vohon Odesláno 14. březen 2013 Odesláno 14. březen 2013 Fifa: já jsem srdcař, dělá mi to dobře jinak děkuju, snad to bude ok! Citovat
J.R. Odesláno 16. březen 2013 Odesláno 16. březen 2013 Bych si skoro možná radši připlatil za tu stříbrnou S16 co tu FiFa_cze dával, ta vypadá fakt luxusně :-) Ta černá je celá stříkaná na ten mat, mě se to tedy na 106 vůbec nelíbí, ale proti gustu... Taky to má origo černý lakovaný nárazníky což s tím matem vypadá dosti podivně, určitě bych kouknul jak tu bylo už řečeno na nosné části a čelo jak to celé lícuje, když je takovej celolak, dost velká pravděpodobnost, že to bylo celý rozstřelený... Citovat
spazi s16 Odesláno 17. březen 2013 Odesláno 17. březen 2013 http://auto.bazos.cz/inzerat/22730250/106-Rallye.php Citovat
vohon Odesláno 17. březen 2013 Odesláno 17. březen 2013 http://auto.bazos.cz/inzerat/22730250/106-Rallye.php Jo, ta je nádherná Citovat
odee Odesláno 17. březen 2013 Odesláno 17. březen 2013 To Fifa: u toho utrpení na dálnici spíš záleží na tom jakej máš výfuk, resp. jestli je tam střed nebo ne a jak moc je to vykuchaný, ale co se týká spotřeby, tak s Tebou nesouhlasím! Když jedu delší trasu a moc nezávodím a šetřím, tak se ve dvou s narvaným kufrem pohybuju mezi 6-7 na sto (tipuju, že třeba 1.4 při stejným tempu na tom líp nebude) a když tomu dávám, tak se stejně nedostanu nad 8;) Průser je jen popojíždění po městě, to je desítka jak vyšitá nejmíň 1.1 na tom bude celkově asi o kus líp, ale na delší cestu s víc zatíženým autem asi taky nepude moc pod 6, ne? Citovat
FiFa_cze Odesláno 18. březen 2013 Odesláno 18. březen 2013 Já s tou mojí 1.1 na dálnici nejezdím, takže nevím. Každopádně tam mám při 100km/h cca 3000ot/min a je jedno, zda jsem jezdil se sériovým sáním a sériovým koncákem, nebo se sáním od greenu a koncákem od ultersportu..ten motor jde ve vnitř prostě dost slyšet a od těch 3000 nahoru je to jen horší a horší. To nemluvím o tom, že nad 3500 otáček jde při stálejší rychlosti spotřeba o dost nahoru oproti tomu, když se jede do 3 tisíc. S16 má asi o něco delší převodovku, ale ani tak to asi není žádnej velkej rozdíl. Jinak jezdím po většinou ve 2, max ve 3, jen na střední jsme jezdili v 5ti a nikdy jsem nešel se spotřebou nad 6 litrů a to ani když se poskakovalo po olomouci. V létě, když jezdím s přítelkyní po výletech, tak jezdím na 15\" kolech se spotřebou 5 litrů a někdy ani to né, záleží kam se jede, ale když jedu třeba sám dálky na spotřebu, tak se mi zdá, že to auto jezdí jen na vzduch Nicméně nad 110km/h nejezdím. Nemá to smysl, jak se spotřebou, tak s hlukem... Další auto bych nejraději se 6ti kvaltem [upravil dne 18/3/13 08:34 od FiFa_cze] Citovat
PAJA106 Odesláno 18. březen 2013 Odesláno 18. březen 2013 1.1 má stejnou převodovku jako 1.0, takže pokud je zachován obvod kol, tak jak píše FiFa, 100 km=lehce nad 3000ot/min. Nicméně S16, má sice trochu jiné převody a st. převod, ale ve výsledku to dává velice podobné převodové poměry. Nejdelší převodovku má 1.4, která na 3000 ot jede asi cca 110. Jinak s tím hlukem, nevím, zda to je u 1.1 stejné, zvlášť, když poslední byly MPI, ale 1.0 s SPI má takové blbé pásmo mezi 3000-3500, kdy je nejhlučnější (zrovna takové to ideální pásmo na dálnici, odpovídá to cca 100-115). Možná je to stejně jako u favorita způsobené kmitáním poloosy (stačí zadat do googlu). Jinak přidám zkušenosti s 1.0, dlouhodobá (několik let) spotřeba na benzín cca 6.3 l/100 km, nejmenší dosažená spotřeba 4.6l/100km. Jinak ale na dálku, při konstatních 90-100 se dá jet 5 litrů. Citovat
