BV406 Odesláno 19. červen 2009 Odesláno 19. červen 2009 zdravim kolegove, na mem pezotu mam najeto asi 192t km, je to prelomovy rocnik 99... dlouho jsem se tady neozval s zadnym zasadnim problemem a prosbou o radu ale postupne zjistuju, ze se mi na nem zacina hodne veci s..t, zde maly vycet... - vymlacene horni ulozeni prednich tlumicu ??? - proste pri toceni volantem se ozyva bouchani a lupani nekde kolem vrchu tlumicu, zbytek napravy je pry ok (rikal servis) takze vymenene loziska horniho ulozeni tlumicu ...jdeme dal - pri rozjezdu vpred nebo vzad se od zadni napravy ozve takove bouchnuti, jakobych mel neco v kufru a spadlo to, jakoze v kufru nic nemam, nekde jsem tady cetl, ze to jsou tycky stabilizatoru ??? vymeneno- tycky stabilizatoru na obou stranach, cepy rizeni na obou stanach a nejake vodici cepy ...dale, POZOR, pouze predek, zadni naprava pry ok, bez vuli ... dejme tomu - trochu markantnejsi problem - pri brzdeni z vetsich rychlosti A NEBO z kopce se mi roztrepe jemne volant a trochu to citim i na pedalu a je to horsi v pripade, ze zaroven jedu do LEVE zatacky, do prava to dela min ... nekdo to tady mel taky tento problem a vyresil to vymenou stabilizatoru ??? mohou to byt silentbloky motoru ? nebo brzdy ? no, takze nove predni kotouce ATE, desticky ATE ... vibrace zmizely...kotouce zajizdim - spojka - jelikoz mam trochu penez, tak silne uvazuji o jeji vymene vcetne setrvaku, jeho cvrlikani je tady na foru stokrat zmineno ... mimochodem, nemate nekdo zkusenost se sadou ECAR, kterou prodava RALL, je i se setrvakem a stoji do 8t ???!!! to bude asi nejaka china co tak to je lahudka, original s dvouhmotou vymenen za novou origo sadu s jednohmotou, nic uz necvrlika, spojka taha perfektne pri akceleracich ze 4 a na 5 stupni, proste drzi ... takze doufam, ze do konce zivota (tohoto auta) uz si na ni ani nevzpomenu... a dalsi vec, ktera me stve, je hlucnost motoru, nevim kam se ztratil ten sametovy chod hdi, ale momentalni hlucnost pripomina tdicka, proste traktor, nejsem schopen vypozorovat odkud ten klepot jde, ale vim jiste, ze pri teplem motoru je markantnejsi, a je vice slyset v kabine nez venku co se tyka zvukoveho projevu motoru, tak semi zda jeste markantnejsi nez predtim, vypozoroval jsem, ze nejhure se projevuje od 1300 do 2000, jsou to proste takove tvrdsi jakoby vibrace, kdy pri akceleraci na plny plyn citim vibrace ve volantu i sedacce, ne vibrace,ale proste takovy tvrdsi chod motoru... nevim jak to popsat. jeste me napadl, jestli to nemuze mit na svedomi katalyzator... jinak uz fakt nevim a jsem opravdu zoufaly, jeste se objednam na diag korekce vtrikovacu ..ale pak uz fakt nevim auto proste ztratilo svuj zvukovy komfort .. jeste detail, byla mi provedena i geometrie, pry prave kvuli vymene tech vodicich cepu ci co ???? [upravil dne 2/7/09 BV406] Citovat
čakom Odesláno 19. červen 2009 Odesláno 19. červen 2009 to horní uložení tlumiče bych vyměnil co nejdřív. pokud je v pr... ložisko tak ti časem praskne pružina. [upravil dne 19.6.2009 čakom] Citovat
BV406 Odesláno 19. červen 2009 Autor Odesláno 19. červen 2009 ok, diky, to mam na 100pro v planu Citovat
