Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau, prosím o radu, čím by mohl být způsoben následující problém:

Při rychlejším průjezdu levotočivou zatáčkou mi občas sepne ESP (přijde mi, že někdy i ABS). Zdá se mi ale, že zbytečně brzy, a to i na suchém hladkém asfaltu, kdy je hranice smyku jeste v nedohlednu. Auto zacne samo od sebe v zatacce cca 1s prudce brzdit, pak jede normalne dal. I v servisu mi rekli, ze to urcite neni normalni a delat by to nemelo (taky jim to udelalo). Nejde o nic hrozného, stane se to třeba 1x za 200km, ale je to nepříjemné, člověk to vůbec nečeká, ti za mnou to čekají snad ještě míň....

V servisu dali auto na diagnostiku a byla bez chyby. Koukli na čidla, ale byla čistá. Neví, co to může způsobovat. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

Odesláno

co mas za vozitko ? ,kolik majitelu ,kolik elektrikaru se uz v tom hrabalo ?:) ,nebo je to jinak cajk?

tim ti sice nepomuzu ale obcas jsem videl u 607my na prodej \"nutno seridit ESP \"

nebo treba jezdis v zatackach jako prase ,dneska je kazdej druhej zavodnik :D

docela by me zajimalo jak poznas ze hranice smyku je u P607 v nedohlednu :aut

Odesláno

P607 2.2i 2001, viz podpis. Jsem cerstvy majitel, takze za minulost se zarucit nemuzu, ale vypada cajk. Diagnostika taky bez jedine chyby.

Ad hranice smyku: Poznam to tak, ze kdyz vypnu ESP, zatacku projedu svizne s naklonem, ale piskni gum a ujizdeni zadku se nekona ani pri vyssi rychlosti. Na pravou stranu to zvladne i s ESP i ostrejsi zatacky bez problemu. Myslim, ze v subjektivnim vnimani problem nebude, i technik ze servisu uznal, ze by to delat nemelo. Neni to nic tragickyho, pri predpisovy jizde se to nestane, ale kdyz se to stane, nepotesi to :)

Odesláno

tenkrat jsem zkousel vypnout ESP na P607 3.0 automat a pokud jsem vypnul to ESP -tak se me pri urcitej rychlosti pokazde zase zaplo -neslo to proste vypnout to si pamatuju jaky by to bylo dnes,nevim uz presne pri jakej rychlosti , u tech HDI to nezkousel

Odesláno

Když říkáš že to dělá jen na jednu stranu,mohl by to být jeden ze senzorů ESP na kole.V zimě hodně trpí od soli a tak občas odejdou.Možná bude stačit očistit.

Odesláno

jestli prave v tom neni chyba a nefunguje ti to nejak divne ,protoze se me zda ze to maj udelane tak ze po vypnuti ESP se v urcite rychlosti automaticky zase zapne ,skratka jizda vetsi rychlosti npr. 80km/h neni s vypnutym esp mozna a pokud se nazapne nefunguje to jak ma ,ale nevim jestli si to nepletu z MB

pokud to tak je nekdo to urcite potvrdi ,nebo to zkusim -az si vzpomenu :)

Odesláno

To je mozne. Ale to by znamenalo, ze pokud jej vypnu pri rychlosti vyssi nez je ta hranicni pro automaticke zapnuti, ihned se zas ESP zapne, nebo nepujde rovnou ani vypnout.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Kalibrace snímače natočení volantu byla dělána a je OK. Diagnostika bez chyb, čidla čistá. Servis zadal dotaz do ostatních servisů v Evropě a žádná odezva. Hřeje mě svědomí, že jsem jediný na světě s touto závadou :-D Ale už jsem se s tím naučil jezdit, vím, že nemůžu vzít P zatáčku až tak ostře, jak si můžu dovolit na levou stranu. A párset km mám už klid.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...