Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Hučení od přední nápravy

Recommended Posts

Odesláno

Před cca 14-ti dny se mi začalo ozývat hučení ze předku auta.Tipnul bych to na ložisko, brzdy jsou ok a začíná to hučet od 50km/h a při levotočivý zatáčce je to trochu slabší.Ale nemělo by, pokud je to ložisko, hučet jenom z jedný strany (LP nebo PP)?

Přijde mi, že to hučí z obou stran stejně...

Nerad bych nechal měnit ložisko a pak zjistil, že je to něco jinýho.Jak se dá zjistit vadný ložisko?Dík

Odesláno

ked som mal vadne LZ lozisko tak sme to s mechanikom odsledovali pocas jazdy.

Museli sme tocit volantom do lava a do prava, aby sme striedavo odlahcili napravu.

Ak odlahcis koleso na pravej strane t.j. tocis do lava, potom ak je vadne prave lozisko tak prave to vtedy huci viac.

V tvojom pripade to bude asi lave lozisko.

Kolko mas najazdene?

Odesláno

Me trapilo huceni minuly rok. Hucela mi prava strana, tak jsem nechal vymenit pravy lozisko. Po vymene jsem zjistil, ze huci i levy. Takze opet servis. Dej vymenit obe loziska a mas pokoj.

Odesláno

Ajven: to jsem zrovna nechtěl slyšet....:P Nedávno jsem se přehoupl přez 200tis

Díky za rady.

Odesláno
Původně zaslal: ajven

Ak odlahcis koleso na pravej strane t.j. tocis do lava,

Ložisko na pravej strane odľahčíš ak ideš do prava ;)

Ide o to zaťažiť to vadné. Súhlas s tým, že vadné bude ľavé.

Odesláno

Pokud to bude tím ložiskem, stačí vyměnit samotný ložisko?Našel jsem podle vin sadu ložisek za cca 1100KČ

Odesláno
Původně zaslal: bostich

Pokud to bude tím ložiskem, stačí vyměnit samotný ložisko?Našel jsem podle vin sadu ložisek za cca 1100KČ

áno, ak sa vymení to vadné uvidíš to ticho! Či vlastne budeš počuť:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: bostich

no....uvidím, co uslyším:)

Zober dva zdvyhaky zdvyhni cely predok auta a nastartuj a roztoc kolesa tak na 150km/h. Potom vykvaltuj (najlepsie ked ste dvaja) a zastav jedno keleso a to ktore huci vyhrava :) Ja som to zistoval takto, lebo hucala mi prava strana a bolo vadne na lavej.... Ale treba dost opatrnosti pri tom. Auto dobre zaistit a nezastavovat koleso rukou ale nejakim klacikom ked pomalicky prilozis na behun tak ono pozvolna zastavi.....

• O 2 měsíce později...
Odesláno
Původně zaslal: Tornado

Me trapilo huceni minuly rok. Hucela mi prava strana, tak jsem nechal vymenit pravy lozisko. Po vymene jsem zjistil, ze huci i levy. Takze opet servis. Dej vymenit obe loziska a mas pokoj.

Doplním moju čerstvú skúsenosť.

Začalo mi hučať auto tak som vymenil pravé zadné ložisko. Viac mi hučalo keď som točil doprava. Celý som bol z toho pravidla zmätený, tak som preto menil PZ ložisko. Pretože LZ som menil pred dvoma rokmi. Vôbec som nerátal, že by mohli /mohlo/ byť vadné nejaké predné ložisko. A ono to bolo PP. :nevim

Takže som to vymenil, ale vyzerá to tak, že aj ľavé už začína hučať. :nevim No čo už auto sa prehuplo cez 202.000km takže to už je najvyšší čas:P

Odesláno

no, ja som mal nieco podobne, takisto som menil obe loziska a nic sa nezmenilo. potom mi zistili vadny PP naboj, ale je fakt, ze mne kvoli tomu kmital volant, takze ak tebe nekmita, zbytocne som maloval certa na stenu :nevim

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Zdravim lidi, taky budu muset měnit ložisko. Nedávno měnili známému v servise ložiska za 7000,- (3000,- lozisko, 1000,- prace).Ale zda se mi ze za jedno lozisko 3000 je docela slusny ranec, myslite ze je to normalni cena ?

Guest servisman
Odesláno

já měnil asi před 3 roky

a cena 2 x ložisko SKF s prací celkově 4400 Kč /měnil jsem obě/

Odesláno

Tak to je dost dobra cena. Poradi mi nekdo jake koupit presne koupit?

odkaz na Autobenex napr.

http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/zaveseni-napravy-vedeni-kol/naboj-kola-lozisko/lozisko-kola/?skt=5230.1.0

a nebo autokelly http://eshop.autokelly.cz/#PATH=3761801;1088;151323;201626;873576;873580;873581|CT=4|PCT=16|CUR=0|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|

staci jen to lozisko nebo se meni i naboj?

[upravil dne 17.1.2010 ThorR]

Guest servisman
Odesláno

u mne kupovaly v Autokelly, a koukal jsem na ně stojí 1554 Kč

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...