MartinT Odesláno 29. červen 2004 Odesláno 29. červen 2004 Ahoj 406kaři, už zase potřebuju radu a věřim, že ji dostanu. Začal mi rachtat a cvakat ele. pohon klapky přívodu čerstvého vzduchu do ventilace. Když ho rozeberu má odzubený zubatý kolečko. S tím bych si nějak i poradil, ale potřebuju vědět proč je na pohonu stále napětí (buď stále otvírá nebo stále zavírá)? Jsou někde na klapce koncáky? V pohonu je jen mechanická zarážka, takže motorek stále kňučí nebo se orvou zuby.(můj případ) Když hejbu klapkou ručně, tak se nic nemění. Nejde mi to do hlavy. Poraďte prosím Citovat
Petr605 Odesláno 29. červen 2004 Odesláno 29. červen 2004 Ahoj, nejsem sice 406kař, ale zkusím něco nadhodit, protože mám s podobnou klapkou taky občas problém. Nevím, jak je to u Tebe, ale u té mé klapky je ještě jakýsi snímací potenciometr, ke kterému vedou 3 dráty a který snímá polohu té klapky. Ty tři dráty jdou do řídicí jednotky ventilace. Podle napětí na jezdci toho potenciometru řídicí jednotka pozná, kde je klapka a podle toho s ní cvičí. Takže pokud Ti vede do klapky 5 drátů, tak může být chyba v tom potenciomteru nebo v drátech od něho. Ale pokud Ti do klapky vedou jenom dva dráty, tak nevím. Citovat
MartinT Odesláno 29. červen 2004 Autor Odesláno 29. červen 2004 Problem je že se tam nemužu pořádně dostat, byl jsem skroucenej jak & a byl jsem rád, že jsem dostal ven ten pohon. K němu jdou 3dráty (\"otvírá\", \"zavírá\", \"-\" ). Ten po?áček je dobrej nápad, ale ten by musel být z druhý strany a tam se snad ani nedostanu. (jedině, že bych sundal kola, vypustil olej, sundal stěrače,.. a pak povolil jeden šroubek :-))) Chtěl jsem sundat ten plast v kterym je kaslík, ale k nějakym šroubům se nedá dostat. Budu muset sundat celou palubku? Citovat
David 106s16 Odesláno 29. červen 2004 Odesláno 29. červen 2004 Ja vzdycky kdyz ten motorek vytahuju, tak ten kastlik proste ukopnu a pristup je tam celkem slusny. :D Citovat
MartinT Odesláno 29. červen 2004 Autor Odesláno 29. červen 2004 To je sqělej nápad, někdy bych to nejradši rozkopal celý. Davide, prosim tě jsou tam nějaký koncáky či potenciometr? ten pohon je ze strany dveří a nic víc tam nevidim. Ď Martin Citovat
David 106s16 Odesláno 29. červen 2004 Odesláno 29. červen 2004 nic krome toho motorku tam neni. ja si myslim ze to funguje jako stahovani oken-kdyz vzroste odpor, tak se prerusi napajeni, dokud nedostane impuls na druhou stranu. Citovat
Dydzej Odesláno 30. červen 2004 Odesláno 30. červen 2004 Takhle to mel resene i muj CX. Tam ale odesla ta ridici elektronika, takze se to chovalo jako MartinoviT - furt v zaberu az do spaleni motorku. Ja to tehdy vyresil primitivne - zapojil jsem do serie spinac (tlacitko), puvodnim prepinacem jsem volil smer otaceni, ale klapka se hybala jen pokud jsem drzel stisknute to tlacitko. Tim jsem dosahl i drive nedosazitelnych mezipoloh Citovat
kremenak Odesláno 2. červenec 2004 Odesláno 2. červenec 2004 Na 99% odešel koncový stupeň motorku klapky. Funguje to tak, že pokud klapka dorazí do koncového bodu, tak se zvedne odběr proudu motorku a koncový stupeň motorek vypne. Koncový stupeň stojí ke čtyřem tisícům a palubovka musí dolů. To mi řekli v servisu. Opravu odhadli cca na 6 tisíc korun. S tím jsem se nesmířil a opravil jsem to cca za 40 Kč. Nouzově to můžeš odpojit tak, že vytahneš přívodní konektor k vypinači klimatizace a přepínači vzduchu na vnitřní a vnější okruh. Opravu jsem řešil tak, že jsem koupil dva koncové mikrospínače, dal do koncových poloh na klapku a ovládání přepínače klapky zapojil přes tyto mikrospínače. Klapka je pod mikrofiltrem a dostaneš se k ní z prostoru motoru. Funguje to spolehlivě. Pokud by jsi chtěl podrobnější informace, tak zavolej, nebo se přijeď podívat, jsem z Hradce Králové tel. 737766818. S největší pravděpodobností budu i na srazu 17-18.7. 2004. Citovat
MartinT Odesláno 3. červenec 2004 Autor Odesláno 3. červenec 2004 Díky za info i nabídku. O tech mikrospínačích taky uvažuju, akorát je chci dát příno do toho pohonu. Až to udělám tak se určitě ozvu. Zatím jsem to odpojil, páč nemám přiliš času. Díky MartinT Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.