luko407sw Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 ma nekdo prestavenou 407mu jako N1 ?? ja moji koupil uz jako N1 a zajima me jestli s tim muzou byt nejake problemy? vim ze bych mel vozit mrizku vzadu, ale inforoval jsem se u znameho dopravaka a rikal ze u nas v CR bohate staci ta vysuvna mrizka (ale zalezi na koho natrefite...) na evidencni kontrole jsem s mensim podplacenim prosel... zajima me jestli s tim muzou byt nekde problemy a popripade jestli uz nekdo delal prestavbu z N1 zpatky na osobni auto.... Citovat
Martin407sw Odesláno 13. červen 2009 Odesláno 13. červen 2009 Taky jsem se už na to informoval přímo v Peugeotu a poslali mi tento odkaz http://www.novinky.cz/ekonomika/166219-mrizky-z-aut-mohou-podnikatele-zahodit.html Citovat
Guest jyrka_v Odesláno 13. červen 2009 Odesláno 13. červen 2009 Nevím, kašlu na to, mřížku jsem vyhodil a jezdím bez ní. Proč si nechat rachtat v autě kus ingotu? Koupil jsem si mřížku na převoz psů, tu tam hodím na technickou a budu doufat, že to projde :-) Citovat
luko407sw Odesláno 14. červen 2009 Autor Odesláno 14. červen 2009 no me slo lavne o policii a o ruzne zakazy vjezdu do mesta.napriklad viden a dalsi vetsi mesta maji zakaz vjezdu nakladnim vozum....nevim ale jak treba rakusaci znaci nakladni jestli maji taky N1 nebo maji neco jineho.... Citovat
AnotherOne Odesláno 14. červen 2009 Odesláno 14. červen 2009 Nákladné sa odlišujú snáď podľa hmotnosti nie? Citovat
pastorek Odesláno 14. červen 2009 Odesláno 14. červen 2009 Tej značke sa hovorí \"zákaz nákladných\" ale významovo je to zákaz vozidiel nad 3,5 tony. Citovat
luko407sw Odesláno 14. červen 2009 Autor Odesláno 14. červen 2009 to ja prave nevim,nakladni auto mam teprve mesic:o))))) proto jsem zalozil tohle vlkano abych vedel vic...jestli pro me neplati nejaka omezeni popripade nejake pokuty pokud nebudu mriz vozit atd... vypada to ze si to necham prepsat z N1 na M1 ale je divne ze kdyz jem byl na evidencni kontrole na STK tak me tech technik tu evidencni kontrolu nedal,pze jsem nemel pevnou mriz,ale jen tu vytahovaci a rekl me at si sezenu mriz,nebo at si to necham prepsat na osobni ale ze to je hodne litani a ze se za to nedoplatim.... podle toho odkazu co poslal martin407sw to vypada ze to je uplne jinak nez rikal ten technik... Citovat
AnotherOne Odesláno 14. červen 2009 Odesláno 14. červen 2009 Mýliš si nákladné a úžitkové auto. Citovat
luko407sw Odesláno 14. červen 2009 Autor Odesláno 14. červen 2009 nejspis ano,jak jsem psal,nemam s tim zkusenost...mimochodem v technicaku je napsano nakladni,nemelo bytam teda byt napsano uzitkove?? Citovat
kajvet Odesláno 15. červen 2009 Odesláno 15. červen 2009 já mám auto z Německa kde bylo odpočtové od DPH (je tam kožená rolovací mřížka). U nás jsem to musel \"podplatit\" aby mi ji uznaly na STK a napsali že mám auto N1 (chtěl jsem jako plátce DPH odečíst hned celou daň, a nechtělo se mi tam za 20tis montovat přepážku). K tomu jsem musel do Dekry na měření hmotnosti zda může být auto 5-ti místné a přitom nákladní, to 407SW splňuje - obbdržíte certifikát a pak už jen na dopravku a přihlásit. Jinak jezdím bez mřížky, kor ted když je chtějí rušit to tuplem neřeším... Citovat
