Zbyňa1 Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 Zdraví všechny, autíčko mi začalo dělat divné věci. Po nastartování studeného motoru se celý motor jakoby cuká, sice nechcípne, ale jde nepravidelně. Při lehkém zvýšení otáček (sešlápnutím plynu na neutrál) se chod ustálí. Cuká to jen než se trošku zahřeje, pak jde OK. Při startu teplého motoru žádné problémy. Jen dodávám, že to cukání motoru není každý den, někdy to třeba neudělá i když je studený. Taky nezačne cukat okamžitě po nastartovaní, ale začne až třeba ujedu 1km a poznám to jen když zastavím třeba na křižovatce a mám volnoběžné otáčky. Po mírném přidání nebo když se trochu zahřeje, tak zase OK. Taky to přestane dělat když zastavím motor a znovu nastartuji. Poradíte mi prosím někdo co se to děje... Pročítal jsem tady různé příspěvky a nevím co si z toho z nich mám vybrat. Že by to byl snímač tlaku paliva o kterém se tu hodně píše ?!?! To ale většinou každý napsal, že mu motor vypínal a to mě nedělá, na filtru paliva jsem najel takových 750km, protože jsem ho nedávno nechal měnit a taky filtr vzduchu je nový a na výkonu žádná změna, auto při přidání plynu jede normálně . Co to může být za chybu ? Prosím, poradíte mi někdo Citovat
corsair.cz Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 Jestli myslíš cukání motoru jako kolísání otáček na volnoběh, mohl by to být krokový motor. Zkus najít téma: kolísání volnoběžných otáček, krokový motor, nebo krokáč a z popisu zkus zjistit jestli je to tvůj problém. Citovat
Zbyňa1 Odesláno 27. květen 2009 Autor Odesláno 27. květen 2009 Ne, otáčky na volnoběh jsou pořád stejné, nemění se. Jak jsem napsal, cuká motor nebo možná by bylo přesnější napsat že se chvěje. Když jsem otevřel kapotu, tak to na něm bylo vidět jak se pohybuje a to dříve nedělalo. Dokonce než to přestane dělat, tak je to chvění při volnoběžných otáčkách cítit i v kabině. Silentbloky motoru jsou v pořádku, ty jsem byl zkontrolovat a to i ten spodní. Ani zvuk motoru není jiný, jen to chvění prvních pár minut mně vadí. Četl jsem si tady a někteří čistily sítko snímače regulace tlaku, nemohlo se nějak ucpat když se měnil nový filtr paliva a že by tam nějaká nečistota vletěla, nebo to není možný. Diagnostika nesvítí a tak nevim čeho se chytit. Když zajedu do servisu, tak než tam dojedu, chvění přestane anebo ten den ani nezačne! Citovat
Hauke Ivo Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Je nějaká souvyslost s venkovní teplotou a nepravidelným chodem? Citovat
MatrixChose Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Opravdu bych to viděl na DRV ventil neboli regulítor tlaku paliva na vysokotlakým čerpadle. Kup jiný (vím, není nejevnější ale i mě to čeká) a uvidíš, že to bude OK Citovat
Zbyňa1 Odesláno 28. květen 2009 Autor Odesláno 28. květen 2009 Původně zaslal: Hauke Ivo Je nějaká souvyslost s venkovní teplotou a nepravidelným chodem? Venkovní teplota nemá vliv, jen úplně studený motor a jak se pohne teploměr na palubce, tak je pokoj a když jedu někam dál a nemusím ani prvních pár minut zastavovat, tak chvění nepoznám, protože je opravdu cítit jen když je auto v klidu a na volnoběžné otáčky. Citovat
Zbyňa1 Odesláno 28. květen 2009 Autor Odesláno 28. květen 2009 Původně zaslal: MatrixChose Opravdu bych to viděl na DRV ventil neboli regulítor tlaku paliva na vysokotlakým čerpadle. Kup jiný (vím, není nejevnější ale i mě to čeká) a uvidíš, že to bude OK Píšeš, že i tebe to čeká a jak jsi to poznal nebo podle čeho jsi určil diagnózu u Tvého auta, máš podobné příznaky za studeného chodu motoru? Citovat
