ajven Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 teraz som rozobral stredovy panel, aby som skontroloval to tlacitdlo A/C na spustanie klimy. Vobec nezapne rele v BSI. Meral som napatie na tomto tlacidle. Ma 4 kontakty. Na dvoch mi ukazuje skusacka \"svieti\" v stave ked nie je tlacidlo zopnute, akonahle zapnem tlacidlo, tak sa objavi 12V aj na tretom kontakte. To by, ale znamenalo, ze tlacidlo samo o sebe zapina ked sa objavi aj 12V za spinacim tlacidlom, ale neuzavrie sa obvod. Pod tym uzavretim obvodu chapem to, ze by sa malo 12V stratit na kontaktoch tlacidla, lebo tlacidlo by nemalo spinat +12V ale kostru. Kazde tlacidlo v aute spina kostru, nie? Tych 12V sa tam da namerat vlastne ako druha strana, lebo na kompresore som stalych 12V nameral, cez kompresor to + /plusko/ prejde az k tlacidlu, kde by sa malo spojit s kostrou, nie ? Dobre hovorim ? Citovat
ajven Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Ozaj, za boha nemozem najst v schemach Jak nato nikde zmienku o tom, kde su vodice do tlacidla klimy. Nasiel som \"Panel topeni\" ale tie vodice mi nejako nepasuju s tym znacenim, ktore je na vodicoch za stredovym panelom a maju ist do BSI, mate niekdo sajnu ktora schema /cislo schemy/ z tej knihy to je? Prosim helfnite mi, danke:papa Citovat
jkmtrnava Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: ajven je mozne pripojit kostru na kompresor na priamo bez toho, aby to nejako poskodilo sustavu? Alebo BSI riadi=spina relatkom zapinanie, vypinanie kompresora ? Pocul som, ze napriamo davat kostru na kompresor nie je dobre. Je to pravda? Neviem či kostru, ale ked som já s tým problem najprv som dal plus od baterky na kontakt elektrospojky kompresora a tá mi zapla. Tým som vedel že je OK. pokračoval som dalej po vodičoch až k BSI. Tie čísla vodičov 8060, do svorky a dalej. Nakoniec pozri si vlákno na konci je výsledok Citovat
ajven Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 pozral som tvoje vlakno. Mam otazku, ty si nemal dovedene + na kompresor? t.j. z BSI ma ist plus pol a nie minus pol? Lebo dnes som pozeral to tlacidlo v stredovom paneli a tam to vyzera tak, ze by fakt malo posielat po stlaceni +pol do BSI, tym padom by malo ist dalej cez BSI na kompresor, nie? Ten kabel za tlacidlom na stredovom paneli ma modru farbu. Cislo som este nezistil. Musim vystopovat, ci ide v takej istej farbe do BSI. Citovat
jkmtrnava Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 mínus teda kostra je na železe a ostatné na drote je plus:mrk ostatné máš v Sukr.sprave [upravil dne 10/7/09 jkmtrnava] Citovat
ajven Odesláno 12. červenec 2009 Odesláno 12. červenec 2009 Původně zaslal: jkmtrnava mínus teda kostra je na železe a ostatné na drote je plus:mrk ostatné máš v Sukr.sprave [upravil dne 10/7/09 jkmtrnava] ked pripojim na rele v BSI kostru tak sa spojka kompreosra aktivuje a tym padom kompresor klimy bezi. Co s atyka tlacidla v paneli tak tlacidlo a/c je ok. tam je +12V dovedenych a po stlaceni to ide az do BSI. Chyba je niekde od snimacov tlakov klimatizacnom obvode. Vyzera to tak, ze by tam mali byt dva snimace. Nedostal som sa k tomu aby som ich vykratil naprazdno. Viem len o tom co je na klimovom chladici. Ten druhy neviem kde je. Nasli ste uz ho? Inak som si vsimol, ze ten snimac na chladici je cely od zltozeleneho oleja, takze tade asi uteka aj medium. Co nebude dobra sprava, zase tam bude zrada. Do prdele. Dost, ze blbnu snimace a nezopnu kostru na rele v BSI, tak este blbne aj tesnot systemu. Samozrejme automat na plnenie klimy to nezistil, nez plnil cely system. Zase to budem musiet doviezt do servisu. Citovat
jkmtrnava Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 snimač teploty chladiva č. 401 žltý, 1357 biely, tieto vodiče idú do riadiacej jednotky regulácie motora.Snímače dávajú signál do riadiacej jednotky a tá dává príkazy dalej, neviem či bude dobré vykrátiť tie snímače , lebo majú určitý pohyblivý odpor. ten druhý sa mi zdá že je na potrubí klímy ktoré ide do priestoru osádky. to relé v BSI zopíná len plusový obvod, to znamená že jeden kontakt je plus od poistky a druhý ide plus na spojku kompresora. Citovat
