Vvitty Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 2Medved: chyba je jasna, baracek byl v nejake dire 80km od Blavy... to je asi totez, jako sehnat v nejake dire 40-60km od centra prahy nejakej ten starej statek, zadne umeni to neni, ale co s tim?? Malokdo je zvedavej na dojizdeni z Nepomeric za lekarem, za praci, za nakupy, a to vse autem, protoze vlak tam neni a autobus dvakrat denne. Takovy statek bude mit prodejku nizsi, nez 30m garsonka v Praze. Ad stavba svepomoci - pokud chodis do prace, tak to taky bude mit dost komplikaci. Mimo jine budes moct stavet tak dva dny v tydnu, narazis stejne na to ze na spoustu praci si budes muset nekoho zjednat proste proto, ze je na jejich provadeni potreba papir (nevim jak u Vas, ale tady neni moc lidi kteri by hodili jen tak bumazku napr. na elektriku, kterou tahal jejich \"znamy\") nebo nastroje (treba na vareni trubek), a kdyz po polozeni podlahy zjistis, ze prosakuje rozvod vody pod podlahou, muzes nadavat akorat tak sobe (resp. tomu znamemu, co Ti to tahal, ale stejne to budes ty, kdo bude vytrhavat podlahu....). V tomto ma SLUSNA stavebni firma velkou vyhodu... ovsem je potreba nebrat prvniho fusera, a taky platit az tehdy, kdy jsou patricne prace provedene. Kontrole se pochopitelne nevyhnes ani tak... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 Vsetko sa da... S tvojimi peniazmy by som jednoznacne isiel do stavby domu. Zalezi na tebe, na to ako si veris, a ci si schopny obetovat kopec svojho volneho casu prave tomu domu. Pokial nechces stavat, tak predaj pozemok, budes mat penazi viacej, a uz vijde aj lepsi dom... V kazdom pripade ja osobne s takou kopou znamych, by som uz stavel. Soused s kriza tak stava, a proste to jede. Pracuje do 15:30, po te jezdi domu, a od 16 hodiny maka do vecera, casto s manzelkou, znamymi a podobne. Samozrejme, plati si roznych murarov a podobne. Je financna kriza, je dobry cas na stavanie, kopu schopnych majstrov prislo o svoju pracu, teraz nie je problem najst na inzerat nejakeho majstra bez prace, ktory si to vezme za rozumny peniz ako fusku. Material je teraz lacny, v madarsku duplom. Dom a byt maji sve pre a proti. V dome si sam sebe panem, nemusis se bat ze susedi nad tebou te vytopi, alebo ze moc dupes a susedi pot debou to sliseji. Ze mas nahlas televizi, a ostatnym to bude prokazet. Ze nemuzes mit psa, protoze te a te sousede vadi stekot, a ze ho proste musis vencit 3 krat denne. Ze nemusis parkovat auto venku, alebo nekde daleko v male garazi. O 5 rokov budes potrebovat o jednu izbu naviac ? Proste zoberes usetrene peniaze, alebo si pozicias, a dom dostavas o jednu, dve izby. Ked mas bungalov, neni kedykolvek problem strechu zhodit, trocha nadstavet, a urobit hore samotny podkrovny byt. A to nehovorim o tom, ze cez leto mozes byt pekne vyvaleny na zahrade, neco si ogrilovat, neni problem postavit bazen, neboli koupit i nejaky lacny raz dva bazen za 3 tisicky. Mas vlastne kurenie, sam si zapnes kotol kedy budes potrebovat, da sa narazit vlastna vodaren, voda takmer zadarmo atd atd. Mohol by som menovat. Ale ako pisal medved, dom vyzaduje viacej starosti. I ked s novostavbou to neni az tak pravda. Pokial sa postavi kvalitne novostavba, pekny cas budes mat pokoj. Byt je viac konzumny, odpadne ty akakolvek namaha. Pravdepodobne len kupis, troska prerobis, zariadis, a zijes. Ale odpadaju tam vsetky spominane vyhody vyssie popisane... Este raz to zhrniem. Pokial mas pozemok, 6 arov, mas neco malo pres milion korun, mas kopu znamych vodarov , elektrikarov a podobne, mas moznost lacnejsieho materialu s madarsku, nie je o com. Urcite by som staval... Ale je to na tebe... Citovat
Medvěd Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 Lubk0 - nejsou jen paneláky, ale i byty ve starých činžovních domech, kde fakt (věř nebo ne) neslyším, zda má někdo v sousedství puštěnou televizi, nade mnou můžou chodit jak chtějí (pokud nebudou tančit \"dupáka\", tak o nich nic nevím), o tom, že by někomu vadila chůze mé 135 kg vážící postavy nebo pobíhání Pavlíka v denní či noční dobu též nic netuším. Když jsem měl tu čest (či spíš smůlu), že jsem nějakou dobu žil v paneláku, opravdu jsem se setkával s tím, že jsem slyšel souseda na hajzlíku, rádio či televizi puštěnou v jiném bytě či sousedku při sexuálním vyžití. Bydlení v paneláku je ale pro mě spojeno s pouhopouhým přežíváním (taková trošku lepší noclehárna), byt si představuju takový, v kterém žiju většinu života (stará zástavba s místnostmi velkými cca +25 m2 a stropy ne nižšími než nějaké 2,80 m). Momentálně obývám a vlastním 4+1 téměř v centru Prahy (ale na konci ulice je 94 ha park, na druhém konci, ale za velice rušnou křižovatkou jsou Letenské sady - takže pro děti výběh jak víno) s obytnou plochou necelých 140 m2, stropy ve výšce 3 m (v předsíni 3,30 m) a tvrdím, že bych ho fakt za běžný barák nevyměnil. [upravil dne 4/5/2009 Medvěd] Citovat
