Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caute. Potreboval by som poradit.

Dnes som sa vracal z BA do Hlohovca a zastihol ma dobry lejak. Pri vyjazde z dialnice som zistil,ze nemam pri akceleracii dostatocny vykon.

Doma som zistil, ze do nasavania sa mi dostala voda, neake kvapky boli aj za vzduchovym filtrom.a filter bol cely premoceny a kvapkala zneho voda. Novy filter nemam a stary susim, tak zatial neviem co to bude robit.

Mohol motor utrpiet neake skody? Co by som mal urobit?

Za odpovede vopred diky.

Odesláno

Ak to bola len vlhkosť tak to nevadí, ak by tej vody bolo viac, keďže je nestlačiteľná škoda by bola fatálna. Ten filter daj nový. Prach v kombinácií s vodou b ňom urobí blato a keď vyschne nebude dostatočne priechodný.

Odesláno

no, ono v tomto pocasi je to celkem normalni ...

ja kdyz jsem ted menil vahu vzduchu, tak jsem taky zjistil, ze mam filtr vlhky, dal jsem novy, trochu oroseni jsem v hadici dal vytrel, a dal vsechno zpatky...

osobne si myslim, ze se to vysusi samo pri chodu motoru ...

co vy na to ?

Odesláno

no je pravda,že té vody už je dost :grr, vysuší se to samo určitě,ale až se oteplí,podíval bych se na váhu a vystříkal sprejem,ať se těch drátkách neusadí rez třeba...

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

ten starý filtr (vložku) tam už nedávej--dej nový--,ale nechápu,jak se dostala voda tak daleko--vždyť to nasává v podběhu levého kola...

Ved ano. Lenze v zime som mal na tu stranu mensiu nehodu a bolo to vsetko dole. Odvtedy az po dnes som v takom lejaku este nejazdil. Priznavam, ze ten podblatnik som mal len tak polepeny a trochu z neho aj chyba.

Musim to cele pozret, ci mi aj to vstupne potrubie neako zle neposkladali.

Odesláno

no,tak to bych co nejdříve opravil--ta voda se normálně nemůže dostat tak daleko (za filtr)--vlhký vzduch ano,ale voda v takovém množství určitě néé...:myslim

Odesláno

koupil jsem tady,je to přímo na váhy vzduchu--musíš si ten sprej tam najít, kupuju tam i oleje do motoru a další blbosti--při cestě se tam vždy stavím...

http://www.olejshop.cz/kontakt/

nemůžu to najít,jmenuje se to čistič váhy vzduchu-- ve spreji--,zavolej tam,nebo mu řekni přímo u pultu...:)

[upravil dne 27/6/09 ozzy1956]

Odesláno

tak dnes som opravil vstupne nasavacie potrubie (vyselo tam na jedno uchyte), vycistil vahu vzduchu a vymenil filter.

Ked som nastartoval, tak sa zdalo byt vsetko v poriadku, aspon zvuk a chod motora. No ale ked som sa previezol tak vykon sa nedostavil. Akoby som siel bez turba, ale pritom svistalo normalne ako predtym. Ked som zohrial motor tak som mu skusal davat podlahu a turbo zopalo vzdy pri 2700 - 3000 otackach.

Neviete co by to mohlo byt?

Odesláno

No ja som to mal rozobrate iba od vstupu nasavania po vzduchovy filter. Zvrchu hadice od interkoleru vypadaju byt tesne, aj ich tlakuje. este pozrem tie spodne. Mohla by to byt aj vaha vzduchu?

Odesláno

Stalo sa mi presne to isté - nova váha vzduchu a filter.Auto už nikdy nešlo ako pred tou nehodou s nasaním vody.Motor zostal hlučnejší.(406/ 2000)Prestalo ťahať 200 m od domu.

[upravil dne 29.6.2009 janou]

Odesláno

Vcera od znameho som si zapozical jeho vahu vzduchu. No ale bez vysledkou. Motor sa choval rovnako. Namontoval som mu ju naspat a este som mu navrhol, ze podme sa preistotu previest, ci je vsetko v poriadku. Predtym som sa na tom este neviezol, asi chyba. No a jeho auto sa spravalo presne ako moje a on myslel, ze ma vsetko vporiadku. Ups... Takze to vypada asi fakt na tu vahu.

Odesláno

Tak uz sa mi aj rozsvietila kontrolka diagnostiky a palubak hlasil ANTIPOLLUTION FAILED :( . ALE dnes som si zapozical dalsiu vahu a je to vonco :potlesk. Motor tahal ako predtym a aj ta kontrolka zhasla. Tak uz iba zohnat novu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...