agresssor Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: Chip jojo delaval jsem na ruzyni ale ne na velky doprave a ted jsem se uchylil do Letova do fabriky sice min peněz ale víc času a Klídek:super:super Ach tak ja sem na ruzyni na heavy maitenance
Chip Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 ja jsem tam opravoval policajtum modry ptaky a u csa a travel servisu mam byvale spoluzaky
Dundee Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Chip: O Vojtovi jsem to věděl, ale o tobě ne;) Jsem zvědavej, kdy našim dvěma generálům zakážou lítat:D Pak jim ještě budou Anduly dobrý:D
agresssor Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: Chip ja jsem tam opravoval policajtum modry ptaky a u csa a travel servisu mam byvale spoluzaky U csa je spousta mejch spoluzaku a kde tys mel skolu ze by ruzyne?? nebobo vodochody. Jinak co sem slysel tak pri padu ty 330ky nebyl v kokpitu ani jeden z pilotu, a letadlo bylo rizeny autopilotem. A jelikoz meli zamrzly pitotky tak autopilot vyhodnocoval nizkou rychlost az se proste dostal do \"overspeedu\" a proste sse rozlomil ....... Ale vsechno to jsou jen spekulace....
Chip Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 to je zajimavy pravda by me fakt zajimala ale to uz se asi nedozvime a co ta 310 o te se neco vi ja sem zatim ani nic necet jen jsem slysel v radiu ze nasli mimino jinak skola byla ve strasnicich Dubecska (ted uz se jmenuje zas jinak, ale základ byl jinonicka waltrovka, je to sloučenych dost skol do jedny ale maji super vedeni) tu skolu bych chvalil do aleluja hlavne pana Ridiciho.
agresssor Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 no to tej 310 desitce vubec nic nevim...... Jinak o ty druhy mrse se uz asi nedozvime vubec nic:( Ja sem z vodochod musim uznat ze tam to bylo taky dobry.)
MichalTalbot Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: agresssor Sorry ale s timhle vsim nesouhlasim..... Rikas ze letecka doprava je nebezpecna, ale kolik se stane statisticky nehod treba autobusu, vlaku, ci jak rikas spolehlivejsi dopravy au. letecka doprava je nejbezpecnejsi na svete ale jakmile se stane nehoda sou katastrofalni nasledky. A ver mi v udrzbe letadel se neda jen tak neco vocurat jak si myslis.. Vsechno je tam sledovany.... Statisticky... to je fajn, ale až spadne letadlo se mnou, tak mi bude statistika na prd a že zrovna jim se to určitě nestane si mysleli určitě všichni z A330, A310 a mnoha dalších letadel vč.těch, který američani použili k likvidaci dvojčat. Když průměrně za rok najíždím kolem 100tkm, tak za těch zhruba 14 let, co mám řidičák, je to už rozhodně přes milion. Kdybych se teď zabil v autě, tak to co už jsem najel je vlastně ekvivalent 116ti let řízení běžnýho řidiče, kterej najede 12tkm ročně, takže jsem vlastně najezdil dva životy bez nehod - jde to brát takhle, teoreticky? Nejde! Život není ani teorie, ani statistika.
Medvěd Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Je hezký, že najezdíš 100 tkm ročně (donedávna jsem měl nájezd stejný), ale osobně si myslím, že nelze tvrdit, že Ty seš borec, který dokáže zabránit všem nehodám kolem sebe a že tedy bourají jen blbci. Vždycky je nějaký viník a většinou to někdo jiný od*ere, to platí na silnici mnohem víc než u ostatních druhů dopravy. Když si uvědomím, kolik letadel je denně ve vzduchu a kolik jich má ročně nějaký problém, jednoznačně letecká doprava ve své spolehlivosti vede - ať se Ti to líbí nebo ne. To, cos psal o tom, že se přece nemůžeš dostat do bouračky, protože jsi vyježděnej a přece umíš předvídat na mě působí jako těžká machrovina. Právě vyježdění a zkušení řidiči totiž vědí, že bouračka je otázkou okamžiku a stát se jejím viníkem můžou kdykoli i oni - člověk není stroj a občas holt chybuje (nechceš mi tvrdit, že jsi za ten milion km neudělal žádnou botu, že ne?). Když půjdeš po ulici a náhodou na Tebe spadne taška ze střechy, taky budeš tvrdit, žes to měl předvídat a koukat víc nahoru?
Edison Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 A to nemluvíme o množství přepravených osob. A v tom je ten háček.
MichalTalbot Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Já neříkám, že nedělám chyby, ale že je můj život v mých rukách, což při cestě letadlem, vlakem, busem, atd. není. Je mi fuk, kolik je denně ve vzduchu letadel, mluvím o tom, že se rozhodně v letadle necítím bezpečněji než v autě. Akorát nerozumím těm frázím \"Vždycky je nějaký viník a většinou to někdo jiný od*ere\", pokud nějaký nehodě nedokážu zabránit (kromě extrémů kdy někdo vjede prudce do protisměru) je vina vždy na obou stranách, protože jsem se třeba 100% nesoustředil, nepředvídal a nezareagoval včas. Anebo jedu rychle a pak s rizikem počítám, ale i když pojedu po hlavní a někdo mi tam vjede, tak to prostě bude stejně tak moje vina jako jeho, protože jsem měl jet tak, abych dokázal zastavit, kdyby mi tam náhodou vjel, třeba na dálnici v noci je bezpečná rychlost 60km/h a taky tak nejezdím(e). Snažím se riziko držet na minimu, což sice neznamená, že se nemůžu nabourat, ale znamená to, že si nechávám prostor pro to, abych to aspoň přežil, což v letadle prostě nemám.