jkmtrnava Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 Původně zaslal: pniacekm diky za info, inak typek zo servisu mi povedal, ze si mam pripravit 7,500 Sk takze ma chcel pekne obtiahnut. [/quote sa nedaj a \"urob si sam\"] Citovat
jkmtrnava Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 to ajven: no čo darí sa? snad neá´dáš zaribiť tým darmožr...m? najlepšie si urobiť sám aspoň máš na koho nadávať :D:D Citovat
ajven Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Původně zaslal: jkmtrnava to ajven: no čo darí sa? snad neá´dáš zaribiť tým darmožr...m? najlepšie si urobiť sám aspoň máš na koho nadávať :D:D diky za cisla, dnes sa na to pozriem este, a aj tak ide zajtra auto servisu lebo je tam netesnost okolo snimaca tlaku, takze je mozne ze medium uchodi do prdele. Citovat
ajven Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 snímač tlaku sme dnes vymenili, bol poškodený a prepúšťal médium v klíme. Vymenili sme aj čistú BSI + RJ motora /samozrejme svoje budíky som vybral kvôli km/ a skúsili to spustiť. A ani prd. Takže je zrada niekde v kábli medzi RJ motora a BSI. Ešte musím pozrieť nejakú poriadnu schému, tie čo sú z knihy jak na to, tak tam vôbec nie je zapísaný kompresor klímy. Dá sa tam len vyčítať číslo kábla do RJ. Tak skúsim vystopovať kábel až do BSI, asi vytiahnem celú BSI a budem merať na nej. Inak chlapík od klímy skontroloval tlak a neušloho až toľko, že by nespínalo. Zvlášť potom keď sme vymenili snímač tlaku. V tomto teple mi to lezie na nervy, že to nefunguje. Citovat
ajven Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 vcera vecer som skontroloval ten durhy snimac a podla schemy z knihy Jak na to (Schema 3) som nasiel pod symbolom 15 (Ukazatel tlaku) zapojenie toho snimaca co je priamo na klimovom chladici. Fungovat by mal nasledovne, na konektor 1 (CM32G) prichadza +12V a to sa zoplo na konektror 4 (kabel 8092), tade mi posiela +12V do BSI, ale neviem preco ked zopne tento kontakt, nezopne aj kontakty 2 (8076) do RJ motora a 3 (1593) na ventilator. Na tie ked som doviedol priamo + 12V, tak jeden aktivoval relatko pri ventilatore a druhy ventilator na chladic klimy. Ale ani jeden z nich nezapol spojku kompresora. Ta sa aktivuje iba vtedy ak dovediem priamo na relatko v BSI kostru, vtedy vsetko bezi ako ma, t.j. z vyduchov ide studeny vzduch. Som z toho jelen. Kadial ide ta kostra na BSI ? Co ju zopina, aby sa dostala do BSI ? Mate niekto schemu BSI ? Citovat
ajven Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 2 jkm, nasiel som tvoje spomenute cislo kabla z kompresora 8060 len scheme c.2. Pripajam aj screen, kde sa to da pozriet, ale nie je mi stale jasne ako sa ma dostat kostra na to relatko (co tu pisu casto ze ho musia vymenit). Mate niekto schemu BSI ? P.S. Ja mam len jeden ventilator a tato schema c.2 je pre dva ventilatory, dal som ju sem lebo je to jedina schema kde je spomenuty kompresor a jeho napojenie na BSI. Este jedna vec, je tam \"JEDNOTKA TEPLOTY CHLADIVA\" (14) to je co pre boha?? [upravil dne 17.7.09 ajven] Citovat
Ferry Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 o jednotce teploty chladiva je asi tohle tema Citovat
ajven Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Původně zaslal: Ferry o jednotce teploty chladiva je asi tohle tema ferry dik, na tuto temu som aj zabudol. Nejake schemy bsi som nasiel na nete Citovat
ajven Odesláno 25. červenec 2009 Odesláno 25. červenec 2009 Tieto schemy, ktore som vykutal na nete su nejako na prd. Nemate niekto pristup na servicebox a stiahnut mi to podla VIN kodu ? Inak sa neviem pohnut z miesta, stale za toho boha nemozem prist na to preco mi BSI nezopina kostru toho relatka co sa tu casto menieva. Ja uz fakt neviem ako dalej, vymenil som BSI, RJ motora, RJ klimy a ono nic:bacha Ani cez notebook sa neda prihlasit, SW nedokaze komunikovat s BSI a tym padom zapnut kompresor na priamo kliknutim cez SW. To znamena, ze tam je zase chyba na BSI v kabloch, to tiez neviem najst preco nekomunikuje so SW. Citovat
ajven Odesláno 25. červenec 2009 Odesláno 25. červenec 2009 Prosim o schemy klimy a legendy. Dakujem vopred dobrej vile;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.