Edison Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: Medvěd Osobně jsem NIKDY rozměr CZky neřešil - koupil jsem na pumpě ať už plastovou nebo v poslední době takový ten ovál s volně loženými písmeny a NIKDY jsem neměl problém. Je to asi stejné jako s ostatními neschválenými doplňky - pokud nejedeš jako hovado a při kontrole jsi v pohodě, tak Tě prostě nechají žít. Pokud ale na Tobě budou mít potřebu něco najít, tak i špatná CZka může být důvod. Jinak ten proužek podle mě platí opravdu jen v EU, země mimo Schengen ho akceptovat nemusí (byť ho podle mě v rámci zachování klidu akceptují). [upravil dne 30/6/2009 Medvěd] Nezaměňuj EU a Schengen. ;-) Krom toho s proužkem nedělaj problém ani státy, které nejsou ani v EU, ani v Schengenu. btw... všiměte si např. RSM. Dokonce nám tam ani neplatí povinné ručení!!! Já si toho všiml až když jsem se vrátil. Citovat
Laďa Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: Edison Taky by i pro starší SPZ mohli vyrábět držák, který by byl modrým pruhem vybaven. A to na vnější stranu. Důsledek je ovšem zřejmý: Takový držák by byl o ten pruh delší, takže by byla auta, kam by se to namontovat bez deformace nedalo. Takový držák byl jednu dobu k sehnání (možná ještě někde je). Nebyl delší, ten modrý proužek překrýval část RZ a to jen tu v které části je na nových RZ-kách ten modrý proužek originál. Citovat
Edison Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: Laďa Původně zaslal: Edison Taky by i pro starší SPZ mohli vyrábět držák, který by byl modrým pruhem vybaven. A to na vnější stranu. Důsledek je ovšem zřejmý: Takový držák by byl o ten pruh delší, takže by byla auta, kam by se to namontovat bez deformace nedalo. Takový držák byl jednu dobu k sehnání (možná ještě někde je). Nebyl delší, ten modrý proužek překrýval část RZ a to jen tu v které části je na nových RZ-kách ten modrý proužek originál. Tyto držáky jsou běžně k dostání. Jenže nejsou schváleny k použití s SPZ, jen s RZ. A to z důvodu částečného zakrytí prvního písmene. Já jsemzáměrně psal o proužku na vnější straně, aby k tomuto nedochálelo a bylo to možno použít se strarší SPZ. Ve švédsku jsem něco podobného viděl. Jenže jejich značky jsou poněkud kratší... Citovat
Ferry Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: Laďa Takový držák byl jednu dobu k sehnání (možná ještě někde je). Nebyl delší, ten modrý proužek překrýval část RZ a to jen tu v které části je na nových RZ-kách ten modrý proužek originál. psal jsem to pred 15ti prispevky vyse: \"pro RZ (ne pro starsi SPZ) existuji atestovane drzaky RZ s homologaci 8SD, ktere maji v leve casti modry pruh s CZ pod ktery se RZ zasune a ten pak prekryva prazdne bile misto na tech starsich RZ bez pruhu a zastava tak bilou samolepku CZ\" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.