Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec Peugotaci:potlesk mam takovej dotaz,je potřeba vozit sebou v autě kartičku od emisi?Když jsem byl na emisích tak mi žadnou nedali a ja jsem to nějak neřešil,ale ted slyšim hodně nazoru že ma byt vydana?:myslim Díky za každou odpověd:)

Odesláno
Původně zaslal: .mycTD

krom toho to mas na zadni znacce a organ v registru ;-)

To mam,plati do konce zaři,ale kartičku jsem nedostal.Da se nějak dodělat a nebo mužu počkat do dalši Stk+emise a požadat o novou?:myslim
Odesláno

Ahoj, s tím si nelámej hlavu. S sebou jí vozit nemusíš a při další STK resp kontrole misí si o ni řekni, pokud máš pocit, že Ti k něčemu bude. Rozhodující je záznam ve velkém techničáku a nálepky na RZ.

FrantaCV

Odesláno

No, já do toho šťourat nebudu, ale na kartičce emisí je napsáno:

Tento doklad osvědčuje způsobilost vozidla k provozu z hlediska měření emisí. Provozovatel vozidla je povien předložit tento doklad při příštím měení emisí a při technické prohlídce.

Při zničení, poškození nebo ztrátě tohoto dikladu požádá provozovatel vozidla o vystavení duplikátu stanici měření emisí, která provedla poslední měření. Při poškození nebo zničení kontrolní nálepky pro vyznačení měření emisí na tabulce registrační značky vydá náhradní kortolní nálepku kterákoliv stanice měření emisí po předložení tohoto dokladu. Za vystavení duplikátu tohoto dokladu nebo náhradní kontrlní nálepky se účtuje finanční úhrada.

Nevím jak je to v předpisech, ale IMO je nálepka jen kus nálepky, neznamenající vůbec nic. Takovou si tam může nalepit kdejakej lojza. Důležité je datum, razítko a podpis ve VT a v týhle knížečce.

Pokud však poliši mají přístup k nějaký centrální evidenci, pak je naopak kartička bezpředmětná.

Je dost možné, že k evidenci přístup mají a proto mají pravdu ti, co psali, že kartičku nepotřebuješ.

Odesláno

1. jsou nějaké předepsané doklady pro provoz motorového vozidla, a to jsou a) osvědčení o registraci vozidla, b) zelená karta. Vidíš tam někde něco o emisní kartičce???

2. na té emisní kartičce je předvším napsáno, že je přílohou technického průkazu - a ten se s sebou nevozí, vozí se pouze osvědčení, jehož přílohou ta kartička NENÍ.

Odesláno

Ahoj.

JJ, jediný platný doklad o technické způsobilosti je TECHNICKÝ PRŮKAZ (rozuměj \"velký techničák\") a k němu vydané OSVĚDČENÍ (rozuměj \"Malý techničák\").

To oddie: Na kartičce je sice napsáno, že je přílohou technického průkazu jinak řečeno sama o sobě, bez techničáku, je k ničemu, nicméně nikde v techničáku o nějakých přílohách není ani zmínka = platí pouze to, co je zapsané v techničáku = výsledek kontroly STK zahrnující i měření emisí.

FrantaCV

Odesláno

to TICCINO:Kartička se vozit 100% nemusí.Policajt mě při kontrole,když jsem mu cpal i kartičku od emisí skoro seřval,proč mu to dávám,že to nepotřebuje a vůbec proč prý to vozím s sebou,když to patří do šuplíku a ne k dokladům pro silniční kontrolu :) Pak jsem se na to pro zajímavost ptal na emisích bylo mě potvrzeno,že kartičku nevozit ještě to prý někde ztratím a oni pak mají zbytečnou práci s vydáváním nové :D

Odesláno

Potom ale nerozumím tomu, k čemu ta kratička teda vlastně je.

Vozit s sebou ji nemusíš, nikoho nezajímá, co na ní je, máš ji mít v šuplíku a když ji ztratíš, tak ti stejně dají novou.

Odesláno

Kartička je na dvě věci :D

Ne, jediná věc, ke které je dobrá, je když vám někdo poničí zelenou nálepku na RZ. Na základě té kartičky (razítka v ní) vám vylepí novou jen za poplatek, bez kartičky vás pošlou do háje. Sice je to opičárna, protože máte STK, a tu můžete dostat stejně jen na základě platné ME, ale takhle to chodí. Pro úplnost, poničenou červenou nálepku vám vydaj zase za základě razítka v TP. Pokud vám někde daj obě nálepky jen podle TP, je to jejich libovůle.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...