dandan Odesláno 13. duben 2010 Odesláno 13. duben 2010 Původně zaslal: kajvet já mám auto z Německa kde bylo odpočtové od DPH (je tam kožená rolovací mřížka). U nás jsem to musel \"podplatit\" aby mi ji uznaly na STK a napsali že mám auto N1 (chtěl jsem jako plátce DPH odečíst hned celou daň, a nechtělo se mi tam za 20tis montovat přepážku). K tomu jsem musel do Dekry na měření hmotnosti zda může být auto 5-ti místné a přitom nákladní, to 407SW splňuje - obbdržíte certifikát a pak už jen na dopravku a přihlásit. Jinak jezdím bez mřížky, kor ted když je chtějí rušit to tuplem neřeším... Čus Karle.Protože jdu za necelé 2 měsíce na STK,prohlížel jsem si papíry a náhodou jsem zjistil ,že mám taky N1.Tak jsem se Tě chtěl zeptat jestli jsi (za tu dobu)něco neřešil dále,třeba ve velk. tech. Dik Citovat
kajvet Odesláno 13. duben 2010 Odesláno 13. duben 2010 přesně tak, teď už je to jedno....nevšiml jsem si jestli ji tam máš... Když jo, klidně ji vyndej a nic se nikde neděje:papa Jinak jsem nic v paírech neřešil, stále mám N1,ale přepážku nemám...Já jdu na STK v září :-) [upravil dne 13/4/10 kajvet] Citovat
dandan Odesláno 13. duben 2010 Odesláno 13. duben 2010 psal jsi tam něco o Dektra a změně počtu míst(ze4 na5).Můžeš mi to prosím upřesnit;) Jo a už byla dole když jsem auto kupoval:mrk Citovat
kajvet Odesláno 13. duben 2010 Odesláno 13. duben 2010 no tam jsem musel,když jsem auto dovezl, aby mi vystavili certifikát na to že tohle může být auto jako nákladní (v německu bylo vedeno jako osobní s odpočtem DPH, jako je to už ted i u nás). Oni to tam vážili měřili a nějaké kg nesmí překročit jiná kg při plném zatížení vozidla 5ti lidmi, jinak by to pak muselo být nákladní auto N1 se čtyřmístné apod. Každopádně 407SW splňuje, že může být i N1 a pětimístná,tak jako to mám já a mám k tomu za 2.500,- Kč certifikát od Dekry - na základě toho mi na STK mohli napsat do našeho VTP kategorii N1. Pokud bych ten certifikát neměl, tak by N1 nemohli do VTP napsat. Já ovšem chtěl N1 z důvodu odpočtu DPH. Dnes už je to však úplně jinak... Citovat
dandan Odesláno 13. duben 2010 Odesláno 13. duben 2010 jj.díky ještě jednou jsem se podíval doVTP a mám také počet míst k sezení 5 takže to taky nemusím řešit,že?:super Ja jsem to chtěl řešit hlavně k vuliva počtu míst(ze 4 na5) ale 5 tam mam takže nic:P Citovat
vimvsechno Odesláno 17. duben 2010 Odesláno 17. duben 2010 Dnem 15. září 2009 nabývá účinnosti hlavní část nové vyhlášky Ministerstva dopravy o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích. Ta přináší změny v povinné výbavě motorových a přípojných vozidel, která jsou registrována v ČR. Nová vyhláška byla ve Sbírce zákonů vyhlášena pod č. 283/2009 Sb. a novelizuje vyhlášku č. 341/2002 Sb 3. Nepovinné přepážky pro užitková vozidla (od 15. září 2009) U vozidel kategorie N1 (lehká užitková), která vycházejí svojí konstrukcí z osobních vozidel (tedy existuje konstrukčně shodné osobní vozidlo), není povinnost mít ve vozidlech přepážku oddělující prostor pro cestující od prostoru pro náklad. To se týká i neprůhledných fólií nebo mříží na zadních bočních oknech. Vyjmutí přepážky není nově přestavbou a vozidlo tak nadále zůstává nákladním se shodnou obsaditelností jako nákladní vozidlo. Vyjmutí přepážky se nezapisuje do technického průkazu, ani ho nikdo nikam nepotvrzuje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.