J.R. Odesláno 18. březen 2013 Odesláno 18. březen 2013 Já se také přidám. S mojí 1.4 už tou poslední Euro3, jezdím 4 roky průměr kolem 6,2L/100km s tím, že povětšinou je to Plzeň, tedy velké město a samý semafor Jak jedu s přitelkyní venku a jedu na pohodu a max. kolem těch 100km/h tak v poho do 5L. Ale jak bylo řečeno, od 3tis. ot. což je nad 100-110km/h, už je v autě nesnesitený hluk, což je ale dáno velikostí, odhlučněním a váhou vozu, což mě na 106 nejvíc štve, když vemu, že to je r.2002, a to už mohli Frantici dělat trochu líp, viz. jiná auta z té doby (holt 106 byla konstukčně na konci a už to snad ani neměli v tej době dělat). Když jedu pak většími vozy připadám si jak v novém MB To už i můj nebožtík Sunny Gti kdysi před 8 lety byl míň hlučnej, pokud tedy zrovna netočil 8.200ot. Mezi 1.1 a 1.4 bude rozdíl max. 0,5-1L, tedy úměrný výši výkonu, u S16 hlavně po městě už bude dosti značný, přeci jen tam bude daň za těch skoro 120 koníků :-) Citovat
KingSpade Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 sakra..další důvod proč nechtít 106ku, protože když už se dostanu na dálnici tak to přišlápnu na 160km/h (když nikdo nikde není ani zelení) ...no hlavní problém je, že se do 106ky vůbec nevlezu (195cm)..málo místa na nohy..což mě štve..chtěl jsem 106ku Citovat
J.R. Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 Jo tak taky 106ka není žádný dálniční expres, ale auto tak na popojíždění do města a okolí, S16/GTi tak pro zábavu. Neříkám, ve 2 lidech se nechá jet i dál, ale prostě i když jedu pitomou šlužební fabií tak tam těch 140km/h je na pohodu, nedej bože oktávka, ale to už jsme pak v úplně jiné kategorii pak. Ve 106 je optimum těch 90km/h a ve 160, pokud máš motor který to udělá, už je to spíš neřízená malá raketa, kde rádio jede na max U S16 to bude asi trochu lepší, protože ten motor se tolik netrápí, ale odhlučnění je u všch stejné, tam nepomůže nic, je to prostě prcek, ale ám ho rád :-) Jel sem saxo VTS 16V a v porovnání s mou 106 1.4 Sport to bylo ve 160 trochu lepší, ale stejně, nic moc. Já mám 178cm a je mi tam tak akorát, ve 195cm to bude asi za trest, ale v takové thalii nové je to ještě horší, tam je sice velkej kufr, ale vevnitř je podle mě místa míň než ve 106ce. Proto když mi někdo s thalií řekne co to mám za prcka (106ku) mu řeknu, že bez kufru to mám větší než on (thalii) Citovat
KingSpade Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 tak jako já nejezdím nějak extra rychle..to tak jednou do měsíce když už se na tu dálnici dostanu tak ten dvoulitr proženu...jinak jezdím podle pravidel..jen chci mít ten výkon abych se co nejrychleji dostal na požadovanou rychlost což k tomu by mi stačila ta S16ka...nebo zmiňovaná VTSka do které jsem se nevešel...no vešel ale málo místa na pravou nohu.. Citovat
FiFa_cze Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 Tak já vám nevím, ale já mám 190cm a nestěžuju si Místa mám dost.. Horší je auto přítelkyně, Fiat Panda, ve které je řadící páka umístěna ve středovém panelu, takže je tam málo místa pro pravou nohu, ale párkrár jsem s tím jel i přes 100km a dá se to vydržet krásně Tam je třeba i docela dobře poskládaná převodovka při 100km/h je tam asi 2500ot/min a při 130 nějaké 3 tisíce, a v autě žádný hluk Citovat
KingSpade Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 Jak už jsem psal..seděl jsem jen ve VTSku...ve 106ce nikoliv..tk je možné..že to tam bude lépe udělané na tu pravou nohu....za další, že jsem se tam cítil jako v rakvi snad ani zmiňovat nemusím a ještě k tomu hluku..to je mi celkem šumák...víc jak rychlost mě baví zatáčky..takže ono těch 130kmh by stačilo po městě a okresky a z 0-100 do 10 vteřin..a ne jen napsáno v kolonce \"ano\" [Edited on 19/3/13 13:05 by KingSpade] Citovat