Edison Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 To si bohužel jen myslíš, že je ve Tvých rukách... Mimo Tebe je v rukách lidí od návrhu, výkresu, konstrukce, výroby, údržby... až po spousty lidí a řidičů pohybujících se kolem Tebe.
MichalTalbot Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 A to se vracíme k tomu co jsem psal na předešlý stránce... vybral jsem si auta, kterým věřím a údržbu provádím sám. A ať si o tom myslí kdo chce co chce, drtivou většinu řidičů kolem sebe si dokážu udržet od těla. Je mi jasný, že kdo to sám nedokáže, tak si myslí, že je to nereálný a může si myslet, že machruju, ale od tý doby, kdy jsem začal jezdit tak jak píšu, jsem přestal mít i ty tzv. nezaviněný nehody... (poslední cca 6 let zpět), něco na tom bude. Trošku bych to přirovnal ke spolužákům na střední, když jsem jim v r.93 řekl, že máme v autě palubní počítač, tak se mi vysmáli, že to určitě, tak možná na střeše ne? Prostě člověk nevěří něčemu co si neumí představit, to je pochopitelný a nikoho nechci přesvědčovat, aby jezdil jinak, ať si každej dělá co chce, jen ať mi nikdo neříká, že nehody jsou dílem osudu nebo náhody a že se jim nedá zabránit, to je prostě jen výmluva... [upravil dne 30/6/09 MichalTalbot]
Edison Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Lidi, co lítaj taky tomu věřej. Občas je jim to však prd platný. A k tomu ježdění: Nežiješ v nepronknutelné bublině. Snad snižuješ riziko, ale nikdy ho neodstraníš úplně. A letecký společnosti jsou v toémhle na tom podobně.
MichalTalbot Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: Edison Lidi, co lítaj taky tomu věřej. Občas je jim to však prd platný. A k tomu ježdění: Nežiješ v nepronknutelné bublině. Snad snižuješ riziko, ale nikdy ho neodstraníš úplně. A letecký společnosti jsou v toémhle na tom podobně. To je rozumný, s tím souhlasím I když... no... ale nic už
Qcko Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Talbot: mas pravdu, zacal som si viac vsimat okolia pri soferovani, ked ma jeden opity blb napral priamo z predu, su to uz skoro 3 roky a odvtedy sa na jazdenie divam inak a zatial musim zaklopat, uplna pohoda na cestach:super
Edison Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Tak je jasný, že jezdím-li tak, že si dávám bacha na všechny kolem sebe a počítám s tím, že mě všichni CHTĚJ sejmout, že to riziko snížím (už mockrát se mi tento styl vyplatil), ale k absolutní eliminaci pomůže sad už jen nevytahovat paty z baráku... A jak známo, ani to není dokonalé, protože se sem tam najte někdo, kdo Ti přijede s kamionem do obýváku. Neuděláš vůbec nic.
Medvěd Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 I já jezdím tak, že se snažím předvídat co a jak a v posledních 15ti letech jsem ani neměl žádnou zásadní bouračku. Takový hrdina jako Michal, abych tvrdil, že se do žádné bouračky nepřipletu a pokud se někdo do bouračky dostane, tak že je to vždycky vina všech zúčastněných, to teda fakt nejsem. Bouračka je souhra různých okolností a můžeš se snažit jak chceš, pokud se okolnosti nevyvinou pro Tebe příznivě, tak v tom lítáš a nenaděláš nic.
MichalTalbot Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Vyjma těch extrémů, který jsem zmínil, zajímal by mě nějakej příklad, kdy se chudák člověk nepřízní osudu a vlivem vyšších mocností, zejména vlivu Saturnova, kolidujícího s měsícem Venuše, úplně nevinně dostane do vážný bouračky, který prostě nemohl zabránit? Jinak jsem rád za to, co napsal Edison a Qcko, protože je fakt, že si všímám, že poslední dobou se zase objevují řidiči, kteří u řízení používají hlavu a nejezdí jen jak trubci podle předpisů, stylem - jsem na hlavní, jedu a nikoho nepustím, ani se připojit, ani se zařadit, JÁ mám přednost, tak si to musím vychutnat. A Medvěde, i když máme rozdílný názory, jsem rád, že se \"dohadujeme\" na úrovni
Vvitty Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Saturn do toho plest netreba, ten za nic nemuze Kdyz jsem pred rokem na Konevce zastavil pred prechodem, kde na kraj vozovky vstoupil chodec, nejblizsi auto bylo 60-70m za mnou. Na suche vozovce je to vic nez dost na to, aby zastavil i clovek s pomalejsimi reflexy... To, ze se nevenuje rizeni a hrabe se v radiu bohuzel poznas dost tezko... kvizova otazka - jak odtamtud chces zmizet, aniz bys mel chodce na kapote nebo protijedouci auto v motoru? Prostor byl tak na to vybrat si smer, kterym clovek nezpusobi nekomu zraneni... a ted mi rekni, jakou chybu jsem teda udelal?? docela by me to zajimalo
Recommended Posts