Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

NOVY POZNATEK :( .. stále \"tvrdy\" chod motoru - 2.0 HDi 80kW - co s tim ?

Recommended Posts

Odesláno

Čo sa týka toho silentbloku pod motorom tak po výmene u mňa takisto výrazne klesol komfort jazdy :( Som bol z toho úplne mimo, predtým krásne tichučké a potom také tvrdé ako keby sedím v VW TDi :blicismajlik čiastočne sa to podarilo vyriešiť výmenou zostávajúcich silentblokov na motore ale stav, ktorý bol pred výmenou toho prvého som už nedosiahol :grr možno časom, ked sa vylagruje :nevim

• O 3 týdny později...
Odesláno

zdravim, uvedomil jsem si, ze jsem nenapsal pokracovani pribehu ...

takze, v motoru uz jsou vymeneny vsechny silentbloky, byly dany produkty sasics, ktere se pry montuji od vyroby, ok, to by slo .... dale byly zkontrolovany svody k vyfuku a komplet potrubi ... neco bylo poopraveno, protoze pry byl vyfuk u motoru nejak divne nasponovany nebo co, nevim ... zkontrolovany rozvody, pry ok .... dokonce i demontovana remenice na klikovce, jestli uz neni vylagrovana, nebyla ... remenice drzi pevne a nehazi v celem spektru otacek (taky je nova-20000km) ....

auto jsem sebral ze servisu a ... musim rict, ze po prvnich km jsem byl celkem nadsen, jelikoz doslo ke zlepseni urcite o 60% .... ovsem po najeti dalsich asi 2500 km uz mi pripada, ze jsem zase na cem jsem byl predtim :( ... uz opravdu nevim, co s tim muze byt .... pripadam si uz jako blazen ;)

jeste stale jsem nebyl na diag vstrikovacu, to az budu mit cas...

CO JESTE NECHAT ZKONTROLOVAT ???

Odesláno
Původně zaslal: pp205

soft RJ

ahoj, v jakem smyslu muze rj ovlivnit tvrdy chod motoru ? se rj nebylo nic delano co to auto mam ... myslis nejake ty vstriky a predvstriky nebo co ? a kde ten soft zkontrolovat, v pezotu ??

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Hlavně bych v tom nechal projet někoho kdo to auto fakt zná. Jinak mě po výměně spodního silentbloku auto při startu a chcípnutí dost zaklepe, ten desetiletej byl daleko lepší

jj, tim uz jsem si prosel, na to uz jsem si zvykl :( .... cely den s tim jezdil partner klubu, p. Chodura a na zaklade potvrzeni tech tvrdych rezonanci provedli vymeny silentbloku a zkontrolovali ty veci co jsem psal vyse ...

ty rezonance se objevuji nejvice pri akceleraci, nejlepe jsou citelne pri zatizenem aute a jeste do kopce, nejedna se o vibrace, ale o takove rezonance, ktere prostupuji do cele kabiny, citim je na pedalech, na volantu, v sedacce, na palubce atd ... pri deceleraci je klid ...

vypozoroval jsem, ze kdyz protocim motor bez spojky, tak se mi zda, ze je vse v poradku, rezonance jsou minimalni nebo zadne .... muze byt treba nejak prevodovka v haji (ale zase z niceho nic) ???

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Hlavně bych v tom nechal projet někoho kdo to auto fakt zná. Jinak mě po výměně spodního silentbloku auto při startu a chcípnutí dost zaklepe, ten desetiletej byl daleko lepší

tohle se stava kdyz je obracene v pripade ze si ho dal logicky, tak to je blbe :-)

Odesláno

já teď čekám až mi dojde řídící vstřik odešel mi dávkoval mi moc nafty do válce a přesne se ozýval ten tvrdý cinkavý zvuk a dost to hulilo ale já mám 1,9 td

Odesláno

nevím jestli jsi kontroloval, ale může to dělat kloub poloosy u převodovky, minulý týden ho kamarád měnil a dělalo mu to jak píšeš, prachovka byla v pořádku, ale i tak se do kloubu dostala voda, trochu vyreznul a při záběru jakoby přeskakoval.. ;)

Odesláno

zdravim, da se z toho neco vycist ?? je to vysledek diag motoru, byl jsem na ni predevcirem ...

