Tomas-X Odesláno 13. červen 2004 Odesláno 13. červen 2004 Kámoš mi dovezl PC s menší chybou. Při startu WXP se pokaždé pustí scandisk že chce udělat kontrolu disku. Dojde tak do 60%, tam se sekne a pomůže jen restart. Když to stornuji tak Wokna normálně naběhnou. Tam když chci udělat kontrolu disku tak to vyhodí modrou obrazovku kde píšou Kernel_stack_inpage_error a resetne se to. Co to znamená? Deska je Jetway V600DAP a disk Maxtor SATA 80GB. Citovat
Dave_k Odesláno 13. červen 2004 Odesláno 13. červen 2004 Zkus HDD v jiným PC třeba jako Slave. Případně disk přeformátovat. Pokud si chceš zachovat data je na to dobrej prográmek \"GHOST\". Už mi párkrát zachránil novou instalaci. Citovat
Tomas-X Odesláno 13. červen 2004 Autor Odesláno 13. červen 2004 Blbé že už nemám další PC se SATA rozhraním. Zkusím ten \"GHOST\" a uvidím. Kdyžtak pujde disk na reklamaci Citovat
vector Odesláno 13. červen 2004 Odesláno 13. červen 2004 Napsán autorem Tomas-X Kámoš mi dovezl PC s menší chybou. Při startu WXP se pokaždé pustí scandisk že chce udělat kontrolu disku. Dojde tak do 60%, tam se sekne a pomůže jen restart. Když to stornuji tak Wokna normálně naběhnou. Tam když chci udělat kontrolu disku tak to vyhodí modrou obrazovku kde píšou Kernel_stack_inpage_error a resetne se to. Co to znamená? Deska je Jetway V600DAP a disk Maxtor SATA 80GB. Máš tam origo ovladače k SATA a k chipsetu na desce ? Citovat
Toast Odesláno 13. červen 2004 Odesláno 13. červen 2004 Je dobre zkusit nabootovat Rescue mod, v ceskych woknech \"Konzole pro zotaveni\" z instalacniho CD a potom pustit \"CHKDSK c: /p /r\". Na 100GB disku to trva tak 2 hodiny. Druha chyba muze byt poskozeny swap soubor. To staci zrusit pouziti swapu, po restartu ho smazat a znovu aktivovat. Citovat
Toast Odesláno 13. červen 2004 Odesláno 13. červen 2004 MS uvadi, ze to muze byt i vir v MBR nebo chyba BIOS. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;315266 Citovat
Tomas-X Odesláno 13. červen 2004 Autor Odesláno 13. červen 2004 Virus tam není, to mě napadlo jako první tak jsem to projel dvěma antivirama. A Bios je tam nejnovější verze, viděl bych to spíš na HDD, už jednou s ním byly problémy. Citovat
gvg Odesláno 15. červen 2004 Odesláno 15. červen 2004 Hlavně tam pláci NTFS, protože ten scandisk po startu nedělá. MOžná se jen trochu pochroumala FAT... Citovat
Dave_k Odesláno 15. červen 2004 Odesláno 15. červen 2004 NTFS se mi zdá trochu stavěná pro servry a ne pro normální uživatele. Já osobně používám FAT 32 kvůli kompatibilitě se staršíma programama a zatím v poho. To? můj názor. Citovat
gvg Odesláno 16. červen 2004 Odesláno 16. červen 2004 To určitě, ale má to více výhod (šifrování souborů, lepší správa místa na disku, menší náchylnost k pádům, není omezený limit velikosti souboru na 4 GB), ale taky jednu nevýhodu: když ti zhavaruje disk, přes DOS se do něj nedostaneš. Až po použití nějakého programu na práci s NTFS diskama pd DOSem. Citovat
Luger Odesláno 16. červen 2004 Odesláno 16. červen 2004 Kdo má CD Win PE, ten DOS nepotřebuje Chtěli byste?? :cool: A fat32 už bych si dneska do PC nedal Citovat
Dave_k Odesláno 16. červen 2004 Odesláno 16. červen 2004 Já na Fatce funguju kolikátej rok a víceméně spokojen. Citovat
Tomas-X Odesláno 16. červen 2004 Autor Odesláno 16. červen 2004 Dík všem za pomoc a nápady. Nakonec problém vyřešilo až naformátování disku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.