Steiner Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 Ahojte. U našeho Peugeota 405 II. 1.9 TD 1993 je motor po smrti... Typ motoru je myslím XUD9. Je chycená klika, téměř neopravitelné... Proč se to stalo, nechápu...? Musíme sehnat nový motor nebo hodit auto do škarpy... Otázka na znalce: Bude motor 1.8 TD ze 405 I. model pasovat do našeho auta, prosím? Nebudou žádné problémy? Co převodovka, příp. startér, vstřiky, poloosy, turbo atp. Potřebujeme to na 150% vědět, ať se můžeme rozhodnout. Díky moc za profi info. Jirka Citovat
Burisek Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 nečekáš že hned od rána tu najdeš x odpovědí,že ne ?? Myslím si že teoreticky by to jít mělo,ale praxe může být jiná.... jde o to aby ti ten motor seděl na držákách a silentblokách. Převodovka by měla taky pasovat,ale raději by jsi měl mít v záloze převodovku zároveň s původním motorem resp.s tím motorem který tam chceš dát !! Startér,vstřiky,turbo to by jsi měl mít na tom co tam budeš dávat,protože si myslím že to je o něco slabší motor tak by to nemuselo být košér a ty věci z 1,9 pokud jsou ok si nech v záloze.... kdyby něco Teď jde taky o to kolik to bude stát..... jestli by nebylo levnější a nejlepší poohlídnout se v té cenové relaci po jiném autě.... [upravil dne 30/4/09 Burisek] Citovat
oddie Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 1,8TD - 1,9TD. Rozměrově na držáky stejné, v tomto problém není. 1,9TD má ale jinou spojku - tzv. tažnou, vypínací páka je obráceně než u 1,8TD. Dá se to přendat - buď na tu 1,8TD přeházet setrvák se spojkou z 1,9TD, nebo do převodovky z 1,9TD dát vypínací páku z 1,8TD. Nebo to vyměnit i s převodovkou, pak je ale přeba vyměnit i levou poloosu (má jinak dlouhý konec, co se zasune do diferáku). Ostatní věci - čerpadlo a vstřiky by měly být vždy z jednoho, 1,8TD Bosch má otevírací tlaky 15MPa, 1,9TD Bosch má 17,5MPa, Lucas má tuším 13MPa (nevím přesně). Mechanicky to mezi sebou zaměnit jde. Citovat
dýzl Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 Osobně mám ve 405 místo 1,8TD (A8A) motor 1,9D (D9B),po pův.1,8td tam byl motor 1,9d (asi 162 nebo DJZ 47/Kw,tem mi odešel tak jsem tam dal D9B),ale pořád je tam jedna a tatáž převodovka.(starter a poloosy,převodovka budou pasovat,vstřiky a čerpadlo (musíš komplet) by měli jít (já myslím že jdou) a turbo by mělo taky.Záměnost dílů je v odkaz,je to psáno se záměnou Peugeot na Citroen,ale to nevadí. http://www.bxclub.com/view.php?cisloclanku=2006100301 Citovat
Steiner Odesláno 30. duben 2009 Autor Odesláno 30. duben 2009 Není to slabší motor, má výkon 66 kW, stejně jako TD XUD9 objem 1905 cm3! Někde už jsem párkrát slyšel, že motor je \"stejný\". Potřebuji to ale vědět na 100%, jestli je motor zaměnitelný s naším. Jasně, že lepší by bylo vzít komplet motor i s doplňkama a vzadit ho do auta kus za kus. Mám toriž obavu, že pokud koupíme jen surový motor bez doplňků, nebudou některé věci pasovat. Např. my máma dnes vstřik Bosch a starší 1,8TD se dával i Lucas, myslím... Startér máme dnes Mitsubischi a dávaly se ještě Valeo, Bosch atd. a bojím se, jestli je stejný vyůstění do motoru atp. Citovat
oddie Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 To máš 1,9D, a na tom nalepené turbo? To už jsem taky párkrát viděl, ale ten motor na to není dimenzován, takže většinou dlouho nevydrží. Citovat
oddie Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 Startéry jsou záměnné bez problému, s tím si hlavu dělat nemusíš. Citovat
Steiner Odesláno 30. duben 2009 Autor Odesláno 30. duben 2009 Ne, náš motor je origo TD i s turbem. Má to turbo, nahoře \"intercholer\" :-) a další vyústění navšechny hadice atp. Omlouvám se, jestli sem pletu to \"XUD9\", možná jsem s tím někoho zmátl... Něco se mi plete, že to je vyražený na plechovým štítku pod kapotou, ale njesu si 100% jistej... Je to v každým případě 1905 cm3 TD z roku 1993 (GRDT výbava) Citovat
oddie Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 To bylo na uživatele \"dýzl\" Ty máš ten orig. XUD 9 TE, na typovém štítku bude DHY nebo D8A. [upravil dne 4/30/09 oddie] Citovat
Steiner Odesláno 30. duben 2009 Autor Odesláno 30. duben 2009 Původně zaslal: oddie To bylo na uživatele \"dýzl\" Ty máš ten orig. XUD 9 TE, na typovém štítku bude DHY nebo D8A. [upravil dne 4/30/09 oddie] Jo, myslím že to DHY tam je. Párkrát jsem na to čuměl, ale už s tím jezdí 4 roky brácha. Citovat
dýzl Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 To Odie-ne,je to bez turba.Prostě D9B z citronu BX.Ale někde jsem četl,že právě tento je uzpůsoben na přidělání turba,že má kanálky na olej k turbu.O tom jse ale neuvažoval.(pro úplnost papírově 1,8TD -A8A ,když jsem ho kupoval tak tam byl dle indicií typ 162 nebo DJZ-ten se podělal,tak jsem koupil z BX motor D9B-pásnul jak prdel na hrnec,akorát hadice topení neseděli)Nyní spíše uvažuji hodit ho ze skály a sehnat za pár drobáků Š120 nebo 105. Citovat
oddie Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 D9B se hodí jen proto, že má stejné sací kanály v hlavě, takže tam jdou dát parohy pro IC. Kanál na olej k turbu maj všechny bloky, jenže atmosféráky tam nemamj vyvrtanou díru, takže bys jí musel vyvrtat a vyřezat závit. Bastleři turb to řeší jinak, natáhnou trubku zepředu od baroskopu. Citovat
janou Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 1,8-1,9 mal by biť rozdiel v sacom a výfukovom potrubí priamo na hlave, priemer rúry výfuku, kanáliky na hlave sú iné .Pasovať bude aj s prevodovkou ( tenšie poloosy). Odporúčam porovnať alebo meniť komplet Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.