Lentilka Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 ja myslím že ted to stavění jde rychle, tvárnice jsou velké a za rok hrubou musíš stihnout i kdybys nechtěl.... Citovat
tomike Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: tomike Od detstva som byval v dome, teraz byvame uz 4 rok s manzelkou v byte s 57m a idem sa zblaznit. Ja rozmyslam kupit zatial aspon pozemok, mat Tvoje prachy a hotovy pozemok nemam ziadnu dilemu. Pokud jsi bydlel od mala v domě a nyní bydlíš v 57m klícce, chápu, že nejsi úplně happy. Já zase celý život bydlím v bytě (pravda, nyní 4 +1 140 m2 s 3m vysokými stropy) a když jsem rok musel bydlet v mezonetovém 50m2 bytečku, byl jsem opravdu na prášky. Kdybych se ale měl rozhodovat, zda můj současný byt či barák, 100% by barák nezvítězil. Barák = trvalé starosti + práce s provozem domu přímo související a na to si já rád nechám zajít chuť. Ono ak clovek chce dom tak by mal vediet do coho ide. Ja budem radsej behat po dvore, starat sa o zvierata(mam velmi rad prirodu, preto chcem dom na dedine), robit bezne prace a v zime odpratavat sneh ako sediet za PC a cumiet do bedne ako to robim teraz. Ale uz sa mi rozbieha hubarska sezona tak bude veselsie. A o dva mesiace by sa mal narodit prirastok tak budem mat tych starosti viac, chvalabohu. Jednoducho dom je pre ludi, ktory chcu byt aktivny, mat svoje sukromie a urcitu pohodu o ktoru v panelaku do istej miery prichadzas. Citovat
Zila Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 ja jsem linej ja nepracuju patooo vieme o jednom a dost podstatnom ----------- minuse [upravil dne 4/5/09 Zila] Citovat
tomingo Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 Hnusoba: podľa toho, čo si napísal (majstri, materiál, pozemok s IS), sa do milióna pohodlne vojdeš. Ja sa práve vrhám na poschoďák 9x7m, pozemok mám rodičovský a rozpočet do 1,2mil. svojpomoc. Vybavovačky? Nie je to nič strašné, vybavíš si to raz a máš pokoj celý život (alebo si to dáš vybaviť \"na kľúč\"). Detto s poplatkami. Takže v Tvojej situácii nie je čo riešiť. Máte už vybratý alebo premyslený projekt? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 Původně zaslal: Medvěd Lubk0 - nejsou jen paneláky, ale i byty ve starých činžovních domech, kde fakt (věř nebo ne) neslyším, zda má někdo v sousedství puštěnou televizi, nade mnou můžou chodit jak chtějí (pokud nebudou tančit \"dupáka\", tak o nich nic nevím), o tom, že by někomu vadila chůze mé 135 kg vážící postavy nebo pobíhání Pavlíka v denní či noční dobu též nic netuším. Když jsem měl tu čest (či spíš smůlu), že jsem nějakou dobu žil v paneláku, opravdu jsem se setkával s tím, že jsem slyšel souseda na hajzlíku, rádio či televizi puštěnou v jiném bytě či sousedku při sexuálním vyžití. Bydlení v paneláku je ale pro mě spojeno s pouhopouhým přežíváním (taková trošku lepší noclehárna), byt si představuju takový, v kterém žiju většinu života (stará zástavba s místnostmi velkými cca +25 m2 a stropy ne nižšími než nějaké 2,80 m). Momentálně obývám a vlastním 4+1 téměř v centru Prahy (ale na konci ulice je 94 ha park, na druhém konci, ale za velice rušnou křižovatkou jsou Letenské sady - takže pro děti výběh jak víno) s obytnou plochou necelých 140 m2, stropy ve výšce 3 m (v předsíni 3,30 m) a tvrdím, že bych ho fakt za běžný barák nevyměnil. [upravil dne 4/5/2009 Medvěd] Medvede, to je super, ze v takovim dome se neslisite, a ze ho mas prostorny. Tade sa bavime ale o milionove investici. Takovej byt, jak mas ty, by sme u nas neporidili ani za 2 miliony, obavam se ze any za tri. A zo bych uz mnel barak, jak ... To ze mas na konci ulice 94 hektarovej park, to je supr. Ale taky ho tam majou tisicky jinejch lidi, ktory tam chodi taky. Stavim se, ze taky ho tam maji i nejaky ty bezdomovci, ktorym to v lete muze slouzit ako dobre utociste k prespani, taky se stavim, co dnesni mladez v tech parkoch robi, a kam chodi fetaci. Nehovorim, ze je jich plny park, ale maji tam volny pristup, a popravde, sem este nevidel vetsi park bez nich, hlavne vo vecernich hodinach ... A prave jde o to, kdyz si nekde v tvem okoli neda nahlas televizi, nehuci, netancuje dupaka atd tak neslisis. Musis se proste nekomu prispusobit. Ja kdyz mam naladu, tak hifi vezi vypalim, nemusim dbat na zadne sousedy. Kdyz se mlada chce jit opalovat, kludne muze na dvur, klidne i hore bez, to bych asi v parku nemoh. Kdyz se chce nekdo okoupat, klidne muze za par kacek koupit roztahovaci bazen, ale ten clovek v tom byte proste musi jit na preplnene koupaliste, nebo nekde k nejaky vodni nadrzi, kde uz se straci komfot. Ja osobne hrozne rad griluju, v baraku si to rozlozim mozna tak na balkon, a aj na to abych mnel elektriku . A ako bolo spomenute, je to skorej pro lidi, co nemaji radi panelakovej stereotyp. Nehovorim ze v panelkau nejde zit aktivne, ale u rodinneho domu mas pri tom vice soukromi ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.