El-Chio Odesláno 19. červen 2009 Odesláno 19. červen 2009 pri tom brzdeni to zacne triast hned po zoslamnuti pedalu, alebo az po chvili intenzivnejsieho brzdenia? V jakom stave je kotuc, brzdovy? Citovat
BV406 Odesláno 19. červen 2009 Autor Odesláno 19. červen 2009 vidis, to jsem tak jeste neodpozoroval, ale myslim, ze temer hned po seslapnuti pedalu, kotouce jeste pred 4t km pry byly ok, podle servisu Citovat
BrankoKK Odesláno 19. červen 2009 Odesláno 19. červen 2009 co sa tyka toho buchnutia pri rozjazde vpred alebo vzad, mal som podobny problem na prednej naprave, tiez som to vsetko prevratil hore-nohami, a nakoniec som nasiel urvatu srubu na silentbloku, mi tam lietal hore-dole, ked som to tam zavaril, tak bol pokoj, takze budes tam mat nieco len uvolnene a tycky stabilizatora urcite nie, lebo mal som ich na zadnej naprave v prdeli a ony nepukaju, ale vydavaju taky dunivy zvuk a mal som aj ten problem, ako pises, ze ti pri brzdeni hadze volantom, mne to zasa robilo, ked som vytocil volant doprava a robilo mi to aj po vymene kotucov. potom mi ale zmerali v servise hadzavost kotuca a jeho upevnenie na naboj a odvtedy je vsetko ok a este hovoris, ze pri toceni volantu, ti to tam niekde puka, nemohol by to byt homokineticky klb alebo mozno odbity cap riadenia (mozno aj preto ti to vibruje pri brzdeni), mne tiez v servise povedali, ze je na naprave vsetko ok, a s kamaratom som doma v jame zistil, ze mam vadny homokineticky klb a co sa tyka hlucnosti motoru, mas tam ten isty olej ako predtym, alebo ti tam naliali nejaky smejd??? skontroluj si mnozstvo, moze byt ze mas malo oleja!!!!! myslim si ze keby si mal vadne silentbloky, tak by sa ti to prejavovalo vibraciami volantu pri vyssich rychlostiach p. s.: vsetky problemy som uz ale vyriesil a auto ide tichucko, ani po prejazde nejakej nerovnosti nic nebucha ani neklepe:D [upravil dne 19/6/09 BrankoKK] [upravil dne 19/6/09 BrankoKK] [upravil dne 19/6/09 BrankoKK] Citovat
BV406 Odesláno 19. červen 2009 Autor Odesláno 19. červen 2009 no, ten homous je taky mozny.... uz jsem nad tim uvazoval ... dik za tipy [upravil dne 19/6/09 BV406] Citovat
ozzy56 Odesláno 19. červen 2009 Odesláno 19. červen 2009 ta ložižiska hor. uložení vyměň--nestojí to moc a s půjčenýma stahovákama uděláš sám... dokud spojka neprokluzuje,nedělej s ní nic--škoda vrážet prachy,tu sadu ECAR neznám,asi fakt čína,dělají i pro Škodu... při vypínání motoru nestůj na spojce--není pro to důvod...ale může to dělat ten setrvák Citovat
BV406 Odesláno 20. červen 2009 Autor Odesláno 20. červen 2009 dik za tipy zkusim bez spojky [upravil dne 20/6/09 BV406] Citovat
tomike Odesláno 20. červen 2009 Odesláno 20. červen 2009 neviete niekto najst v servicebox cislo hornych ulozeni? dakujem Citovat
ozzy56 Odesláno 20. červen 2009 Odesláno 20. červen 2009 Původně zaslal: tomike neviete niekto najst v servicebox cislo hornych ulozeni? dakujem to horní uložení se málokdy mění...nemyslíš jen LOŽISKO horního uložení? to číslo Peugeot (toho samotného ložiska) OE-5035.32 jinak mají v Autobenex tato: RUVILLE RU865902---1017 kč SNR M25909 --- 958 kč SASIC SA0355325--834 kč [upravil dne 20/6/09 ozzy1956] Citovat
