Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vyleštění plastů předních světel

Recommended Posts

Odesláno

A nedá sa ten plastový kryt vymeniť samostatne?

Keď ho vyrábajú tak by sa asi mal dať niekde zohnať. Ja mám totižto na hornej hrane svetla ten plast tak troch popraskaný, každý mi vravel že to bude pravdepodobne od odletujúcich kamienkov. Prikladám aj foto.

[upravil dne 24/8/10 Judes]

Odesláno

Možno trochu offtopic, nema niekto prebytočnu taku tu gumovu krytku ktora sa dava na svetlomet zozadu? Je treba to odstranit pri výmene žiarovky(H1), a ja som tu svoju asi zle nasadil a stratil.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

To nebude od kamienkov, iba že by všetky mierili presne tam. Zvyšok svetla a nárazník máš čistý. Kapotu máš ale blízko svetla, žeby ľad v zime?

Vidíš to ma nenapadlo, možno to predošlému majiteľovi parkovalo vonku a cez zimu tam mohol byť ľad. Inak kapota v tej časti je OK bez náznaku kamienkov. Tie praskliny ma tak trocha s..ú a tak by som ten plastový kryt vymenil (nevieš či sa to dá niekde zohnať), na Favo a Feldy sa tie sklá reflektorov dalo bežne kúpiť a vymeniť. Ďalšia možnosť by bola mračítka na svetlá ktoré by to prekryli len na tých stránkach kde ich ponúkajú sú dosť drahé, cez jedného známeho ich mám možnosť dať vyrobiť, zatiaľ zisťujem cenu potom dám vedieť. Bol som to teraz nafotiť detailnejšie tak prikladám foto.

Odesláno
Původně zaslal: FrantaCV

Původně zaslal: HonzaZ

Pokud by to nebylo absolutně nutné, tak bych to neleštil. Jak píše výše Another, na plastu je lak s UV filtrem a pak to asi žloutne mnohem rychleji. Na experimenty jsou tyto světlomety docela drahá sranda a zvláště pokud jde ještě o xenony.

A navíc (možná je to způsobeno je spěchem) na ukázkovém videu je v závěrečné sekvenci při detailním pohledu na odvedenou práci jednoznačně vidět, ža škrábance zůstaly. Neriskoval bych to.:nevim

To video je tak natočeno schválně, aby bylo viditelné, že před renovací byly světla opravdu poškrábané a aby šel vidět rozdíl porovnáním před a po renovaci tím, že se vyleštila pouze část poškrábané části.

O stárnutí strach nemám, mám 10 let staré auto, světla nebyly opatřeny žádným krycím lakem s UV filtrem a po renovaci sadou jsou zcela čiré, jako nové...už půl roku. Některé firmy leští chemicky, myslím, že tak funguje i pasta Xerapol. Chemické leštění povrch naleptá a slije, takže se zahladí malé škrábance, leštění není tolik náročné na čas jako sadou z autolesku (ikdyž renovuje vrtačka a ne ruka), jenomže povrch se chemicky naruší, změkne a rychleji stárne, žloutne. Pasta Carex leští mechanicky, takže se těm nepříjemnostem vyhnete. Pozor si dejte také na ostřikovače světlometů zimní směs je agresívní na světla a po chemickém leštění způsobuje rychlou smrt...

Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

Prodává se v pežotu jako náhradní díl.

Fakt? Super, v autoservise cothex v Brne mi povedali že sa to objednat nedá...

[upravil dne 25/8/10 benny264]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...