Přejít na obsah

Jajanko

Uživatel
  • Počet příspěvků

    60
  • Registrace

O uživateli Jajanko

  • Datum narození 8.12.1950

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2002

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Šaľa
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Jajanko's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Jajanko

    divnyj zvuk

    Presne toto mi robil remeň.Najprv som musel vymeniť napínaciu kladku za novú,lebo pôvodná mi presne takto búchala, až sa mi zlomila.Remeň skákal menej,lebo nová kladka bola tvrdšia. Chrčalo to však naďalej. Našetril som si nejaké eurošíky a dal si vymeniť voľnobežku altíku. Tá stará nevoľnobežkovala, bola úplne zadretá. Odvtedy pohoda
  2. Problém vyriešený,nová voľnobežka za 70 € funguje. Tichý, pokojný chod motora,skrátka jedna veľká pohoda. jk.jajo ďakujem za správne \" usmernenie \".
  3. Veľmi pekne ďakujem! Takže už idem z kopca. Nevadí,podstatné je uhlídat si rychlost !!!
  4. Dnes som zobral môjho tátoša do servisu.Pred tromi mesiacmi som musel meniť napínaciu kladku,lebo sa vplyvom extrémneho kmitania deformovala.Odstránil sa dôsledok,nie príčina.Nová kladka pomohla iba na chvíľu.Príčinu mi potvrdili dnes- zadretá voľnobežka alternátora. Je to vlastne súčasť remenice nasadenej na oske alternátora a funguje ako na bežnom bicykli. Pri náhlom poklese otáčok motora ( napr. pri preraďovaní ) otáčky rotora alternátora sa znižujú \" dobehom\", zotrvačnosťou, až kým sa nevyrovnajú s rýchlosťou posunu hnacieho remeňa. Takže cez víkend budem chodiť pešobusom a môžem si aj vypiť na oslavu môjho životného jubilea. V pondelok dám vedieť, ako ďaleko som zahodil zadretú voľnobežku.
  5. Pri pohľade do motorového priestoru vľavo je vidieť klinový remeň. Rameno s kolieskom je pružinou,ktorú zvonku nevidieť,pritláčané na klinový remeň zhora.Tým sa remeň napína podľa potreby tak,aby nemal na remeniciach veľkú vôľu ( aby nevyskočil z drážok remenice a hlavne aby nepreklzoval ). Toto rameno má určitú vôľu v tom kĺbe,ktorým je pripevnené o blok motora.Pretože rameno kmitá,môže sa stať,že styčné plochy sa navzájom začnú trieť nasucho,kov o kov. A mne toto pískalo a chrastilo. Jednoducho si predstav nenamazané panty dverí Vezmi napr. WD 40 a dobre ten pant nastriekaj.Budem rád,keď Ti to pomôže. Inak tiež som nemohol zistiť,odkiaľ ten zvuk ide,počul som ho zo spodku motora :myslim
  6. Tiež mi v motorovom priestore niečo pískalo,akoby trel kov o kov.Mechanik to odhadoval na ložisko alternátora a pod.Pískalo iba pri voľnobehu, keď som pridal plyn prestalo.Neskôr aj pri zvýšených otáčkach.Všimol som si,že napínacia kladka remeňa jemne kmitá.Tak som vzal silikónový olej a nastriekal ho do miesta,kde je táto kladka zaústená do telesa motora.Po naštartovaní božské ticho !!! Po 500 km stále nepíska.Skrátka parádna hovadina,čo mi žrala nervy a bola by zožrala aj eurášiky v servise. Takže niekedy stačí málo...
  7. Jajanko