tomike Odesláno 20. červen 2009 Odesláno 20. červen 2009 Dakujem a ano myslim lozisko horneho ulozenia. V APM odkial beriem diely som podla prevodniku nic nenasiel. Cislo celeho ulozenia nevies? dik [upravil dne 20.6.2009 tomike] Citovat
BV406 Odesláno 21. červen 2009 Autor Odesláno 21. červen 2009 co se tyka oleje, tak jsem si ho dodal sam, znackovy, acea b4, 10W40 nic, kazdopadne tento tyden to musim vyresit, takze me ceka navsteva servisu .... sam jsem zvedav, jak to dopadne... jo, jeste me napadlo k tomu hluku, nemuze to byt prevodovka ? nevite jestli prevodovka muze byt hlucna a co to zpusobuje ? uvazuju jestli nenecham vymenit rovnou i olej v prevodovce zda se mi, ze ma motor takovy tvrdsi chod, pokud to je motor [upravil dne 21/6/09 BV406] Citovat
lubokpz Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 \"- pri rozjezdu vpred nebo vzad se od zadni napravy ozve takove bouchnuti, jakobych mel neco v kufru a spadlo to, jakoze v kufru nic nemam, nekde jsem tady cetl, ze to jsou tycky stabilizatoru ???\" :myslimMôžu byť, ale mal som to isté a bol to spodný guľový čap zadnej nápravy. Po výmene OK. Citovat
escorpion Odesláno 23. červen 2009 Odesláno 23. červen 2009 ja som riešil podobný problém s tou zmenou zvuku motora ako píšeš Bolo to naftou čo som tankoval. Nebola to pritom žiadna lacná TESCO čerpačka. HDI je veľmi citlivé na kvalitu naftu. Zmenil som čerpačku a pridavam do nafty VIF aditivum po cely rok. Najdi si na fore o VIF-e je tu popisane dost. Hned som zbadal zmenu a ma to ten isty stary dobry zamatovy zvuk ako pises. Citovat
BV406 Odesláno 24. červen 2009 Autor Odesláno 24. červen 2009 ahoj, diky za tip, ale naftu tankuju vetsinou na jedne cerpacce, a vif pridavam taky, od doby co jsem to auto koupil... tzn. rok taky poznam, kdyz natankuju nejake smecko ... nn, naftou to neni Citovat
FrantaCV Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Původně zaslal: BV406 ahoj, diky za tip, ale naftu tankuju vetsinou na jedne cerpacce, a vif pridavam taky, od doby co jsem to auto koupil... tzn. rok taky poznam, kdyz natankuju nejake smecko ... nn, naftou to neni Ahoj, já bych s tou kavalitou nafty byl trochu opatrný. Podle nějaké debilní novely zákona či nějaké jiné úpravy, musí od ledna letošního roku výrobci PHM do paliva přidávat rostlinné složky (naftu z řepky). Celkem dost se diskutovalo na téma možnosti poškození motorů - výsledek z kompetentních míst - jak jinak \"to nemůže mít vliv\". Už jste někdo natankovali bionaftu?? 3x jsem tu chybu udělal u mého bývalého \"Myšáka Galanta TDI\" skončilo to kompletním čištěním palivové soustavy od nádrže až po vstřiky - ty to odnesly nejvíc. Citovat
BV406 Odesláno 25. červen 2009 Autor Odesláno 25. červen 2009 jj, to vsechno vim, ale jsem si jisty, ze co se tyka phm, tak v tomto ohledu se chovam k vozu zodpovedne Citovat
BV406 Odesláno 2. červenec 2009 Autor Odesláno 2. červenec 2009 BYL UPRAVEN UVODNI PRISPEVEK, tzn. viz vyse:papa Citovat
nrpetonr Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 tak super bv406, ze to uz mas v poriadku - pisal som ti k tomu traseniu v inom prispevku :-) co sa tyka toho zvukoveho prejavu motora, nebude to prave tou vymenou 2hmotoveho za 1 hmotovy? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.