MRNIL Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 Zdravím. problém je v tom, že po nastartování studenýho motoru po ránu je to v pohodě do té doby, než se vypne autom. sytič. pak při akceleraci auto cuká. hlavně při ubrání plynu a podřazení a zpětném sešlápnutí plynového pedálu. už z toho začínam šedivět. měl jsem to na diagnostice u jednoho soukromníčka a načetlo to ,, REGULACE (NEBO REGULÁTOR) BOHATOSTI SMĚSI,, a pak ještě čidlo tachometru. ručička tachometru si totiž dělá co chce. spíš nedělá, protože neukazuje. když ano, je to spíše jen záchvěv. hlavně mi jde o to, co vlastně mam shánět. v auto kelly jsem našel pouze regulační ventil volnoběhu HELLA-HE. za cenu 4006,-kč. rád bych věděl, je to ten díl, který to napsalo jako vadný? díky moc za radu. Ps: NEMÁTE LACINĚJŠÍ? upraveno - ten Caps Lock při psaní názvu přiště vynech! Díky, Béďa [upravil dne 13/7/2009 Béďa] Citovat
Ferry Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 videl bych to na spatnou zapalovaci rampu, jak jsou na tom svicky ? cidlo rychlosti muze mit v sobe studeny spoj, pripadne to bude mechanicke poskozeni ozubeni kolecka nahonu ( bud ta cast v cidle, cca 170Kc nove v Peugeotu, nebo ten protikus v domecku na diferencialu) Pokud ale funguje nacitani vzdalenosti na pocitadle, neni problem v cidle ale je to studeny spoj uvnitr budiku krokovej moturek ( regulator volnobeznych otacek ) by se projevoval nestalym volnobehem, prilis vysokym nebo naopak nizkym zkus ho nejprve vycistit ( pozor neotacet tim pistkem rucne, poskodil bys ho, jen otrit olejove usazeniny redidlem, acetonem apod. a tak vycistit kanalek a dosedaci plochu toho pistku v klapce vzduchu ) Vsechny tyhle veci uz se tu resily nekolikrat [upravil dne 13/7/09 Ferry] Citovat
MRNIL Odesláno 13. červenec 2009 Autor Odesláno 13. červenec 2009 Svíčky jsou nový 5 neděl. to bylo první, co jsem měnil. ta rampa mi taky napadla, ale nejdřív by to asi chtělo zkusit vyměnit jinou a otestovat, než kupovat novou. ještě jsem dal novej palivovej filtr, a pořád stejný. a ten tachometr nenačítá ani počítadlem km, takže to čidlo bude asi celý ko. a abych nezapoměl, jedná se o PEUGEOT 406 1,8 16V ST, Rv. 04 / 1996 81 KW. SEDAN. Citovat
Šalda Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 když mě cukal benzín tak sem vyměnil svíčky a vzduchovej filtr a běžel jak má, ale ty máš svíčky nový,tak to bude asi něčím jiným:nevim Citovat
Ferry Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 jj rampu vyzkouset jinou, pozor jsou dva typy, u motoru ktere maji hlinikova (stribrna) vika ventilu ma posunuty otvor pro nalevani oleje, takze rampa pro motor s plastovyma (cernyma ) vikama ventilu fyzicky nepasuje ( i kdyz elektricky je stejna ) to cidlo zkus vyndat a prohlednout to ozubeni, pripadne pak rozloupnout a zkusit propajet ty kontakty pro konektor Jinak jake svicky jsi dal ? [upravil dne 13/7/09 Ferry] Citovat
MRNIL Odesláno 13. červenec 2009 Autor Odesláno 13. červenec 2009 už nevim z hlavy číslo, ale jsou to BOSCH. Citovat
Ferry Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 myslim ze tam maji byt FR7DC (originalni cislo 5960.15) dobry jsou taky NGK BKR5EK Citovat
MRNIL Odesláno 15. červenec 2009 Autor Odesláno 15. červenec 2009 je to supr, byla to rampa na svíčky. ještě doladit nějaký drobnosti a budu spokojenej. dík za rady. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.