    Pozdní nástup turba

    Dnes som priniesol moju 307 HDI zo servisu.Tiež mi turbo zaberalo pri 2600 otáčkach.Vadný bol ventil otvárania prívodu niečoho do turba,umiestnený v spodnej časti motora.Vo ventile vymenili nejakú membránu,zlepšil sa ťah,ale nebolo to ono.Tak nastavili klapku tak,aby otvárala skôr a už to fachčí.Ťahá nádherne už odspodu a pri cca 1900 otáčkach autíčko veselo poskočí.
  8. Priatelia! Nepomýlili ste si vlákno? Ja o voze a vy o koze! Prosil som o skúsenosti s ťahom turba a nie s pitvaním FAP-u. Takže sa,prosím,seriózne vráťme k téme.Ďakujem.
  9. Tak priatelia,už ťahá !!! Závada bola v v nejakom ventile ovládania turba.Bola poškodená membrána,ale iba trošku,takže po jej výmene turbo znovu pekne fičí. Lenže... Predtým turbo zaberalo asi pri 1800 otáčkach,teraz to musím dostať na 2500 otáčok,aby som cítil mierny tlak do sedačky pri zrýchľovaní. Takže sa vás pýtam: -je možné nastaviť niečo tak,aby znovu zaberalo pri 1800 otáčkach? - turbo mám s pevnými lopatkami (bez variabilného nastavovania lopatiek). -ak máte niekto takúto skúsenosť,prosím,dajte vedieť. Dopredu ďakujem!
  10. Váha vzduchu je skoro nová,lebo som pri čistení na jar ulomil jeden pliešok,tak som musel investovať. Tá nová je odskúšaná na inej 307-mičke a funguje. Milý Drakula475: kuchanie FAP sa vraj bežne používa.Prevrtanie,oklamanie riadiacej jednotky a takto sprovozněno.Neviem ako to v servisoch robia presne,ale robí sa to a niekde v Hledání som sa o tom dosť dočítal.To vlákno by mohol založiť niekto,kto s tým robí a má skúsenosti. Pri kontrole oboch týchto vecí diagnostika nevykazuje závady. Len je to lenivéééééé.....!!!
  11. Váhy??? Aké? Katalyzátor,či FAP ? /lebo FAP je vyradený ,ten to nerobí /
  12. V normálnom,kde robia aj Peugeoty,makali na tom,moje súčiastky prehadzovali na inú 307-mičku,všetko šlapalo. Nevedia prísť na príčinu,ani so nič neplatil po tom čo mi vykuchali a zložili čo len mohli. Pri núdzovom systéme otáčky na voľnobehu nešli nad 2400,teraz idú do 4000,ale nie za jazdy pri zošliapnutí pedálu na podlahu.Keď pridávam za jazdy pomaličky,jemnúčko,tak do polovice dráhy pedálu,motor točí.Iba to predbiehanie...
  13. Priatelia! Moja 307 HDI SW bola dlho v servise po hláške Antipollution fault.Závady odstránené,elmag.ventily odskúšané,hadičky prečistené,príp.vymenené,čidlá v poriadku,po kompletnej diagnostike všetko OK,ibaže... Pri voľnobehu pridám plyn,všetko super reaguje,otáčky idú hore.Akonáhle sa pohnem do cca 2000 otáčok všetko šlape,vrátane turba.Po zošliapnutí pedálu plynu viac k podlahe žiadna reakcia,neťahá a neťahá.Ak skôr preraďujem,nie je problém ísť na 5. rýchl.stupni aj 120 km/hod.,iba sa musím držať otáčok do cca 2400/min.Spotreba nestúpla,iba pri predbiehaní je to strašne lenivé.Pedál na podlahe a odozva žiadna. Ešte raz zdôrazňujem,že žiadna poruchová hláška sa neobjavuje a všetko bolo na diagnostike premerané,ešte aj káblové zväzky. Ak niekto v vás má podobnú skúsenosť a nebodaj sa mu podarilo zistiť príčinu,prosím dajte vedieť. Ďakujem za každú konštruktívnu myšlienku.
  14. Jajanko

    Hlaska Antipoluttion fault

    No oni ho celkom nedemontovali,iba zospodu uvoľnili uchytenie,aby sme mohli pozrieť stav aditíva.Hladinu nebolo vidieť ani keď sme autom pohýbali,nakoniec sme zistili,že nádržka je plná.To je tiež divné,akoby čerpadlo neťahalo.Táto porucha sa objavila po ujazdení asi 10 000 km po kúpe od predošlého majiteľa. Vie mi niekto poradiť kde je to čerpadlo a ako funguje dávkovanie?V hľadaní som niečo našiel (vadný kontakt v hrdle nádrže a pod.),ale ak by niekto z vás popísal ako funguje dávkovanie a možné poruchy tohoto okruhu,bol by som rád a určite to zaujíma aj iných kolegov. Zopár fotiek by tiež neuškodilo:mrk Zatiaľ vopred ďakujem!
  15. Jajanko

    Hlaska Antipoluttion fault

    Priatelia,je to tu!\"Antipapulation\" fault neobišlo ani moju 307 Hdi 79 KW ročník 2002. Hláška mi naskočila spolu s vadnou hláškou ESP pri jazde v cca 100 km rýchlosti,asi pred šiestimi týždňami.V normálnom servise demontovali nádržku na aditívum,bola skoro plná,dali späť.Pretože nemali potrebný diagnostický program,zbalili to a hláška svietila ďalej.Ale iba do druhého naštartovania!Vtedy všetko zmizlo,núdzový režim vypol a jazdil som veselo ďalej,asi 300 km.A pípšou ( jeduje ma to neustále pípanie pri naštartovaní )začalo znovu. V inom servise to nahodili na diagnostiku,ktorá ukázala dve poruchy. Zanesený FAP a chybu na vstrekovaní aditíva,vraj asi nepracuje čerpadlo aditíva.Závady vymazali a ja som bez problémov jazdil asi 500 km.A je to tu znovu. Zdravý sedliacky rozum mi hovorí,aby som hľadal príčinu a potom následok.Takže si myslím,že tým,že mi nevstrekuje aditívum ako má (príčina),počítač vyhodnotí chybu aj na FAPe (následok). Ak by bol FAP skutočne zanesený,porucha by asi naskočila už pri prvej,či druhej jazde od vymazanie poruchy.Alebo sa mýlim? Prosím o vaše názory a hlavne ak máte podobnú skúsenosť,dajte vedieť. Vopred díky a ostávam s pozdravom:\"Počúvajte chlapi,zahoďme tie FAPy!\"
×
×
  • Vytvořit...