klefo Odesláno 2. květen 2009 Odesláno 2. květen 2009 ahoj všetci. Chvílu som hľadal na fóre ale nenašiel som odpoveď. Má niekto skúsenosti s racechip tuning boxom. Pozri www.racechip.de. Javí sa to ako zaujímavé riešenie za prijateľnú cenu. mám 1,6 HDI 80kW. Celkom vážne o tom premýšľam. Rád si prečítam Vaše názory. Citovat
Guest bostich Odesláno 2. květen 2009 Odesláno 2. květen 2009 Moc jsem to nestudoval ale pochopil jsem správně že je to obyč.powerbox? O tom se tu napsalo hodně. Dál od toho... Citovat
dolly1010 Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 Jak jsem na to koukal na tom videu tak bych řek že to zapojuje mezi termistor nasávání a ŘJ, takže ruce od toho. Beztak to je klasicekej \"Power box\", kterej koupíš na aukru za 3kila, akorát v jinej krabičce Aby to nebylo něco podobnýho jako tohle Kdyby sis to koupil tak se do toho mrkni a pošli fotky Jinak tady se něco podobnýho řešilo, teda pokud je to onen powerbox Na druhou stranu to může bejt něco úplně jinýho a funguje to. Ale já bych tomu nevěřil Citovat
Makvej Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 no je tam napisane ze to funguje takto: The principle is simple: Every diesel common-rail vehicle disposes of a so-called common-rail sensor. There is a connection assembly at this sensor where the RaceChip can be simply connected. Netusim co je common-rail senzor, nebude to niejaky snimac tlaku paliva? Mne jeden servisak vychvaloval toto http://www.a-ts.sk/dyn/shop/index.php?skupina=tuning/motor-tuning/chip-tuning-code:red/peugeot ale to sa priamo do riadiacej jednotka pcha a je to aj pekne drahe, cize sa to vobec neoplati. Inac 1.6 HDI s FAP ma hranicu okolo 132-135koni, potom uz zacne FAP blbnut, aspon tak mi povedali v dvoch strediskach na precipovanie a na tom racechip.de tvrdia 141koni, to je daka blbost. Citovat
dolly1010 Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 To si radši nech auto přečipovat (nahrát novej soft do ŘJ), než tohle oblbování. Tyhlety hračičky akorát měněj vstupní data do jednotky, takže si pak jednotka myslí že je třeba zima a tak to míchá jinou směs. Nebo podobný chujoviny. Někde jsem čet že si to někdo namontoval do auto a odešli mu vstřiky. Tak bacha na to. A jak je tady ten odkaz vejš. Řek bych že je lepší si najít firmu kde ti auto odbrzděj, přečipujou, znovu odbrzděj a vidíš rovnou výsledek. Případně nahrajou starej soft, kterej si předem zálohujou. Citovat
Bo Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Mam koupen power box nove generace, cca GBP 100.- byla utrata na ebay. Je to znat pri rozjezdu a akceleraci, taha od spodnich otacek tak o 100-150 lepe, nez pred montazi. Montuje se na cidlo comon rail, je to takovy bypass. Ke koupi jsem se rozhodl az po peclivem prostudovani, klasicky chip tunning stoji cca 10tis Kc a to mi pripada prilis, ja jsem se svym power boxem naprosto spokojen, auto nezna kopec, nutno dodat, ze mam 2.2 hdi sedan. Citovat
foxo Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 no ono ta 2.2 HDi sama o sebe dobre cvici s autem. Neni nutno to cipovat... Citovat
Fr3sh Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Původně zaslal: Bo Mam koupen power box nove generace, cca GBP 100.- byla utrata na ebay. Je to znat pri rozjezdu a akceleraci, taha od spodnich otacek tak o 100-150 lepe, nez pred montazi. Montuje se na cidlo comon rail, je to takovy bypass. Ke koupi jsem se rozhodl az po peclivem prostudovani, klasicky chip tunning stoji cca 10tis Kc a to mi pripada prilis, ja jsem se svym power boxem naprosto spokojen, auto nezna kopec, nutno dodat, ze mam 2.2 hdi sedan. Počkam si až napíšeš co se ti první vysralo...pak se ti asi trošku vysměju. Montovat do auta takovy picoviny...si to mohl rovnou koupit na Aukru s nadpisem RACE CHIP. A taha to jako o 100-150 lepe. Ceho, koni? nebo nevim co tim myslis ale to chci taky jestli to zvysi o 100koni :D:D:D [upravil dne 7/11/09 Fr3sh] Citovat
f3Rd@ Odesláno 9. listopad 2009 Odesláno 9. listopad 2009 Fr3sh: Bo myslel ze to zabira o 100 az 150 ot. niz.... Citovat
.mycTD Odesláno 9. listopad 2009 Odesláno 9. listopad 2009 eee... a jaky ze je teda rozdil mezi powerboxem a dokurvenim map rovnou v jednotce? Citovat
