plastick Odesláno 29. červen 2009 Odesláno 29. červen 2009 Zdravím chlapáci. Mám takový problém. Ozývá se mi pískání z motorového prostoru. Při tahu ne, jenom na volnoběh. Když je auto v záběru, tak to jenom tak pohvizdne, ale jinak nic... ALe když někde stojím, tak to píská docela dost. Je to spíš takové přerušované. Jen podotýkám, že rozvody mám komplet nové i s klínovým řemenem, protože to dělalo i před tím a já myslel, že to bude tímto. Díky za každou radu Citovat
martin307 Odesláno 29. červen 2009 Odesláno 29. červen 2009 Já bych řekl setrvák, mě píská při chcípnutí motoru a pokud píská už i na volnoběh, tak si myslím že dlouho nevydrží. Je to ale jenom můj odhad jo. Cena asi 15 - 20tis. Citovat
mařa Odesláno 29. červen 2009 Odesláno 29. červen 2009 Ahoj,taky jsem měl tento problém.Stálé pískání na volnoběh,výměna rozvodu,klínový řemen + kladky a stále píská.Nakonec jsem vyměnil řemenici klikovky a byl klid.Je vypodložena gumou a ta už byla KO,tak kmitala.Oprava mě stála 2400 kč.Jde to vydět když se podíváš na klínak,vzadu dole.Jestli kmitá tak je to tím.Skus nato mrknout.čau. Citovat
Ticcino Odesláno 29. červen 2009 Odesláno 29. červen 2009 Můj odhad je taktéž dvouhmotový setrvačník. Citovat
plastick Odesláno 30. červen 2009 Autor Odesláno 30. červen 2009 To mi neříkejte ani ze srandy. Dyť jsem ho teprve před 2 týdny koupil!!!! Asi se zkusím zeptat právníků, zda se to dá počítat do záruky... Citovat
Ticcino Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Záleží na lidech. Právně by to mohla být skrytá závada, za kterou nese odpovědnost ten co ti to prodal. Praxe je však často jiná a prodejce tě většinou vyfakuje. Já měl kliku a netěsnost kolem předního okna (opravu - přelepení) mi bazar proplatil do koruny. Nejdřív pořádně zjisti, co to je. Nepíšeš, kolik to má najeto, ale na druhou stranu, pokud by šlo o nějakou vyčvachtanou gumu pod řemenicí, potažmo vyčochtanej setrvák - což je běžná závada u dvouhmoťáků - tak to může být kvalifikováno jako opotřebení úměrné stavu a stáří vozidla. Nejlepší je, se domluvit. To pískání je slyšet i při vyšších otáčkách? Píšeš jen o stavu při tahu. Co jen šlápnout na plyn při neutrálu? Citovat
zborda Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 nestrašte ho, klidně to může být jenom klínák,namaž ho ze spodu mydlem a je po problému:roker Citovat
plastick Odesláno 1. červenec 2009 Autor Odesláno 1. červenec 2009 No, když sešlápnu plyn, tak to přestane, dělá to opravdu jenom při volnoběhu. Včera jsem to hodil do servisu, kde mi dělali rozvody a měnili i klíňák, tak mi řekli, že si ten klíňák mohl sednout a že na volnoběh, jak má motor větší vibrace, tak že může prokluzovat. Odpoledne tam jdu, tak večer řeknu co to je... Citovat
zborda Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: plastick No, když sešlápnu plyn, tak to přestane, dělá to opravdu jenom při volnoběhu. Včera jsem to hodil do servisu, kde mi dělali rozvody a měnili i klíňák, tak mi řekli, že si ten klíňák mohl sednout a že na volnoběh, jak má motor větší vibrace, tak že může prokluzovat. Odpoledne tam jdu, tak večer řeknu co to je... Jsem ti to říkal,stačilo máznout mydlem a ušetřil bys prachy za servis:roker Citovat
Ticcino Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: zborda nestrašte ho, klidně to může být jenom klínák,namaž ho ze spodu mydlem a je po problému:roker Mejdlem? Proč mejdlem? Pokud by klouzal, tak spíš kalafunou, ne? Citovat
plastick Odesláno 3. červenec 2009 Autor Odesláno 3. červenec 2009 Tak klíňák je v pořádku (peníze za takový prkotiny neplatím, je to kamarád). Ale zjistil to čeho jsem se bál. Je to ložisko spojky... Říkal, že to není nutné hned měnit, takže ještě chvilku počkám a udělám komplet spojku i se setrvákem, ať je klid. Dám tam tu sadu od Valea, s tím jednoduchým setrvákem. Ale co je super, trošku mi při zatáčení na nerovnostech zachrastilo dneska v přední nápravě, myslím že se to tady někde probíralo... Nejlepší je, jak se lidi otáčejí co to za něma píská [upravil dne 3/7/09 plastick] Citovat
