Leo Odesláno 6. květen 2009 Odesláno 6. květen 2009 Mám takový dotaz, když jsem se díval na převodovku tak jsem uviděl prázdnou díru se závitem (v místě, kde je na fotce červené kolečko - foceno z vrchu). Nemá tam být náhodou ventilek na odvětrání převodovky (jinde ho nemohu najít tak nevím zda tam vůbec je a jestli mi tou dírou nejde do převodovky zbytečně prach)? Díra není slepá, ale vede někam do zatáčky. Citovat
Ferry Odesláno 6. květen 2009 Odesláno 6. květen 2009 tohle nebude odvetravaci otvor, ten je podle mne vice vpravo, tam kde je to vice mastne Citovat
Leo Odesláno 6. květen 2009 Autor Odesláno 6. květen 2009 To vlákno jsem četl a to mne právě znejistělo. Ten ventilek je zhruba v těch místech kde mám díru. Na druhou stranu jsem se díval do nákresů převodovky a u benzínových motorů tam ventilek je, ale u HDI tam vůbec není nakreslen a tak se to možná odvětrává jinudy. Mohl by se prosím někdo s motorem HDI podívat jak to tam má? Citovat
pastorek Odesláno 6. květen 2009 Odesláno 6. květen 2009 Prevodovka je temer univerzálny diel a je riešená pre viacej druhov motorov a rôzne výbavy. To čo máš na prvom obrázku je montážny otvor na prichytenie \"niečoho\" o prevodovku. Napríklad to môže byť iný držiak lanka spojky alebo kostriaci kábel, proste niečo čo tam nemáš. Keby to bolo odvetranie tak si buď istý že by tá diera bola mastná. To isté platí keby to bola diera do prevodovky ktorou tam môže ísť prach. Určite by odtiaľ prskal olej. Načo riešite problémy ktoré neexistujú. Citovat
mark001 Odesláno 6. květen 2009 Odesláno 6. květen 2009 Nazdar ten odvetravaci ventil na prevodovke musi byt zakryty tym umelim cudlikom ? ..lepsie povedane je lepsie ho tam mat aby sa do nej nedostal bordel ? alebo je to este nejak inac riesene ? ...bo odkedy som to auto kupil (2 roky) tak tam ziaden umely cudlik nemam Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.