). V manuálu, který jsem získal teprve nedávno, jsem se dočetl, že jsem ke klíčům měl dostat taky kartičku s kódem na DO. Ta však aspoň podle prodejce už neexistuje protože původní majitel ji už prý k autu nedodal. Otázky 1. Je velké riziko, že tu kartičku může někdo jakýmkoliv způsobem zneužít? Mám se bát? 2. Když budu náhodou potřebovat vyrobit duplikát klíče s DO nebo i bez, vyrobí mi ho i bez té kartičky a za jakou cenu? 3. Dá se ta kartička nějakým způsobem znovu získat (např přímo od výrobce po zaslání VIN, dokladů o vlastnictví atd.)? 4. Existuje nebezpečí, že např. při poruše nebo výměně řídící jednotky mi to auto díky absenci kódu nepojede? Prosím poraďte. Předem díky. Cvalda Citovat
marko306 Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 1. Väčšia polovica áut z druhej ruky tie kartičky nemá, väčšinou z dôvodu zapatrošenia alebo majitel ju jednoducho zabudne dať k autu. 2. Priamo v peugeote ti to vedia vyrobiť podľa vin kódu auta, myslím, že sa to rieši priamo cez peugeot francúzko. Cena kľúča záleží od toho či chceš obyčajný alebo s dialkovym ovládaním. Odomňa chceli na 306 minulý rok 4500sk za kľúč s DO. Ci máš kartičku alebo nie cenu by to nemalo meniť. 3.? 4. Kód na na kartičke určuje tvar kľúča a nakódovanie imobilizéru, ale to neviem na isto Citovat
Ferry Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 kodova karta se da vystavit znovu v Peugeotu, cena je 1600Kc, slouzi pro pristup do menu diagnostiky a bez ni se nedaji programovat klice do ridici jednotky, pokud nebyla dodana k autu, jiste riziko zneuziti tam je, vetsinou se doporucuje nechat nahrat do pameti RJ znovu vsechny cipy v klicich, cimz se vymazou kody pripadnych dalsich klicu, ktere by eventuelne byly ve vlastnictvi nekoho ciziho a se kterymi by si pro auto mohl prijit [upravil dne 16/7/09 Ferry] Citovat
dubravap Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Kódová karta sa zoženie cez Peugeot servis. Buď plastová-tá je drahá, alebo papierová s natlačeným kódom-tá stála 100.-SK. Peter Citovat
Dave_k Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Původně zaslal: dubravap Kódová karta sa zoženie cez Peugeot servis. Buď plastová-tá je drahá, alebo papierová s natlačeným kódom-tá stála 100.-SK. Peter Plastovka v ČR něco přes 1500,- a papírová 78,-. Těžko říct kolik si řeknou za zjištění kódu samotnýho nebo jestli to je v ceně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.