Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To schema více nahoře je s páčkou blbě úplně a to dole vlastně taky. Správné jsem dal o trochu zpět zde v příspěvcích. 1 čka je společná pro + a - a pojračuje na 3 a 5. 2 je pak rozpínací a jde na 4ku :-) 1čka nebo 2ka to je pro tebe jedno - na to musí přijít +12V. Na ŘJ poz. 2 pak přivedeš kabel z pozice 4 na páčce. Na ŘJ poz. 3 a 4 pak zbylé dva resp. 3 z páčky na 3 na ŘJ a 5ku z páčky na pin č. 4 na ŘJ.

Důležité je aby jsi měl na poz. 2 u ŘJ tempomatu +12V hned po zmáčknutí vypínače tempomatu (to podsvětlený tlačítko) a aby napětí zmizelo když zatáhneš páčkou k sobě (do pozice 0). U + a - se naopek objeví napětí na pozici 3 či 4 ŘJ tempomatu až po zmáčnutí na + či -.

[upravil dne 15.6.2010 Georginho_cz406]

Guest servisman
Odesláno

pak se ani nedivím že to nemaká :( no nic nemohu jezdit za OK406 denně jednak není čas ,práce a pod.Až budu fit tak to pročtu co a jak a budu se v tom muset nějak vyznat.

pochopil jsem že je jen blbě zapojena páčka

[upravil dne 15/6/10 honza406]

Odesláno

I když se v elektrice neorientuji jako např. Honza 406 či Ferry a ostatní, takže u mě je vlastně špatně zapojená páčka!! Je to tak? A nebo bude u mě jiný problém?

[upravil dne 15/6/10 OK406]

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

To schema více nahoře je s páčkou blbě úplně a to dole vlastně taky. Správné jsem dal o trochu zpět zde v příspěvcích. 1 čka je společná pro + a - a pojračuje na 3 a 5. 2 je pak rozpínací a jde na 4ku :-) 1čka nebo 2ka to je pro tebe jedno - na to musí přijít +12V. Na ŘJ poz. 2 pak přivedeš kabel z pozice 4 na páčce. Na ŘJ poz. 3 a 4 pak zbylé dva resp. 3 z páčky na 3 na ŘJ a 5ku z páčky na pin č. 4 na ŘJ.

Důležité je aby jsi měl na poz. 2 u ŘJ tempomatu +12V hned po zmáčknutí vypínače tempomatu (to podsvětlený tlačítko) a aby napětí zmizelo když zatáhneš páčkou k sobě (do pozice 0). U + a - se naopek objeví napětí na pozici 3 či 4 ŘJ tempomatu až po zmáčnutí na + či -.

[upravil dne 15.6.2010 Georginho_cz406]

Tak sem vlož to správné schéma.

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Tak sem vlož to správné schéma.

15 prispevku nahoru je spravne schema uvedeno : Zasláno 15/6/10 v 08:39

[upravil dne 15/6/10 Ferry]

Odesláno

Děkuji a snad to bude ono a nebude jinde problém.:(

Co se týká zvednutých kol přední nápravy, tak to by nšmělo vadit (dle Pe.Tra) jelikož starý modely 406 by to neměli zaznamenat. A ani řj by tuto funkci neměla poznat. U nových modelů už je to tak dané.

[upravil dne 15/6/10 Ferry]

[upravil dne 16/6/10 OK406]

Odesláno

Co se týká zvednutých kol přední nápravy, tak to by nšmělo vadit (dle Pe.Tra) jelikož starý modely 406 by to neměli zaznamenat. A ani řj by tuto funkci neměla poznat. U nových modelů už je to tak dané.

Rikam ti to uz potreti, ze to vadi a mam to osobne overeno na celkem 3ks 406tek stary model, nevim, jestli jsi to necetl nebo mi nechces verit :bojim:roll

Nechci shazovat Pe.Tra, ale v tomhle pripade nema pravdu.

RJ tempomatu ma bezpecnostni funkci, pri ktere, pokud je prilis velky narust rychlosti kol, odpoji tempomat. Mam to vyzkouseno jak pri testovani na zvedaku, tak primo v provozu v zime, kdy mi na snehu prohrabnula predni kola a pak jeste jednou v lete pri prutrzi mracen, kdy jsem chytil na louzi aquaplaning a opet proklouzla predni kola, v ten okamzik tempomat ihned vypnul, aby nedoslo ke smyku.

Prosim vezmi to jako fakt a uz o tom nepolemizuj

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

Rikam ti to uz potreti, ze to vadi a mam to osobne overeno na celkem 3ks 406tek stary model, nevim, jestli jsi to necetl nebo mi nechces verit :bojim:roll

Nechci shazovat Pe.Tra, ale v tomhle pripade nema pravdu.

RJ tempomatu ma bezpecnostni funkci, pri ktere, pokud je prilis velky narust rychlosti kol, odpoji tempomat. Mam to vyzkouseno jak pri testovani na zvedaku, tak primo v provozu v zime, kdy mi na snehu prohrabnula predni kola a pak jeste jednou v lete pri prutrzi mracen, kdy jsem chytil na louzi aquaplaning a opet proklouzla predni kola, v ten okamzik tempomat ihned vypnul, aby nedoslo ke smyku.