martin307 Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Nevíš kolik by stála ta sada spojky a jednoduchého setrváku? Až mi odejde ať vím kolik to bude stát. Citovat
plastick Odesláno 6. červenec 2009 Autor Odesláno 6. červenec 2009 Tady je odkaz. Cena je to docela vysoká, ale zas, más pak klid prakticky na porád: http://www.zbozi.cz/?r=hint&q=VALEO+-+SP+835007 [upravil dne 6/7/09 plastick] Citovat
Milhaus65 Odesláno 6. červenec 2009 Odesláno 6. červenec 2009 Original 4 dílná sada na výměnu spojky + setr. cca 12500 kč s DPH. Přesně ref. 2052N5 12035,-kč s DPH [upravil dne 6/7/09 Milhaus65] Citovat
MHS Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 me zaclo nedavno taky piskat u motoru ale jen obcas a taky pri volnobehu ale to piskani mi pripomina zvuk komara a jde to od turba tak nwim nedela to porad dela to jak kdy a vzdy pri volnobehu kdyz pridam plyn tak to nedela kdyz motor vypnu a opet nastartuju tak mi to taky nedela......... je to HDI motor newite cim to vsim muze byt? Citovat
Drtikoll Odesláno 12. červenec 2009 Odesláno 12. červenec 2009 Ahoj! Takém mám problém s \"pískáním\" v motoru. Hvízdne si to jen v tahu a na 5ku, když jedu cca 1800 ot/min a rychle přidám. Při cca 2000 ot/min klid. Když to zkouším na 2,3,4, tak nic. Napadá mě jen, že se prosmekne klínový řemen na vodní pumpě nebo alternátoru. Je to možné? Jinak autíčko je bez problémů při svých 98 tis. Citovat
plastick Odesláno 13. červenec 2009 Autor Odesláno 13. červenec 2009 Nemusí to být vždy ta spojka. Mně to nejdřív písklo jen občas a pak se to zvětšovalo. Ještě to opravené nemám a je to čím dál horší. Myslel jsem, že to ještě aspoň chvilku vydrží, ale jak to tak vypadá, tak to nevydržím já... Citovat
Jajanko Odesláno 14. červenec 2009 Odesláno 14. červenec 2009 Tiež mi v motorovom priestore niečo pískalo,akoby trel kov o kov.Mechanik to odhadoval na ložisko alternátora a pod.Pískalo iba pri voľnobehu, keď som pridal plyn prestalo.Neskôr aj pri zvýšených otáčkach.Všimol som si,že napínacia kladka remeňa jemne kmitá.Tak som vzal silikónový olej a nastriekal ho do miesta,kde je táto kladka zaústená do telesa motora.Po naštartovaní božské ticho !!! Po 500 km stále nepíska.Skrátka parádna hovadina,čo mi žrala nervy a bola by zožrala aj eurášiky v servise. Takže niekedy stačí málo... Citovat
plastick Odesláno 14. červenec 2009 Autor Odesláno 14. červenec 2009 Hm, to je zajímavé... Mně to taky nedělá, když přidám plyn. Mohl by jsi mi vysvětlit, co přesně si nastříkal? Díky... EDIT: Tak jsem si to byl teď poslechnout. Od rozvodů jde slyšet jen jejich šustění, což je klasika. Zvuk vychází od převodovky, takže myslím, že je to jasné... [upravil dne 14/7/09 plastick] EDIT: Tak jsem dnes objednal spojkuovou sadu i se setrvačníkem Valeo SP 835007 za 11500,-Kč. Ještě jsem zvědavý, kolik bude stát výměna... Pak napíšu a vyfotím jak vypadalo ložisko... [upravil dne 15/7/09 plastick] Citovat
Jajanko Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Pri pohľade do motorového priestoru vľavo je vidieť klinový remeň. Rameno s kolieskom je pružinou,ktorú zvonku nevidieť,pritláčané na klinový remeň zhora.Tým sa remeň napína podľa potreby tak,aby nemal na remeniciach veľkú vôľu ( aby nevyskočil z drážok remenice a hlavne aby nepreklzoval ). Toto rameno má určitú vôľu v tom kĺbe,ktorým je pripevnené o blok motora.Pretože rameno kmitá,môže sa stať,že styčné plochy sa navzájom začnú trieť nasucho,kov o kov. A mne toto pískalo a chrastilo. Jednoducho si predstav nenamazané panty dverí Vezmi napr. WD 40 a dobre ten pant nastriekaj.Budem rád,keď Ti to pomôže. Inak tiež som nemohol zistiť,odkiaľ ten zvuk ide,počul som ho zo spodku motora :myslim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.