Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Auto cuká, má nepravidelný chod - P406

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. problém je v tom, že po nastartování studenýho motoru po ránu je to v pohodě do té doby, než se vypne autom. sytič. pak při akceleraci auto cuká. hlavně při ubrání plynu a podřazení a zpětném sešlápnutí plynového pedálu. už z toho začínam šedivět. měl jsem to na diagnostice u jednoho soukromníčka a načetlo to ,, REGULACE (NEBO REGULÁTOR) BOHATOSTI SMĚSI,, a pak ještě čidlo tachometru. ručička tachometru si totiž dělá co chce. spíš nedělá, protože neukazuje. když ano, je to spíše jen záchvěv. hlavně mi jde o to, co vlastně mam shánět. v auto kelly jsem našel pouze regulační ventil volnoběhu HELLA-HE. za cenu 4006,-kč. :o rád bych věděl, je to ten díl, který to napsalo jako vadný? díky moc za radu. Ps: NEMÁTE LACINĚJŠÍ?:mrk

upraveno - ten Caps Lock při psaní názvu přiště vynech!

Díky, Béďa

[upravil dne 13/7/2009 Béďa]

Odesláno

videl bych to na spatnou zapalovaci rampu, jak jsou na tom svicky ?

cidlo rychlosti muze mit v sobe studeny spoj, pripadne to bude mechanicke poskozeni ozubeni kolecka nahonu ( bud ta cast v cidle, cca 170Kc nove v Peugeotu, nebo ten protikus v domecku na diferencialu) Pokud ale funguje nacitani vzdalenosti na pocitadle, neni problem v cidle ale je to studeny spoj uvnitr budiku

krokovej moturek ( regulator volnobeznych otacek ) by se projevoval nestalym volnobehem, prilis vysokym nebo naopak nizkym

zkus ho nejprve vycistit ( pozor neotacet tim pistkem rucne, poskodil bys ho, jen otrit olejove usazeniny redidlem, acetonem apod. a tak vycistit kanalek a dosedaci plochu toho pistku v klapce vzduchu )

Vsechny tyhle veci uz se tu resily nekolikrat

[upravil dne 13/7/09 Ferry]

Odesláno

Svíčky jsou nový 5 neděl. to bylo první, co jsem měnil. ta rampa mi taky napadla, ale nejdřív by to asi chtělo zkusit vyměnit jinou a otestovat, než kupovat novou. ještě jsem dal novej palivovej filtr, a pořád stejný. a ten tachometr nenačítá ani počítadlem km, takže to čidlo bude asi celý ko. a abych nezapoměl, jedná se o PEUGEOT 406 1,8 16V ST, Rv. 04 / 1996 81 KW. SEDAN.

Odesláno

jj rampu vyzkouset jinou, pozor jsou dva typy, u motoru ktere maji hlinikova (stribrna) vika ventilu ma posunuty otvor pro nalevani oleje, takze rampa pro motor s plastovyma (cernyma ) vikama ventilu fyzicky nepasuje ( i kdyz elektricky je stejna )

to cidlo zkus vyndat a prohlednout to ozubeni, pripadne pak rozloupnout a zkusit propajet ty kontakty pro konektor

Jinak jake svicky jsi dal ?

[upravil dne 13/7/09 Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...