Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

jazykovy koutek po nekolikate :)

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Mě to logický teda vůbec nepřijde... Stejně se dá reagovat na otázku ironií, nebo právě oslovením \"blbe\" v případě, že tím chci naznačit nemístnost, případně ironický poddtext samotné otázky. ;-) Takže to vůbec jednoznačné není.

A ad mě/mně: mne=mě!!! mně=mi!!! me nic není a v případě nepoužívání diakritiky mne může býti sinlě zavádějící. A chybějící čárka ve větě zcela mění obsahově celý smysl, protože se diametrálně změní vztahy mezi větnými členy a některévětné členy se změní v jiné větné členy.

asi jsi vystudoval vysokou pedagogickou:D ale berme ohled na ty z nás,kteří prostě tak píšou,mají zase jiný přednosti a nikdo si myslím nepíše naschvál s hrubkama a pod.;)

Odesláno

To je jasný... Jenže překlep je od hrubek docela dobře odlišitelnej, že. ;-) Nezáleží na tom, kdo je A. Prostě z toho, jak je to napsáno je obsah zcela jasný. Leč z drtivé většiny bývá myšleno právě to druhé. Ale někdy je to i obráceně. Jinak ten text A je záměrně tento, aby tam diakritika nebylanutná... ;-)

Odesláno
Původně zaslal: 4000006

Původně zaslal: Edison

Mě to logický teda vůbec nepřijde... Stejně se dá reagovat na otázku ironií, nebo právě oslovením \"blbe\" v případě, že tím chci naznačit nemístnost, případně ironický poddtext samotné otázky. ;-) Takže to vůbec jednoznačné není.

A ad mě/mně: mne=mě!!! mně=mi!!! me nic není a v případě nepoužívání diakritiky mne může býti sinlě zavádějící. A chybějící čárka ve větě zcela mění obsahově celý smysl, protože se diametrálně změní vztahy mezi větnými členy a některévětné členy se změní v jiné větné členy.

asi jsi vystudoval vysokou pedagogickou:D ale berme ohled na ty z nás,kteří prostě tak píšou,mají zase jiný přednosti a nikdo si myslím nepíše naschvál s hrubkama a pod.;)

Ale houbelec jsem vystudoval... Maturoval jsem z češtiny za 3. Ale ono pokud se i u jak psaného, tak i ústního projevu používá mozeG, pak nevidím probém ve správném projevu. Vždyť právě na nesprávném projevu jsou založeny vtipy a také bývá prvotní příčinou nedorozumění (v tom nejméně špatnémpřípadě). Já jsem technik a přesné formulace jsou pro mě opravdu dost důležité. Jak názvosloví, tak třeba v popisech technických problémů.
Odesláno

V případě psané rozmluvy A a B pokud nebudu hledat něco, co tam není, pak B oslovuje A BLBEM!!! A tak velmi snadno dojde k potyčce. Velmi snadno! Takže buď jedno, nebo druhé. Pokud se bude používat správně čeština, vůbec není potřeba někde něco hledat a je možno brát věci tak, jak jsou napsány/vyřčeny. Pokud někdo píše/mluví jak... tak jsou tři možnosti: 1. Pokusit se dekódovat text s rizikem omylu a následného nedorozumění. 2. Nedekódovat text, vzít jej tak, jak je napsán s rizikem týmž. 3. Nedekódovat text a na celou komunikaci se vykašlat.

Odesláno

Edison---- O.k. :super já se taky snažím psát bez chyb,jen jsem chtěl říct,že někdo s tím má problémy a neměli by jsme se jim smát a pod. a tudíž ani nechápu proč toto vlákno je založeno,dotýká se těch co s tím mají problémy,já bych taky nechtěl aby se mě někdo smál že zadrhávám!:bacha Vím že to nemyslíte špatně,ale raději bych toto vlákno zrušil!!

Odesláno

To je v pohodě. Ani já nejsem dokonalý. Jak říkám, není tak strašný, když někdo něco neumí, může mít různé potíže... Je takových pár kolem mě. Ale hrozný je, když mi na pouhé upozornění dotyčný odpoví: \"Přece nejsem ve škole...\", \"Dyk je to fuk...\", \"Přece nad tím nebudu přemýšlet...\"... a další podobné nesmysly. Prostě jasné pohrdání tím, co máme a co nám nemůže nikdo vzít: Vlastní jazyk. Ten si můžem zmrvit jedině sami. A výmluvy na diakritiku beru jen ve zcela ojedinělých případech. I má kamarádka, která je snad 30 let v Austrálii tu diakritiku používá, když si píše s čechama... Jinak má samo všechno vcompu EN. A my jsme češi a nemůžem??? Blablabla...

Odesláno
Původně zaslal: aka

400000000000000006 tak nepis: by jsme ;)

nemáš tam nějak moc těch nul?? teď nevím jestli to patří mě:D

A když budu psat po hantecu tak mě bude rozumět 10% uživatelů

[upravil dne 2/7/09 4000006]

Odesláno
Původně zaslal: aka

edisone: muzem, ale radeji dekoduju text bez diakritiky nez hromadu ctverecku a jinych znaku.....proto pisu bez ni.

mam nul primerene :)

Pak pomůže správná instalace. Teda aspoň myslím. U lidí, co tvrděj, že \"to nejde\" jde většinou o lenost. Někdy lenost něco udělat, jindy o lenost se zamyslet.

Ne nadarmo se říká: Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. ;-)

Odesláno

mozna pomuze spravna instalace, ale ja, jak sem uz napsala driv, proste nevim jak a rozhodne nevim, jak to poradit tem, kterejm pisu - uz to nekdo chapete? a je mi jedno, jestli jde o mail, mirandu, icq, skype, msn, forum,.....

Odesláno

Je zvláštní, že lidi, se kterejma si píšu přes nejrůznější systémy a nemaj češtinu nainstalovanou (z nejrůznějších zemí světa) s mou diakritikou problém nemaj. Jina tázati se, je výsadou moudrých. Tedy když něco nevím, tak se na to nevymlouvám, a zajímám se o to, jak to změnit. Jinak je to zase jen výmluva. Opět.. kdo chce, hledá způsob... ;-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...