otacky: 835 ot/min

synchronizace vackoveho hridele s klikovym hridelem: Ano

mereny tlak paliva: 306 bar

rozdil mezi zmerenym tlakem paliva a pozadovanym tlakem paliva: 2 bar

RCO regulator tlaku paliva: 18%

pozadovane vstrikovane mnozstvi (davka): 12 mm3/zdvih

korekce dodavky vstrikovace 1: -0,43 mm3

korekce dodavky vstrikovace 2: 1,53 mm3

korekce dodavky vstrikovace 3: -1,06 mm3

korekce dodavky vstrikovace 4: -0,04 mm3

napeti vstrikovacu: 80,2 V

mereny prutok vzduchu: 229 mg/vstrik

RCO elmag. ventilu EGR: 80%

RCO elmag. ventilu EGR: 36%

bohuzel uz ti umelci neudelali korekce pri vyssich tockach ... nevim, asi mi spatne porozumeli ..

Odesláno

dik ;)

jeste blby dotaz, ale ta synchronizace vackoveho a klikoveho hridele, to se jedna o rozvody, ze ? a tim padem jsou ok, ze ?

ty ostatni hodnoty, myslis, ze jsou v norme ... :myslim

[upravil dne 20/8/09 BV406]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

takze pratele trochu oprasuji toto tema ...

novy poznatek ... jiz trikrat v posledni dobe se mi stalo, ze pri jizde vyssi rychlosti cca 130-140 se po nejake dobe, relativne kratke, zacne ozyvat duneni jako pri nahlem defektu pneumatiky ... takove dum dum dum ... v zavislosti na rychlosti je hlasitejsi ... necham dobrzdit motor plynule na 90 a duneni zmizi plynule do ztracena ... ..

upozornuji: pneu je ok, disky plechy ok, stalo se mi to na letnich i ted na zimakach ...

duneni se ozyva odnekud z pod auta, pokud vyloucim pneu, mohlo by se jednat o katalyzator ??? ci vubec vyfukovy system ??? to duneni se zda i jako kdyby rupnul vyfuk ... ale potrubi bylo nedavno kontrolovano ...

mate nekdo podobnou zkusenost ?

Odesláno

kazdopane vybrace a tvrdy chod moze spusobovat predvstrek. Ked je prilis velky, auto ide hodne tvrdo, no a ked je prilis maly, tak ide este tvrdsi, to pak dava take supy jak stary traktor. HDi ma pracovny vstrek rozdeleny na 3 doby:

Predvstrek: zapaluje sa len male mnozstvo nafty, aby ve valci vznikla velka teplota, a palivo dodavane v hlavnem vstreku tak horelo rovnomerne.

Hlavny vstrek: dodava hlavnu tlakovu silu na pist horenim,

tzv. Dostrek: vstrekuje sa kvuli emisiam...

Tyto 3 fazy vstreku sa deju velmi rychlo za sebu (v priebehu niekolkych stotin sekundy)

Podla mna na stolici ti mali zistit, kolko nafty ide na kazdu fazu vstreku, ne len celkove mnozstvo na jeden pracovny cyklus vstrekovaca...

Odesláno

dekuji za informace ... ted jeste nekde nekoho najit, kdo je schopen si s tim pohrat ... predpokladam, ze se to da nejak nastavit nebo co, zrejme asi pres bsi co ??? bohuzel zadneho hracicku, ktery by si na me cas udelal, neznam ...

momentalne me spis znervoznuje ten problem popsany vyse, to duneni ... objevi se necekane od ticheho az po hlasite a pak zase do ztracena zmizi ... nejdriv jsem si fakt myslel, ze mam defekt, ale gumy byly ok ...

momentalne jsem jeste ochoten zainvestovat novy katalyzator ... pokud nedojde k zadne zmene ... hledam skalu

Odesláno

zdááár, katalyzátor bych neměnil, maximálně se do něho kouknul a nebo ho rovnou odstranil. To dunění by chtělo slyšet, je to maras. Jinak já jsem konečně sehnal čas u mého mechanika, bude studovat mojeho Pežooota. Pak si můžeme dát scuka zase u Teska projet to.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...