Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

6 kou myslel sirku disku ... Takze ty mas predepsany 5,5 on ma 6. Ale to je uplne jedno, to se vubec nekontroluje.

I kdyz nevim, ci 6 neni moc siroky na 165 a ci tam nebudou gumy do acka ... Ale to fakt nevim.

Odesláno

Tak jsem byl dnes v pneuservise a tam mi řekli že ráfky by měli bejt příští tejden. Bylo by to v pohodě, kdyby mi to neříkali už čtvrtej tejden :bojim

Takže bych šel do těhlech kol.

Proto se ptám vás, zkušenějších. Šli by tyhle disky http://www.aukro.cz/item634010307_peugeot_citroen_14_4x108_jen_6_400_nove.html na Peugeot 306 s tímhle v TP:

Druh kol: Disková, LS

Pneumatiky: 165/70R13 79T,175/70R13 82S,165/65R14 78T, DTTO

Ráfky: 5BX13 HF4.20,5JX13,5JX14,5,5JX14,DTTO

Už jsem zjistil že maj větší šířku (místo 5,5 maj 6), ale to by prej nemělo vadit. Horší je teď ETčko ohledně délky šroubů. Já mám origo 20 a disky maj 15, což by asi musel bejt o 5mm delší šroub než normálně.

Ohledně šířky jsem se ptal prodejce, napsal mi na to tohle: Bohužel se užší nevyrábí, v technickém průkazu jsou většinou uvedeny šíře a rozměry plechových ráfků, které jsou vždy užší, na tento dostanete stávající pneu a nebude to ničemu vadit, je to běžná věc

Kdyžtak mě prosím opravte :)

Už je načase koupit nový, sjíždím nový zimáky a auž mě to se.. Šli by na moje auto?

PROSÍM POMOŽTE, DĚKUJI :)

[upravil dne 18.5.2009 dolly1010]

Odesláno

Tak ja skusim svoj nazor ...

1. Na tvojom mieste by som ani ziadne elektrony nekupoval. Preco ? Lebo 14 ky, sou na 306 sedan malo. Mne, tie elektrony budu pripadat smiesne (sorry, ale naozaj to tak vidim ja) , ako nejaky pokus, o skrasleni auta. Dat 15 ky na 106 ku ? budiz, dal ale 14 ky na sedana 306, mi pripada ako zbytocne vyhodeni penez.

Kdyz uz, tak 15 tky. Daji se zapsat do TP, je tu toho tady na foru napsane mraky. A jake ? Radsi by som pohledal origo 15 cyclony, alebo speedline, ty 306 ke podle meho nazoru s 15 kovich kol slusi skoro nejvic, a taky su jine kvality, jako elektrony na obrazku.

2. Elektrony s cernou by sem tam nedaval uz toboz. Mas tmave zelene auto, elektrony s cernym tam budu vyzerat \"nic moc\" ... Skus si dat www.elektorny.cz a skus si ich proovnat na tvoje auto (neni tam presne ten typ elektronov, a 306 ka je tam len faceliftovana, no pre predstavu, a nahodenie tvojej farby bohato staci)

Moje vidina je jen taka, ze vyhodis do luftu 10 litru za pneu a \"elektrony\" ktere ty auto vic v mich ocich jeste ospati.

Na tvem miste bych si teda rozmyslel, co s tim. Bud tam dal 15 cky, nebo na stavejici 13 ky koupit nove pneu, a koupit nejake pekne origo peugeot puklice....

Za usetrene prachy muzes radsi neco invsetovat jinde, do oprav auta alebo neceho obdobneho.

Takze naposled, muj nazor je, ze tam budou skarede, hlavne teda ty na obrazku, a ze budu jaksi k smichu. Si student, radsi si penezi odloz, alebo se hod do 15 tek, a pomalu vybavuj zapis :)

Odesláno

Hernajs Lubk0, ty dokážeš zkazit náladu :D

Když já nevím. Chtěl bych hliníky. Je pravda 10 litrů je dost :nevim ale... ani nevím

Zas patnáctky, to je další papírování a prachy pro úřad. To k těm kolům musí bejt nějakej typovej list, ne?

Na kolik tak výjdou plecháče. Víte někdo o nějakejch pěknejch poklicích. Co by nenapodobovali Al kola? To je podle mě největší humus :blicismajlik

PS.: Lubk0, ty máš plech, nebo Al?

Odesláno

Ja mam plech s origo peugeot puklici.

Neznasam napodobenini elektronu, ale pekny plech s peknou origo puklicou je niekede lepsi, ako hlinik nasilu ...

Ja hovorim tak preto, lebo ked uz dat 10 litrov za kola, tak urcite ne 14 ky.

Zalezi od koho kola kupujes. U nas se da tipovi list sehnat za 5 Eur ( cca 150 Sk) a zapis do TP stoji 3 Eur cca (90Sk) takze moc to nestoji.

Dobre nad tym porozmyslaj, so 14 tkami to bude podla mna smiesne ...

