Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím chlapáci. Mám takový problém. Ozývá se mi pískání z motorového prostoru. Při tahu ne, jenom na volnoběh. Když je auto v záběru, tak to jenom tak pohvizdne, ale jinak nic... ALe když někde stojím, tak to píská docela dost. Je to spíš takové přerušované. Jen podotýkám, že rozvody mám komplet nové i s klínovým řemenem, protože to dělalo i před tím a já myslel, že to bude tímto. Díky za každou radu :aut

Odesláno

Já bych řekl setrvák, mě píská při chcípnutí motoru a pokud píská už i na volnoběh, tak si myslím že dlouho nevydrží. Je to ale jenom můj odhad jo. Cena asi 15 - 20tis.

Odesláno

Ahoj,taky jsem měl tento problém.Stálé pískání na volnoběh,výměna rozvodu,klínový řemen + kladky a stále píská.Nakonec jsem vyměnil řemenici klikovky a byl klid.Je vypodložena gumou a ta už byla KO,tak kmitala.Oprava mě stála 2400 kč.Jde to vydět když se podíváš na klínak,vzadu dole.Jestli kmitá tak je to tím.Skus nato mrknout.čau.

Odesláno

Záleží na lidech. Právně by to mohla být skrytá závada, za kterou nese odpovědnost ten co ti to prodal. Praxe je však často jiná a prodejce tě většinou vyfakuje. Já měl kliku a netěsnost kolem předního okna (opravu - přelepení) mi bazar proplatil do koruny.

Nejdřív pořádně zjisti, co to je. Nepíšeš, kolik to má najeto, ale na druhou stranu, pokud by šlo o nějakou vyčvachtanou gumu pod řemenicí, potažmo vyčochtanej setrvák - což je běžná závada u dvouhmoťáků - tak to může být kvalifikováno jako opotřebení úměrné stavu a stáří vozidla.

Nejlepší je, se domluvit.

To pískání je slyšet i při vyšších otáčkách? Píšeš jen o stavu při tahu. Co jen šlápnout na plyn při neutrálu?

Odesláno

No, když sešlápnu plyn, tak to přestane, dělá to opravdu jenom při volnoběhu. Včera jsem to hodil do servisu, kde mi dělali rozvody a měnili i klíňák, tak mi řekli, že si ten klíňák mohl sednout a že na volnoběh, jak má motor větší vibrace, tak že může prokluzovat. Odpoledne tam jdu, tak večer řeknu co to je...

Odesláno
Původně zaslal: plastick

No, když sešlápnu plyn, tak to přestane, dělá to opravdu jenom při volnoběhu. Včera jsem to hodil do servisu, kde mi dělali rozvody a měnili i klíňák, tak mi řekli, že si ten klíňák mohl sednout a že na volnoběh, jak má motor větší vibrace, tak že může prokluzovat. Odpoledne tam jdu, tak večer řeknu co to je...

Jsem ti to říkal,stačilo máznout mydlem a ušetřil bys prachy za servis:roker

Odesláno
Původně zaslal: zborda

nestrašte ho, klidně to může být jenom klínák,namaž ho ze spodu mydlem a je po problému:roker

Mejdlem? Proč mejdlem? Pokud by klouzal, tak spíš kalafunou, ne?

Odesláno

Tak klíňák je v pořádku (peníze za takový prkotiny neplatím, je to kamarád). Ale zjistil to čeho jsem se bál. Je to ložisko spojky... Říkal, že to není nutné hned měnit, takže ještě chvilku počkám a udělám komplet spojku i se setrvákem, ať je klid. Dám tam tu sadu od Valea, s tím jednoduchým setrvákem. Ale co je super, trošku mi při zatáčení na nerovnostech zachrastilo dneska v přední nápravě, myslím že se to tady někde probíralo...

Nejlepší je, jak se lidi otáčejí co to za něma píská :mrk

[upravil dne 3/7/09 plastick]

Odesláno

me zaclo nedavno taky piskat u motoru ale jen obcas a taky pri volnobehu ale to piskani mi pripomina zvuk komara a jde to od turba tak nwim nedela to porad dela to jak kdy a vzdy pri volnobehu kdyz pridam plyn tak to nedela kdyz motor vypnu a opet nastartuju tak mi to taky nedela......... je to HDI motor newite cim to vsim muze byt?

Odesláno

Ahoj!

Takém mám problém s \"pískáním\" v motoru. Hvízdne si to jen v tahu a na 5ku, když jedu cca 1800 ot/min a rychle přidám. Při cca 2000 ot/min klid. Když to zkouším na 2,3,4, tak nic. Napadá mě jen, že se prosmekne klínový řemen na vodní pumpě nebo alternátoru. Je to možné?:myslim

Jinak autíčko je bez problémů při svých 98 tis.

Odesláno

Nemusí to být vždy ta spojka. Mně to nejdřív písklo jen občas a pak se to zvětšovalo. Ještě to opravené nemám a je to čím dál horší. Myslel jsem, že to ještě aspoň chvilku vydrží, ale jak to tak vypadá, tak to nevydržím já... :grr

Odesláno

Tiež mi v motorovom priestore niečo pískalo,akoby trel kov o kov.Mechanik to odhadoval na ložisko alternátora a pod.Pískalo iba pri voľnobehu, keď som pridal plyn prestalo.Neskôr aj pri zvýšených otáčkach.Všimol som si,že napínacia kladka remeňa jemne kmitá.Tak som vzal silikónový olej a nastriekal ho do miesta,kde je táto kladka zaústená do telesa motora.Po naštartovaní božské ticho !!! Po 500 km stále nepíska.Skrátka parádna hovadina,čo mi žrala nervy a bola by zožrala aj eurášiky v servise.:super

Takže niekedy stačí málo...

Odesláno

Hm, to je zajímavé... Mně to taky nedělá, když přidám plyn. Mohl by jsi mi vysvětlit, co přesně si nastříkal? Díky...

EDIT: Tak jsem si to byl teď poslechnout. Od rozvodů jde slyšet jen jejich šustění, což je klasika. Zvuk vychází od převodovky, takže myslím, že je to jasné...

[upravil dne 14/7/09 plastick]

EDIT: Tak jsem dnes objednal spojkuovou sadu i se setrvačníkem Valeo SP 835007 za 11500,-Kč. Ještě jsem zvědavý, kolik bude stát výměna... Pak napíšu a vyfotím jak vypadalo ložisko...

[upravil dne 15/7/09 plastick]

Odesláno

Pri pohľade do motorového priestoru vľavo je vidieť klinový remeň. Rameno s kolieskom je pružinou,ktorú zvonku nevidieť,pritláčané na klinový remeň zhora.Tým sa remeň napína podľa potreby tak,aby nemal na remeniciach veľkú vôľu ( aby nevyskočil z drážok remenice a hlavne aby nepreklzoval ).

Toto rameno má určitú vôľu v tom kĺbe,ktorým je pripevnené o blok motora.Pretože rameno kmitá,môže sa stať,že styčné plochy sa navzájom začnú trieť nasucho,kov o kov. A mne toto pískalo a chrastilo.

Jednoducho si predstav nenamazané panty dverí :mrk

:mrk

Vezmi napr. WD 40 a dobre ten pant nastriekaj.Budem rád,keď Ti to pomôže.

Inak tiež som nemohol zistiť,odkiaľ ten zvuk ide,počul som ho zo spodku motora :myslim:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...