Guest bostich Odesláno 10. listopad 2009 Odesláno 10. listopad 2009 Původně zaslal: .mycTD eee... a jaky ze je teda rozdil mezi powerboxem a dokurvenim map rovnou v jednotce? Jde o to, že power box jenom upravuje informace pro ECU od váhy vzduchu.ECU pak do motoru posílá víc paliva,tím mimo jiné vzniká moc bohatá směs, která se určitě nespaluje zrovna ideálně(někde tu byly fotky co to udělá s motorem) Chip (přemapování v ř.j.)je úprava, která využívá toho, že motor je od výroby výkonově poddimenzovanej, protože se počítá s tím, že s ním každej bude jezdit jinak, ten motor musí fungovat stejně dobře v zimě i v teplu, s u nás ne zrovna kvalitním palivem atd.Někdy se motorům úmyslně snižuje výkon, aby nekonkurovaly jiným vozům stejné automobilky.A právě chiptuning tohle upraví, ale samozřejmě pak s tímhle vším musíš počítat. Citovat
Lentilka Odesláno 10. listopad 2009 Odesláno 10. listopad 2009 prosim vás o kolik moc procent jde zvednot výkon chip tuningem? ted mi nejde o značku atd ale jen o ty procenta o kolik maximalně jde vykon navýšit... samozřejmě na vznětovym motoru.. diky:) Citovat
.mycTD Odesláno 10. listopad 2009 Odesláno 10. listopad 2009 bostich: to byla vicemene recnicka otazka, tuningove casopisy jsem v puberte cetl taky... ale jinak diky za info lentilka: neexistuje zadne obecne maximum. to procento se lisi i u ruznych exemplaru stejneho typu, natoz u ruznych koncepci preplnovani, vstrikovani, atd. Citovat
Lentilka Odesláno 10. listopad 2009 Odesláno 10. listopad 2009 a je možny třeba 1,9 tdi nachipovat o 60%? Citovat
Fakir Odesláno 10. listopad 2009 Odesláno 10. listopad 2009 Původně zaslal: Lentilka a je možny třeba 1,9 tdi nachipovat o 60%? Pokud najdeš nejslabší nabízenou verzi, vybavenou VGT turbem z nejsilnější verze, tak bych možná 50% věřil. 60% jen softwarem nedáš ani s TDičkem PD, bez mechanických úprav. Jinak se tuningu samozřejmě meze nekladou, můžeš dát větší turbo, víc nafty a hnát to, dokud tomu neuletí palice. Jinak tyhle zázračný o 60% načipovaný auta poznáš zpravidla podle toho, že při sebemenším polechtání plynu hulí jak továrna na brikety. Minulý týden jsem zrovna za jedním takovým pitomcem musel chvíli jet a měl jsem chuť mu narvat jeho vlastní výfuk do rypáku, protože takovej hnus neprodukujou ani Avie. Šlo samozřejmě o český supersport zn. Fóbie ftédéíčku. [upravil dne 10/11/09 Fakir] Citovat
Lentilka Odesláno 10. listopad 2009 Odesláno 10. listopad 2009 no ja to nechci ale bavil jsem se s borcem co ma toledo... par přečipovanych golfů a oktávek jsem potkal a jak řikáš, byl to masakr za něma jet... jak kdyby jeli na uhli tak mě zajmalo o kolik procent to jde jen softwarem ten vykon zvysit:) Citovat
Fakir Odesláno 10. listopad 2009 Odesláno 10. listopad 2009 Takhle... technicky vzato by čipnutý turbochrochty hulit nemusely. Hulí, protože jsou diletanty modifikovaným softwarem donuceny fungovat na samé hranici možností hardwaru. Zpravidla vybafnou oblak sazí na začátku akcelerace, tzn. turbo se ještě nestihlo roztočit (jak je obecně známo, 1.9 TDi PD ve všech verzích má přímo epickou turbodíru), ale řídící jednotka už tam pere naftu jako o život, protože je v mapách zřejmě závislost množství paliva na plnícím tlaku v přechodových režimech ne zrovna dořešená. Většinou to přestane, až se turbo chytne a začne tlačit, ale to jsou jednotky sekund a dotyčný tak stihl nasrat kohokoliv bezprostředně za ním. Dalším průvodním jevem je drasticky snížená životnost pístů, protože se tam mnohdy dostává tolik nafty, že kapky ze vstřikovače stihnou dopadnout na píst, ještě než vzplanou. Ono je to ale logický - na výkonuchtivého majitele českého působí mnohem lépe nabídka zvýšení výkonu o 60% se zárukami všeho možnýho, než nabídka zvýšení výkonu o 25 - 30%, které ten motor opravdu dlouhodobě vydrží. Citovat
shark734 Odesláno 10. listopad 2009 Odesláno 10. listopad 2009 k tomu huleniu...octavie hulia aj bez cipnutia .....a je vseobecne zaname ze pekne papaju olej(aspon starsie rocniky) Citovat
Fr3sh Odesláno 10. listopad 2009 Odesláno 10. listopad 2009 shark734: Ja taky hulim hodne a to jsem mlady rocnik ja taky papam hodne kapaliny a pohoda :super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.