Guest bostich Odesláno 4. červenec 2009 Odesláno 4. červenec 2009 Před cca 14-ti dny se mi začalo ozývat hučení ze předku auta.Tipnul bych to na ložisko, brzdy jsou ok a začíná to hučet od 50km/h a při levotočivý zatáčce je to trochu slabší.Ale nemělo by, pokud je to ložisko, hučet jenom z jedný strany (LP nebo PP)? Přijde mi, že to hučí z obou stran stejně... Nerad bych nechal měnit ložisko a pak zjistil, že je to něco jinýho.Jak se dá zjistit vadný ložisko?Dík Citovat
ajven Odesláno 6. červenec 2009 Odesláno 6. červenec 2009 ked som mal vadne LZ lozisko tak sme to s mechanikom odsledovali pocas jazdy. Museli sme tocit volantom do lava a do prava, aby sme striedavo odlahcili napravu. Ak odlahcis koleso na pravej strane t.j. tocis do lava, potom ak je vadne prave lozisko tak prave to vtedy huci viac. V tvojom pripade to bude asi lave lozisko. Kolko mas najazdene? Citovat
Tornado Odesláno 6. červenec 2009 Odesláno 6. červenec 2009 Me trapilo huceni minuly rok. Hucela mi prava strana, tak jsem nechal vymenit pravy lozisko. Po vymene jsem zjistil, ze huci i levy. Takze opet servis. Dej vymenit obe loziska a mas pokoj. Citovat
Guest bostich Odesláno 6. červenec 2009 Odesláno 6. červenec 2009 Ajven: to jsem zrovna nechtěl slyšet.... Nedávno jsem se přehoupl přez 200tis Díky za rady. Citovat
AnotherOne Odesláno 6. červenec 2009 Odesláno 6. červenec 2009 Původně zaslal: ajven Ak odlahcis koleso na pravej strane t.j. tocis do lava, Ložisko na pravej strane odľahčíš ak ideš do prava Ide o to zaťažiť to vadné. Súhlas s tým, že vadné bude ľavé. Citovat
Guest bostich Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Pokud to bude tím ložiskem, stačí vyměnit samotný ložisko?Našel jsem podle vin sadu ložisek za cca 1100KČ Citovat
Guest servisman Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 mne měnily jen samotný ložiska Citovat
ajven Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: bostich Pokud to bude tím ložiskem, stačí vyměnit samotný ložisko?Našel jsem podle vin sadu ložisek za cca 1100KČ áno, ak sa vymení to vadné uvidíš to ticho! Či vlastne budeš počuť:D:D Citovat
El-Chio Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: bostich no....uvidím, co uslyším:) Zober dva zdvyhaky zdvyhni cely predok auta a nastartuj a roztoc kolesa tak na 150km/h. Potom vykvaltuj (najlepsie ked ste dvaja) a zastav jedno keleso a to ktore huci vyhrava Ja som to zistoval takto, lebo hucala mi prava strana a bolo vadne na lavej.... Ale treba dost opatrnosti pri tom. Auto dobre zaistit a nezastavovat koleso rukou ale nejakim klacikom ked pomalicky prilozis na behun tak ono pozvolna zastavi..... Citovat
Guest bostich Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Koupil jsem sadu, takže budu měnit oba dva.Ale dík za radu:) Citovat
ajven Odesláno 14. září 2009 Odesláno 14. září 2009 Původně zaslal: Tornado Me trapilo huceni minuly rok. Hucela mi prava strana, tak jsem nechal vymenit pravy lozisko. Po vymene jsem zjistil, ze huci i levy. Takze opet servis. Dej vymenit obe loziska a mas pokoj. Doplním moju čerstvú skúsenosť. Začalo mi hučať auto tak som vymenil pravé zadné ložisko. Viac mi hučalo keď som točil doprava. Celý som bol z toho pravidla zmätený, tak som preto menil PZ ložisko. Pretože LZ som menil pred dvoma rokmi. Vôbec som nerátal, že by mohli /mohlo/ byť vadné nejaké predné ložisko. A ono to bolo PP. Takže som to vymenil, ale vyzerá to tak, že aj ľavé už začína hučať. No čo už auto sa prehuplo cez 202.000km takže to už je najvyšší čas:P Citovat
BrankoKK Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 no, ja som mal nieco podobne, takisto som menil obe loziska a nic sa nezmenilo. potom mi zistili vadny PP naboj, ale je fakt, ze mne kvoli tomu kmital volant, takze ak tebe nekmita, zbytocne som maloval certa na stenu Citovat
ThorR Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Zdravim lidi, taky budu muset měnit ložisko. Nedávno měnili známému v servise ložiska za 7000,- (3000,- lozisko, 1000,- prace).Ale zda se mi ze za jedno lozisko 3000 je docela slusny ranec, myslite ze je to normalni cena ? Citovat
Guest servisman Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 já měnil asi před 3 roky a cena 2 x ložisko SKF s prací celkově 4400 Kč /měnil jsem obě/ Citovat
ThorR Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Tak to je dost dobra cena. Poradi mi nekdo jake koupit presne koupit? odkaz na Autobenex napr. http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/zaveseni-napravy-vedeni-kol/naboj-kola-lozisko/lozisko-kola/?skt=5230.1.0 a nebo autokelly http://eshop.autokelly.cz/#PATH=3761801;1088;151323;201626;873576;873580;873581|CT=4|PCT=16|CUR=0|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0| staci jen to lozisko nebo se meni i naboj? [upravil dne 17.1.2010 ThorR] Citovat
Guest servisman Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 u mne kupovaly v Autokelly, a koukal jsem na ně stojí 1554 Kč Citovat
Chepp Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 predni lozisko je levne.. zadni s nabojem 3x drazsi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.