Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: corsair.cz

Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: corsair.cz

Proč nebezpečné pneu? Když si tam dá někdo o něco širší než má předepsáno, nechá si to dopsat do techničáku tak nevidím problém proč by je tam nemohl mít... Hůř mu to sice pojede ale líp a tvrdějc mu to může sedět.... Taky brzdnou dráhu bude mít kratší...:myslim

Třeba proto, že pro dané auto je nějaký rozměr daný výrobcem a nikdo nemá právo svévolně zasahovat do konstrukce auta.

Pokud si to nechá zapsat do TP (a bude mu tedy změna povolena) je to něco jiného. Většina milovníků úprav auta ale něco tak zbytečného jako nějaký zápis do TP neřeší a pak se ještě rozčilují, že jsou za svou blbost trestáni.

[upravil dne 5/5/2009 Medvěd]

No tak pokud je to zapsané v TP tak je to OK? A jaký je to problém nechat to zapsat do TP? Já když to koupil tak tam byly 235tky pneu na 17tkach, sly ale pryc, protoze to moc nejelo, navíc to drhlo v podběhu při velkém rejdu. Podotýkám že to bylo zapsaný v TP a byl to dovoz z Německa, nepřišlo mi to nebezpečný, jen nepraktický... :nevim

Podle mě nepovolený neznamená apriori nebezpečný.

Potíž je kapku jinde. Nezapsaný sice neznamená implicitně nebezbečný, ale bezpečnost tomu nikdo neověřil. Naopak zapsaný by bezpečný být měli. Výrobce stanovil pro daný typ auta nějaký rozměr a to jistě ne svéhlavě, ale na základě hnotností, tedy jistě má spočítané měrné zatížení pneu. Změnou rozměru pneu se tento údaj bezesporu změní. A jistě si všici uměj představit, jak se bude auto chovat, jestliže někdo s rozměram pneu ulítně někam totálně jinam. Proto se ještě určité úpravy asi zapsat dají, jiné už nikoli.
Odesláno

Tak teď mi říkal známý, že jsem to platit neměl, že prý pro nás platí pravidla stanovená českou vyhláškou a že by mě za to pokutovat neměli.

ehhhhh, tak nevím znamenalo by to, že do SR bych nemusel s kartičkou první pomoci, vestu bych mohl nechat v kufru, prostě neřídit se místními pravidly.... což se mi nezdá, řídím se tím kam jedu, ne?

No navíc mě by to stejně mohlo být jedno, protože ty fólie nejsou povolený ani u nás, jen by mě zajímalo jestli se člověk nemusí řídit pravidly pro výbavu aj. technickými parametry platící v zemi do které jede?:o

Odesláno

Minule sa o tom bavilo v telke, čo sa týka povinnej výbavy vozidiel existuje nejaký Viedeňský dohovor alebo čo, podľa ktorého nemusíš mať v aute povinnú výbavu krajiny cez ktorú ideš. Takže kartičky mať nemusíte. Ale som niečo čítal, že to pripravujú už aj v Čechách. Vraj by to malo platiť od septembra.

[upravil dne 15.5.2009 AnotherOne]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...