kodajz Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 ahoj, neřešil někdo zvýšení podvozku a podložky pod kola? Chtěl bych zvýšit tak o 2-3 cm předek i zadek a dát 1,5 cm podložky pod kola. Zadek asi půjde pootočením, dvou torzních tyčí o 1 zub-je to tak?? a předek musím podložit pružiny na tlumičích? Má s tím někdo zkušenosti? Citovat
Kajo Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 ty chces zvysit podvozok??? vacsinou sa tu znizuje.. a zadok torzka o jeden zub je asi 5 cm si myslim(aspon pri 206ke) Citovat
Rejty Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Původně zaslal: Kajo ty chces zvysit podvozok??? vacsinou sa tu znizuje.. a zadok torzka o jeden zub je asi 5 cm si myslim(aspon pri 206ke) jeden zub na zadni napravě 206 dělá 3-4cm.....ale lepsi je to merit metrem nez cvakat o zuby..je to přesnejší Budeš dělat SUV? Citovat
Fakir Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Původně zaslal: Rejty jeden zub na zadni napravě 206 dělá 3-4cm.....ale lepsi je to merit metrem nez cvakat o zuby..je to přesnejší Přesně tak se to má správně dělat. Naměříš si kolik potřebuješ a zuby vůbec neřešíš. Citovat
kodajz Odesláno 22. květen 2009 Autor Odesláno 22. květen 2009 SUV. potřebuju na hory trochu víc prostoru. Zadek teda udělám těma torzkama co předek? řešil někdo? Což takhle dát mezi misku a péro 1cm gumovou podložku? A kolik je tak optimál šířka podložek? odhaduju 1,5 cm, je to tak? Citovat
L.I.P.O.8 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Dává se buď tohle http://www.escape6.cz/Podvozky/Sponky-pro-snizeni-zvyseni/ nebo http://www.escape6.cz/Podvozky/Podlozky-pruzin-pro-zvyseni-Weitec/ akorát je nemají na tvoje auto Citovat
čakom Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 L.I.P.O.8: to první bych si na auto nedal:bojim Citovat
wooody Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 ja taky ne to ta pruzina musi trpet jak svit Citovat
L.I.P.O.8 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: čakom L.I.P.O.8: to první bych si na auto nedal:bojim To já taky ne jen sem mu dal nějaké možnosti čím by to šlo a co se používá.Jinak se ještě používá gumová spirála a ta s dává přímo do závitu pružiny akorát nevím kde sem to viděl [upravil dne 22/5/09 L.I.P.O.8] Citovat
309GT Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Nebylo by lepší dát přední tlumiče i s pružinama,nebo jen pružiny z něčeho jinýho?Rozhodně myslím že by to bylo lepší než tam cpát do pružiny nějakej bazmek:D Citovat
Kvasky Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Osobně jsem na Superba a Passata dělal podložky pod pružiny. Jako materiál jsem používal spec. silon vhodný do mrazů. Tuto úpravu jsem aplikoval pouze na zadní vlečné nápravě, kde v pružině není tlumič, ale je zvlášť. Známej zvedal předek tak, že vyřízl misku na předních tlumičích a zavařil jí o požadovanou hodnotu výše. Vše logicky chodilo a STK no problem... Citovat
Fusion Odesláno 23. květen 2009 Odesláno 23. květen 2009 Hodilo by se něco takovýhoto (podobně jak od toho weitecu ale za desetinu cenu) http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=V5vafym akorát to je určený do misky s rovným dnem kde je pružina mimo tlumič Citovat