Prosim vezmi to jako fakt a uz o tom nepolemizuj

Samozřejmě, že ti věřím a nikdy bych nevěřil. Jen jsem se dotazoval na danou věc a aninikde to není uvedeno. Takže podle posledního schématu se to má zapojit. Jen mě mrzí, že zrovna u mě nastali problémy se zapojením tempomatu. Jsme lidi a chybuje každý i já. Přiznávám. Od toho je fórum, aby jsme si pomáhali.

Odesláno

Pani neviem ci mam taku smolu ale zhanam tiez tempomat original ale zatial bez vysledkov. Inak mam komplet pripravu na to len neviem kde v motore sa nachadzaju tei konektory na napojenie tempomatu. ja tam sice mam nejake teda je ich tam dost asi 5 konektorov co sa tam len tak flaka ale neviem ktory to znich bude.

Dnes sa idem mrknut na jednu 3.0litrovou 406 tak uvidim

Odesláno

U 2,1TD s čerpadlem Lucas je elektronický plyn, tj. žádnou vývěvu nepotřebuješ, jen páčku, hlavní vypínač, jehož konektor by měl být žluté barvy a umístěný za plastíkem, ve kterém máš stmívací potenciometr osvětlení palubní desky, dále dodělat spínač na spojku a asi druhý i na brzdu a pak to nejdůležitější a to POVOLIT TO DIAGNOSTIKOU V ŘJ MOTORU Samozřejmě ti nic nebrání domontovat nějaký univerzální tempomat, třeba takový jaký mám já :papa

Odesláno

jo takto je takto aha ja som si to sice myslel ale musel mi to niekto potvrdit. ten konektor vedle toho stmievaca mam dokonca mam aj konektor na Rj tempomatu proste vsetko len packa a rj a povolit to v rj motora hmm tak to by slo.

Mozno hlupa otazka ale co uz ta Rj tempomatu je schodna z klasickou jednotkou ako pouzivaju vyvevu alebo je to trochu ina?

skusim mrknut na servisbox.

dik

Pozeral som teraz do toho servisboxu a konkretne na motor 2.1td a tam maju tu vyvevu ale ked pises ze tam nie je treba tak sa do toho pustim dufam ze to vide keby sa tu niekto nasiel co ma tempomat origos v 2,1td.

[upravil dne 22.6.10 comm]

Odesláno

Dneska od rána jsme s Honzou406 opět vše proměřili a to znovu páčku dle nového schématu, snímač rychlosti je taky v pohodě. Dále jsme vyndali i ŘJ a proměřilo se co se dalo. Taky jsme zkusili simulaci a zapnuli jsme vakuovou pumpu, zda-li funguje, tak vysává. Jinak za jízdy ŘJ cvaká, ale nedrží rychlost!!! Tak v čem to vězí, že tempomat není funkční ?!

[upravil dne 25/6/10 OK406]

Odesláno

Je zajímavé, že máš jinou jednotku než já (v příspěvcích výše). S tou ti asi nepomůžu. Já proměřoval akorát svoji. Proměř za jízdy na výstupu (konektoru) u vakuum pumpy zda-li je na vodiči č. 1 z ŘJ napětí +12V a na 6 či 7 zem. Pro spuštění (vyfouknutí vývěvy) musí být na 7čce mínus. Po dorovnávání rychlsti se objeví mínus na 6tce. Měřit můžeš na 1čce normálně proti kostře. Na 6tce a 7čce nejlépe probzučet proti zemi. Pokud není na 1čce proti 7čce či 6tce napětí tak jednotka neobstará spuštění motorku či sepnutí ventilů. Pokud relé cvaká tak bych měřil i rovnou na něm. Nemá relé pecičku? Je na 9tce napětí? Pokud ne jsou špatně nastaveny spínače resp. rozpínače na brzde a spojce. Pokud ano zmáčni kotvu na relé a proměř zdali je 9tka s 1čkou průchozí. Pokud ne. Je vadný kontakt relé. Pokud ano a na 1čce se při aktivaci objeví 12V, tak je chyba v 6tce či 7čce a bude tak pravděpodobně vadná elektronika ŘJ tempomatu.

Odesláno

Pecka není, jinak Honza406 vše proměřoval. Za jízdy jsme nic neměnili. Jinak ŘJ je z 605. Pokud by byla špatná ŘJ, tak ta se bude špatně shánět jiná:( .

Odesláno

Já tyky něměl zkušenost. trápil jsem se s tím dost dlouho a taky jsem se už proklínal, že jsem se do toho pouštěl. Nakonec to byla moje chyba. Při tahání drátu k vývěvě jsem si strhl bužírku a měl jsem zkrat vůči kostře. Pojistka na poz. F3 to vydržela praskla jen jednou. Po asi padesátém pokusu mi odešla dioda (viz. článek někde nahoře). To ale asi nebude váš případ. Vlastně na tom tempouši nic není - když ovšem vše maká jak má hned na poprvé. Každopádně držím i nadále palce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...