J.R. Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 Tak já jel ve svojí 106ce v 5 lidech z nihž jeden měl 125kg, auto bylo dozajista přetížené, i ta 1.4 funěla z posledního, ale vlezli sme se tam, vzadu ve 3 chlapech docela hukot ještě že jsem řidič a že to bylo jen na ceztu z práce Kamarád má 196cm a taky vedle mě seděl v pohodě, ale při pohledu z venku to vypadalo, že už kolem něj není žádné místo... Spíš jak jsem říkal, většina aut z doby po r.2000 i těch malých je oproti 106 vevnitř tichá a tak nějak působí bytelněji. U 106 se i dost kroutí kastle, je měkká z tenkých plíšků a je to prostě znát. Taky váha 890kg u 1.4 mluví za své... Citovat
KingSpade Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 tk karoserii bych zpevnil aspoň vzpěrou mezi tlumiči...ale joo tohle jsem taky zažil..405 1.6 tam se to muselo hodně točit aby to jelo v pěti lidech..jen já 90kilo..zbytek přes 100...a radička se klepala když jsem to chtěl rozjet na trojku z 1500 otáček.. ....a 405ka je bytelná...106ka je jak garsonka Citovat
J.R. Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 To věřím a 405 je koráb oproti 106, 1.9D to je nezničitelnej tank a jen vzadu místa jak v celé 106ce ;-) Jinak u 106 je docela dosti místa nad hlavou, takže i přes 190cm se tam vejde v poho, ale taky jde o šíři. Poku je někdo 190cm střízlík, tak je v poho, ale pokud má přes metrák, už je to jiná. Pak stačí, aby měl zimní bundu a nacpaný kapsy a už sotva kvrdláš řadickou ;-) [upravil dne 19/3/13 12:25 od J.R.] Citovat
FiFa_cze Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 Mám 190cm a 95-98kg, podle toho jak se vyspím a fakt jsem nikdy s místem problém neměl Záleží taky jak kdo sedí Já sedávám bud hodně vzadu a se zádama tak nějak normálně a nebo někdy když mě bolí záda, tak sedávám dost naležato, že mi z auta kouká jen čepice Citovat
KingSpade Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 jsem podobných proporcí jako ty Fifo..jen mám o těch 5cm víc na výšku...a jako s tím jsem problém neměl...jen ta pravá noha nechtěla zapadnout tak aby to bylo pohodlné...no furt lepší jak debilní Mégane...kde jsem si tu pravou nohu neměl šanci opřít vůbec a po pár kilometrech to bylo utrpení Citovat
J.R. Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 Proc vždycky tak veliký chlapy mají tak malý auta a holky Holt protiklady se přitahují ;-) Citovat
odee Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 To King spade: já mám tak o deset čísel míň než ty, ale zase to doháním na té váze:-) ale problém s místem sem neměl nikdy a navíc nemívám ani sedačku úplně vzadu, ale potom co sem si dal do auta volant s malým průměrem sem zjistil, že právě to místo na pravou nohu se tak nějak našlo-to byla jediná věc, co mi vadíla, protože sem měl koleno strašně do strany a to je teď vpohodě:-) To J.R. : mě se nezdá, že by se u 106 až tak moc kroutila kastle, protože když si hodím hever co nejblíž k přednímu kolu a zvednu auto tak se ZADNÍ kolo zvedne ve stejné chvíli, co přední Když takhle zvedáš třeba feldu, která je podobnýho kontrukčního stáří, tak máš přední kolo 10 čísel v luftě a zadek ještě sedí na zemi;) Na druhou stranu je ale pravda, že když mě vezl kámoš mým autem a byl sem po opici, ležel sem na zadních sedačkách a měl sem ruku na středovým tunelu, tak sem cítíl, jak se tam kontrukce hýbe, když to víc řízl do zatáčky. A s těma protikladama souhlasím, bo mám 106 a moje mladá váží půlku toho co já a je tak o 30cm menší Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.