mArda Odesláno 16. červen 2004 Odesláno 16. červen 2004 Víte někdo, jak je to s koupí auta např. v Německu? Když tam dojedu a koupím si auto, sundají mi značky, nechají mi jen Německý velký TP a jsem namydlenej? Takže musim to auto naložit? Či jak? Citovat
Marlin Odesláno 16. červen 2004 Odesláno 16. červen 2004 no, nevim jestli este fungujou prevazeci znacky, stejne to na hranicích nikdo nehlida:D Citovat
Petano Odesláno 16. červen 2004 Odesláno 16. červen 2004 jo to by me taky zajimalo jestli se to auto musi hodit na valnik hned a nebo se s tim da dojet na hranice nebo lepe az dom. Citovat
vix Odesláno 16. červen 2004 Odesláno 16. červen 2004 Budu taky mystifikovat ! Podle me : 1 - Stara plecka: Auto odhlasis z provozu v GER a tim padem ztraci prislusnost k Nemecku. Nemeckej technicak si pak das do vitrinky. Proste ti zustane a auto prevezes na valniku do CR. 2 - Novy vuz, resp. do 8 let :Auto v nemecku se nejak prevede a zaplati se pojisteni na hranice, resp na urcity den u nemecke pojistovny, a prevede se v CR. No, auta netaham, tak to berte s rezervou... Citovat
mArda Odesláno 16. červen 2004 Autor Odesláno 16. červen 2004 Jednalo by se samosebou o auto do stari 8mi let. Starej krám na náhradní dily ne. Prostě si vyjedu na výlet a vrátím se 206kou ... A na čáře už opravdu v budkách celníků nikdo není? Citovat
oddie Odesláno 16. červen 2004 Odesláno 16. červen 2004 Auto s platnou TUV: v Německu se vyřídí převozní značky (min. na 14 dnů, min. 100EUR - na burzách o víkendech ale taky třeba 250EUR, je to vč. pojištění), a můžeš klidně odjet (a těch 14 dnů s tím klidně jezdit). Nevím, jestli nevyžadujou platnou TUV jště aspoň půl roku. Auto bez platné TUV: na vlek. V budkách na čáře jsou policajti. Moc nedoporučuju dělat nějaký šachy se značkama - je to sice nejlevnější způsob, jak něco přivést, ale taky dost rizikovej - Němci jsou na to dost hákliví, je za to tučná pokuta + basa. Citovat
mArda Odesláno 16. červen 2004 Autor Odesláno 16. červen 2004 No a Oddie dál bude následovat co? Přivezu to, musím s tím tam a tam ... ? abych dostal CZ registrační značky Citovat
KoZLiK Odesláno 16. červen 2004 Odesláno 16. červen 2004 Napsán autorem mArda No a Oddie dál bude následovat co? Přivezu to, musím s tím tam a tam ... ? abych dostal CZ registrační značky Uplacet,uplacet,uplacet..... Citovat
kawasaky Odesláno 17. červen 2004 Odesláno 17. červen 2004 Nejlepsi je to dovezt na tahaci, nejsou zbytecny problemy. Mam taky karu z DE a borec proste jel s tema nemeckyma znackama k nam v te kare. Nikdo nic nerikal a v pohode. Treba to byla haluz, ale pry to tak dela. MUsi to mit nejaky docasny pojisteni, v DE odhlasit, tady prihlasit a vse co s tim souvisi (je toho sakra moc) a nakonec vratis znacky do DE. Pomalu se to zacina nevyplacet tahat to sem.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.