kodajz Odesláno 25. květen 2009 Autor Odesláno 25. květen 2009 Původně zaslal: 309GT Nebylo by lepší dát přední tlumiče i s pružinama,nebo jen pružiny z něčeho jinýho?Rozhodně myslím že by to bylo lepší než tam cpát do pružiny nějakej bazmek:D To určitě, ale kde vzít info o kompaktibilitě a o udaji kolik se mi to zvedne? Ty gumové spirály jsem viděl na autoburze. Na zkoušku budou dobré, nestojí moc. Jak provedu offroad úpravu, poskytnu foto a popis. Citovat
kodajz Odesláno 8. červen 2009 Autor Odesláno 8. červen 2009 bráchova 306tka a podložky 15mm. na mého Partnera se ještě vyrábí - http://kuchyracing.blog.cz , skvělá domluva, pěkné funkční podložky - doporučuju. [upravil dne 8/6/09 kodajz] Citovat
kodajz Odesláno 29. červen 2009 Autor Odesláno 29. červen 2009 a konečně můj Parner, zvýšený zadek-doma a podložky předek 15mm a zadek 20 mm dural, perfektní práce od p.Kuchaře - http://kuchyracing.blog.cz Autíčko konečně dobře sedí a vypadá pěkně. Citovat
Qcko Odesláno 29. červen 2009 Odesláno 29. červen 2009 Alebo dopredu kup pruziny pre vyssiu kubaturu, tie sa tak nestlacia a auto pojde hore tak o 3cm:roll Citovat
Bobo.KH Odesláno 29. červen 2009 Odesláno 29. červen 2009 Původně zaslal: čakom L.I.P.O.8: to první bych si na auto nedal:bojim Já je tam mám,ale trochu jiný,a draší.Je to jen letost a na skoušku,zajímalo mě co to udělá a jak se bude chovat auto:D Mám tam tyhle http://www.autofam.cz/index.php?page=product&id=7230 Citovat
kodajz Odesláno 30. červen 2009 Autor Odesláno 30. červen 2009 Zatím mám jen zvýšený zadek, předek už nechce o moc. Dám mezi spodní misku a péro gumu a uvidím, myslím, že to bude stačit. Někde se taková guma i prodává, ale já jí říznu z nějaké hrubé gumy. Ze stabilitou při vysokém zadku problém nemám, je to dokonce lepší když jsem dal ty 20 mm podložky. Jsem teď hodně spokojený. Citovat
ondrejduraj Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 nazdar lidi,čital som o tom vašom zvihani podvozkov.Mam 206 a chcel by som si zdvihnuť zadok.Je tam samozrejme torzna tyč.Poradi mi niekto ako to mam urobiť alebo mi niekto pošlite navod ako pretočim torznu tyč a jeden zub.Nikde som nenašiel navod na montaž ako pretočiť torznu tyč o jeden zub popripade o 2 zuby.Strašne mi vadi ked som naloženy plnou posadkou a zadok mi sedi na zemi ako kačka. Citovat
kodajz Odesláno 25. srpen 2009 Autor Odesláno 25. srpen 2009 Doma se to udělat dá, na netu v zahraničních diskuzích je hodně návodů, popisoval bych ti už popsané. Někde ti už myslím i dali odkaz na diskuzi jak na to. Torzka se nepřetáčí o zub, ale o kolik chceš mít zvednuté auto o tolik si ho zvedneš a torzku znova naklepeš, nemusíš si značit zuby, ono to ani moc nejde a navíc na každé straně torzky je jiny průměr ozubeného konce s jiným počtem zubů, takže nic nespočítáš. Je dobré si udělat místo tlumiče kovové, délkově stavitelné šprajce (přesně podle typu auta existuje návod na výrobu) a po vybití torzek si nastavíš o kolik to chceš zvýšit na obou stranách stejně. Touhle úpravou zadek zvýšíš o kolik chceš, ale nepřitvrdíš o moc. Mi to pomohlo když mám naložené lidi, tak tolik zadek nesedí, ale když dám ještě náklad, je to už zase kačena na prdeli. Uvažuju ještě o posílení přídavnýma pružinama, ale nějak ať to nestojí 4000 kč, protože za 2 pružiny je to zlodějina. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.