Odesláno

No jo, jenže patnáctky, to už je pálka. To bych radši šel do patnáctek plecháčů, jenže za nový to už je taky pálka.

Teď jsem koukal na http://www.pneumatiky.cz/ocelove-kolo-6195-5.5j-x-14-4x108-cb-65-et24.html na čtrnáctku plecháč a ten stojí 1200Kč :nevim

Omrknu ještě nějaký weby :myslim

Koukám po netu...ET je u hliníků a plechů stejný? Nacházím samý ET24 apod.

Odesláno

Probuh, 15 ky plechy muzes sehnat vsude po inzeratech, mala je snad kazda 406 ka ... A myslim ze i ET sedelo ...

U nas se da sehnat 15 ka plechac za 500 SK ...

Dalsia vec su samotne kolesa. U nas mal napriklad dlho na predaj original SPEEDLINE 15 za 130 Eur ( cca 3900 Sk ) neboli moc doskrkane, daval jich 5 kusu, a na 4 boli pol rocne nove pneu s 5-6 mm ...

Takze se da vsechno, len treba hledat a nekupovat hned od prvniho na aukro...

A zas z druhe strany napr za 6 litru co si chtel investovat si mohol mat napr nove predne kotuce + platnicky, + zadne platnicky, brzdovku a este zbyde :) Alebo sadu tlmicov :)

Dobre si to rozmysli.

Odesláno

Nojo, jenže jde o ten zápis do techničáku. Kola od nějakýho tápka z HorníDolní asi nepůjdou zapsat. Nebo se dá typovej list sednat dodatečně třeba na technickej, nebo v servise?

Asi se na to vyseru, koupím si nový 14ky a bude klid :D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dolly - dobrý! Tohle se mi fakt líbí!

Vidím, že jsem k vláknu přišel pozdě, abych sem hodil coby starý 306-kař připomínku, že tvarům 306-ky nejvíc (na rozdíl třeba od VW) sluší kola s úzkými paprsky a ne s velkými plochami... Ale vidím, že jsi došel nezávisle ke stejnému názoru.

A s těmi Lubkovými 15-kami, protože se tady bavíme o 306 se slabým motorem, taky nemůžu moc souhlasit. Mám motor 1.6, a když jsem zkoušel 15 místo 14, fakt to ten motor poznal, že táhne 15-ky místo 14-tek. Stejně tak jako \"kvalita\" silnic, ty 15-ky znatelně víc kopaly. (Nicméně tohle může být zkreslené tím, že jezdím převážně Prahou, možná jinde je na silnicích děr méně....) Zkrátka - 14 dobrý, a ten design, co sis vybral, taky dost dobrý. Tolik můj názor a gratulace k novým kolům.

[upravil dne 27/5/09 Garfield]

Odesláno

Mne sa naozaj ospravedlnovat nemusis, nemas za co , sou to tvoje penize, tvoje auto, a tvoje rozhodnuti.

Garfield, 15 ky sem zute na aute mnel , sice jen plechy, ale mnel... Tak citelny to pro mne nebylo , krom toho ze auto se mene do zatacek naklanelo, a pocit pri prejezdu jam ozaj velky nebol...

Kolega, sice ne na peugeotu, ale na grande punte s 1.4 kou 8V 58 KW ma zimny 14 ky 175 tky a letni 17 205x35xR17 ... Krom citelne horsiho prejezdu jam, zvyseni spotrebe dle jeho slov cca 0,3 litri na 100, a trochu horsi akceleraci, to jde v poho, a rezat zatacky s tym je radost.

Proste kam s tym mierym, tak velmi citelny rozdil medzi 14 a 15 nenastane, zvlaste kdyz je tam i peugeot montoval ...

Dolly, jen pro zajimavost hod fotku auta z boku :)

Dle miho sou proste male, ale sto lidi, sto chuti ...

Odesláno

Díky za ohlasy :)

Garfield: Jak si napsal \"jinde je na silnicích děr méně\". Tak to opravdu sedí. Na cestě ke mě domů je asi 1,5km dlouhej úsek plnej pořádnejch děr. Ještě jsem se neukecal k tomu si vzít foťák a vyfotit to. Protože tohle není fakt možný :bacha

Lubk0: Fotku úplně z boku ještě nemám. Snad někdy o vejkendu. Možná to stihnu dřív. Nechtělo se mi lízt do mokrej trávy :D Jinak, mě se taky zdá že by mohli bejt větší. Škoda že v TP nejsou větší. Jinak bych je tam asi dal. Ale tohle je taky pěkný :) Jo a Lubk0, kde má Avatar? Mě se nezobrazuje :myslim

Jinak, tady ještě jedno foto :)

[upravil dne 27.5.2009 dolly1010]

post-0-14109607232918_thumb.jpg

Odesláno

ja ho taky nevidim. kola pekny,me se jen nelibi ze to kolo neni pro 4 diru,kazda dira nekde jinde. nikdy sem si toho nevsimal,nez me na to upozornil zabit a ted to vidim vsude. ale jinak si myslim ze si vybral dobre.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...