Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

peugeot, podvozek, zvýšení a rozšíření

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, neřešil někdo zvýšení podvozku a podložky pod kola? Chtěl bych zvýšit tak o 2-3 cm předek i zadek a dát 1,5 cm podložky pod kola. Zadek asi půjde pootočením, dvou torzních tyčí o 1 zub-je to tak?? a předek musím podložit pružiny na tlumičích?

Má s tím někdo zkušenosti?

Odesláno
Původně zaslal: Kajo

ty chces zvysit podvozok??? vacsinou sa tu znizuje..:myslim;)

a zadok torzka o jeden zub je asi 5 cm si myslim(aspon pri 206ke)

jeden zub na zadni napravě 206 dělá 3-4cm.....ale lepsi je to merit metrem nez cvakat o zuby..je to přesnejší:)

Budeš dělat SUV?

Odesláno
Původně zaslal: Rejty

jeden zub na zadni napravě 206 dělá 3-4cm.....ale lepsi je to merit metrem nez cvakat o zuby..je to přesnejší:)

Přesně tak se to má správně dělat. Naměříš si kolik potřebuješ a zuby vůbec neřešíš.;)

Odesláno

:) SUV. potřebuju na hory trochu víc prostoru. Zadek teda udělám těma torzkama co předek? řešil někdo? Což takhle dát mezi misku a péro 1cm gumovou podložku?

A kolik je tak optimál šířka podložek? odhaduju 1,5 cm, je to tak?

Odesláno
Původně zaslal: čakom

L.I.P.O.8: to první bych si na auto nedal:bojim

To já taky ne jen sem mu dal nějaké možnosti čím by to šlo a co se používá.Jinak se ještě používá gumová spirála a ta s dává přímo do závitu pružiny akorát nevím kde sem to viděl

[upravil dne 22/5/09 L.I.P.O.8]

Odesláno

Nebylo by lepší dát přední tlumiče i s pružinama,nebo jen pružiny z něčeho jinýho?Rozhodně myslím že by to bylo lepší než tam cpát do pružiny nějakej bazmek:D

Odesláno

Osobně jsem na Superba a Passata dělal podložky pod pružiny. Jako materiál jsem používal spec. silon vhodný do mrazů. Tuto úpravu jsem aplikoval pouze na zadní vlečné nápravě, kde v pružině není tlumič, ale je zvlášť.

Známej zvedal předek tak, že vyřízl misku na předních tlumičích a zavařil jí o požadovanou hodnotu výše. Vše logicky chodilo a STK no problem...

Odesláno
Původně zaslal: 309GT

Nebylo by lepší dát přední tlumiče i s pružinama,nebo jen pružiny z něčeho jinýho?Rozhodně myslím že by to bylo lepší než tam cpát do pružiny nějakej bazmek:D

To určitě, ale kde vzít info o kompaktibilitě a o udaji kolik se mi to zvedne?

Ty gumové spirály jsem viděl na autoburze. Na zkoušku budou dobré, nestojí moc.

Jak provedu offroad úpravu, poskytnu foto a popis.

• O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Zatím mám jen zvýšený zadek, předek už nechce o moc. Dám mezi spodní misku a péro gumu a uvidím, myslím, že to bude stačit. Někde se taková guma i prodává, ale já jí říznu z nějaké hrubé gumy. Ze stabilitou při vysokém zadku problém nemám, je to dokonce lepší když jsem dal ty 20 mm podložky. Jsem teď hodně spokojený.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

nazdar lidi,čital som o tom vašom zvihani podvozkov.Mam 206 a chcel by som si zdvihnuť zadok.Je tam samozrejme torzna tyč.Poradi mi niekto ako to mam urobiť alebo mi niekto pošlite navod ako pretočim torznu tyč a jeden zub.Nikde som nenašiel navod na montaž ako pretočiť torznu tyč o jeden zub popripade o 2 zuby.Strašne mi vadi ked som naloženy plnou posadkou a zadok mi sedi na zemi ako kačka.

Odesláno

Doma se to udělat dá, na netu v zahraničních diskuzích je hodně návodů, popisoval bych ti už popsané. Někde ti už myslím i dali odkaz na diskuzi jak na to. Torzka se nepřetáčí o zub, ale o kolik chceš mít zvednuté auto o tolik si ho zvedneš a torzku znova naklepeš, nemusíš si značit zuby, ono to ani moc nejde a navíc na každé straně torzky je jiny průměr ozubeného konce s jiným počtem zubů, takže nic nespočítáš. Je dobré si udělat místo tlumiče kovové, délkově stavitelné šprajce (přesně podle typu auta existuje návod na výrobu) a po vybití torzek si nastavíš o kolik to chceš zvýšit na obou stranách stejně. Touhle úpravou zadek zvýšíš o kolik chceš, ale nepřitvrdíš o moc. Mi to pomohlo když mám naložené lidi, tak tolik zadek nesedí, ale když dám ještě náklad, je to už zase kačena na prdeli. Uvažuju ještě o posílení přídavnýma pružinama, ale nějak ať to nestojí 4000 kč, protože za 2 pružiny je to zlodějina.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...