Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A po tom nastaveni je to nastaveny nejak natrvalo, dokud to sam nejak nevypnes, nebo se to vypina automaticky, jako treba tempomat brzdou, spojkou atd???

Odesláno

Kurnik, tak to musim vyzkouset. Do ted jsem nevedel, ze to tam mam, tedy pokud to tam mam :mrk

PS: A ta nastavena rychlost se ma ukazovat kde, na displeji za volantem, nebo uprostred na palubce???

Odesláno

A takže k čemu to je dobrý????? Fakt nevím, kdyby to aspoň spojka vypnula abych když chci předjet nebo něco udělat, ale příjde mi to fakt úplně na dvě věci. Napřed se mi to líbilo, že si nastavím třeba na okruhu kde se může jet 70 maximum ale je to fakt k ničemu když člověk chce třeba rychle se zařadit tak má smůlu. Ale zase proč by to tam dělali kdyby.....

Odesláno

No ja taky treba na trase Praha 6 brevnov - Praha 4 Barrandak, ktera vede tunelama davam tempik na 70 (do noveho roku, nez udelali 50 na jizni spojce, toto platilo az k najezdu na D1). Takze ten tempik je vlastne taky jistota, ze neprekrocim, takze take moc nechapu smysl toho omezovace. :o

Ale treba me napada, kdysi znamej rikal, ze mival v manzelcine aute omezeny plyn kvuli manzelce, ktera byla tak nadana, ze kdyz se ji splasilo auto, tak, kdyz nahodou misto na brzdu, dupla na plyn, coz se ji asi obcas stavalo, tak diky omezovaci auto nerozjela do maxima. Tak jeswtli tim soudruzi z Francie nemysleli, neco jako omezovac sikovnych manzelek a ucedniku ;):P

[upravil dne 6/1/10 Shemik]

Odesláno

čoveče mam taky origoš tempomat ale jak to popisuješ tak to tam nemam a mam i manuál koukám do něj a tahle funkce jak to popisuješ tam napsaná nejni , kolečkem ON nebo OFF ,horní nebo dolní tlačitko na páčce nastavení rychlosti v poznámce :je možné dočasné zrychlení a jet vyšší než naprogramovanou rychlostí.po uvolnění plynového pedálu se vozidlo vrátí na naprogramovanou rychlost.dočasně neutralizovat napr.rychloststlačit páčku nebo brzdový či spojkový pedál, opět se vrátíš po stisknutí páčky,tak je to psaný v manuálu a tak mě to taky funguje.

[upravil dne 6/1/10 Jirka 807]

Odesláno

No to jsou dvě samostatné funkce na jedné páčce. Kolečkem na jednu stranu (ted nevím zda nahoru a nebo dolú) zapínáš tempomat. Tam jsou funkce a i použití jasné. A tím samým kolečkem na druhou stranu přes polohu OFF zapneš omezovač rychlosti. A tak je nasteveni maximální rychlosti. To znamená že počítač neudržuje žádnou rychlost, ale i když máš pedál na podlaze tak tě nepustí přes nastavenou rychlost.

Odesláno

No ted si uvedomuju, ze v manualu jsem se o tom omezovaci taky nic nedocetl. Musim na to cihnout az pojedu. Jinak mam pocit, ze to kolecko na pacce jsem uz kdysi zkousel, ale nic to nedelalo. Ale nevim jestli to nemohu mit trosku jinak, kdyz mi ten tempomat dodelavali, ale dodelavali mi ho primo v Peugeotu, takze doufam, ze snad, tak jak to ma bejt.

Odesláno

Co já vím, tak se údajně vyskytuje i funkce tempomatu bez funkce omezovače rychlosti. Takže je možné že to tam nemáš, ale myslím, že jsi o nic nepřišel.

Odesláno

tak o tý funkci co píšeš v manuálu nejni nic napsáno já to ani nezkoušel ale asi mi to kolečko přetočit na druhou stranu nejde pro jistotu to zítra skusim ale nechápu k čemu je dobrá asi bych jí vůbec nezapínal.

Odesláno

Já to v manuálu popsané myslím mám. Ale jak říkáš není to k ničemu tedy já aspoň o ničem nevím. Jediné co mě napadlo že skutečně někde mohou třeba platit nařízení že řidič v určitém věku nebo s určitými zkušenostmi nesmí mít možnost jet rychleji.

Odesláno

Jasně že to je hloupost,ale jak říkáš. Třeba ve státech musej mladý jezdit v doprovodu dospělýho. Tak kdo ví co maj frantíci za nařízení a nebo jen třeba doporučení. V každým případě mi to jako dobrá funkce moc nepříjde.

Odesláno

ten omezovač je u novějších modelů, já mám taky ten starší bez

bylo to u vypůjčené rok stré předváděčky (s novým motorem 2,2, ten bi-turbo), ale nezkoušel jsemto

takže většina, kdo má pár roků starší 807ku, tam omezovač nemá a má jen klasický tempomat (škoda, že nefachčí na trojku, teď při padesátce mi trojka někdy stačí, čtyřka mi připadá líná...)

Odesláno

Tak jsem to dneska prozkoumal a nemam ho tam, ale po tom, co se tady pise, toho zas tak moc nelituji (-:

Pro ucely jak mestske, tak i mezimestske klasicky tempomat bohate staci (-:

Odesláno
Původně zaslal: Sasula

tempomat jde i na 3ku... jen nejde v rychlostech po 42km v hodine

Mám pocit, že jsem někde četl že musí být zařazená minimálně 4ka. Ale nezkoušel jsem to ještě.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...