MatrixChose Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Když nastartuju tak se otáčky houpou, cca 700 - 900 a když ho lehce prošlápnu tak spadnou snad i na 500 pokud je teda velká zima. Po cca půl minutě jízdy je to v klidu, ještě je \"jakžtakž\". Citovat
Zbyňa1 Odesláno 28. květen 2009 Autor Odesláno 28. květen 2009 Nevíte někdo, kde by se dal na netu najít a popřípadě objednat tento regulátor co je na obr. Nikde ho nemůžu najít! Kdesi jsem tady četl, že už se nevyrábí a že náhrada je 0281002493, je to pravda, měnil to už někdo, kdo měl ten stejný DRV co já? Zkoušel jsem to hledat podle VINka na ServiceBoxu a tam mi to napsalo nenalezeno? Citovat
Chepp Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 covece delamy to trosku neco podobnyho viz moje diagnoza: ale ne jenom u studenyho motoru, nevym jak to presne urcujete studeny motor, ale me to udelalo po jizde a 45min stani... na slunecku dnes.. takze asi studeny motor nebyl, ale nepodival sem se jakou mel teplotu. [upravil dne 29/5/09 Chepp] Citovat
msoli Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 Mne to robillo ked som mal zli vstrekovac.Daj ho na diagnostiku a pozri korekcie vstrekovacov Citovat
Zbyňa1 Odesláno 29. květen 2009 Autor Odesláno 29. květen 2009 Prosim, neví někdo, který Regulátor bych mohl namontovat místo toho co mám na autě. V autě je 0 281 002 284 a já nevím, který místo toho dát, zda ten 2.0Hdi-0281002493 nebo 0281002872. Vyčetl jsem tady, že jeden dával s koncovkou 493, že je to náhrada za ten co se již nedělá (284) a další co to měnil dával ten s koncovkou 872, tak nevím, který objednat. Citovat
majo30 Odesláno 30. květen 2009 Odesláno 30. květen 2009 Tiez by som skontroloval, ci su 100% zhaviace sviecky, a este mrkni na ten filter paliva, ktory mas meneny, ci je to vsetko spravne usadene Citovat
Zbyňa1 Odesláno 30. květen 2009 Autor Odesláno 30. květen 2009 Původně zaslal: majo30 Tiez by som skontroloval, ci su 100% zhaviace sviecky, a este mrkni na ten filter paliva, ktory mas meneny, ci je to vsetko spravne usadene Auto mi chytá dobře a teď, jak už je teplo se žhavení nerosvicí. Chvění motoru jsem pozoroval už před výměnou pal. filtru akorád jsem tomu nějak nevěnoval pozornost, protože jak jsem přidal plyn tak byl klid. Taky jak se teď na to soustředím jsem vypozoroval, že když je motor studený, tak hned po nastartování se motor taky nechvěje, ale trvá to asi tak minutu než začne. Potom asi po 5min přestane a je pokoj a motor jede jako nový...Byl jsem s tím v servise, napíchli mě auto na kabel a borec řekl, že je to ten regulátor tlaku. [upravil dne 1/6/09 Zbyňa1] Citovat
Zbyňa1 Odesláno 1. červen 2009 Autor Odesláno 1. červen 2009 Původně zaslal: Zbyňa1 Prosim, neví někdo, který Regulátor bych mohl namontovat místo toho co mám na autě. V autě je 0 281 002 284 a já nevím, který místo toho dát, zda ten 2.0Hdi-0281002493 nebo 0281002872. Vyčetl jsem tady, že jeden dával s koncovkou 493, že je to náhrada za ten co se již nedělá (284) a další co to měnil dával ten s koncovkou 872, tak nevím, který objednat. Citovat
foxo Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 myslim, ze cenovy rozdil medzi nimi bude minimalny. Tak daj ten, ktery ti cestou cvrnkne do nosu Citovat
Zbyňa1 Odesláno 4. červen 2009 Autor Odesláno 4. červen 2009 To vážně nikdo neví, jaký je rozdíl mezi regulátorem 0281002493 a reg. 0281002872 ? Citovat
BrankoKK Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 mal som ten isty problem, po vymene vstrekovacov je uz ale vsetko ok Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.