Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Víte někdo, jak je to s koupí auta např. v Německu?

Když tam dojedu a koupím si auto, sundají mi značky, nechají mi jen Německý velký TP a jsem namydlenej? Takže musim to auto naložit?

Či jak?

Odesláno

Budu taky mystifikovat !

Podle me :

1 - Stara plecka: Auto odhlasis z provozu v GER a tim padem ztraci prislusnost k Nemecku. Nemeckej technicak si pak das do vitrinky. Proste ti zustane a auto prevezes na valniku do CR.

2 - Novy vuz, resp. do 8 let :Auto v nemecku se nejak prevede a zaplati se pojisteni na hranice, resp na urcity den u nemecke pojistovny, a prevede se v CR.

No, auta netaham, tak to berte s rezervou...:)

Odesláno

Jednalo by se samosebou o auto do stari 8mi let. Starej krám na náhradní dily ne. Prostě si vyjedu na výlet a vrátím se 206kou ...

A na čáře už opravdu v budkách celníků nikdo není?

Odesláno

Auto s platnou TUV: v Německu se vyřídí převozní značky (min. na 14 dnů, min. 100EUR - na burzách o víkendech ale taky třeba 250EUR, je to vč. pojištění), a můžeš klidně odjet (a těch 14 dnů s tím klidně jezdit). Nevím, jestli nevyžadujou platnou TUV jště aspoň půl roku.

Auto bez platné TUV: na vlek.

V budkách na čáře jsou policajti. Moc nedoporučuju dělat nějaký šachy se značkama - je to sice nejlevnější způsob, jak něco přivést, ale taky dost rizikovej - Němci jsou na to dost hákliví, je za to tučná pokuta + basa.

Odesláno
Napsán autorem mArda

No a Oddie dál bude následovat co? Přivezu to, musím s tím tam a tam ... ? abych dostal CZ registrační značky

Uplacet,uplacet,uplacet..... :D:D:D:D

Odesláno

Nejlepsi je to dovezt na tahaci, nejsou zbytecny problemy. Mam taky karu z DE a borec proste jel s tema nemeckyma znackama k nam v te kare. Nikdo nic nerikal a v pohode. Treba to byla haluz, ale pry to tak dela. MUsi to mit nejaky docasny pojisteni, v DE odhlasit, tady prihlasit a vse co s tim souvisi (je toho sakra moc) a nakonec vratis znacky do DE. Pomalu se to zacina nevyplacet tahat to sem....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...