Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vadi vam slovencina na ceskom fore  

1. 1. Vadi vam slovencina na ceskom fore

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

V žádném případě!!!! Docela mne tato otázka zaskočila, ale nyní, co se u nás děje, již se nedivím ničemu. Zde jen přibývá nápadů a rad!! :potlesk:potlesk:potlesk

Odesláno

něco k pousmání, trošku :xvul

Od roku 2001 do 2006 jsem dělal kulisáka v divadle , kde se vystřídala spousta slováků, ani jeden neměl nikdy při hraní problém s češtinou až na jednoho. Vždycky když mu vypadl text začal breptat slovensky (nebo slovensky česky), jednou se mu stalo, že odjel domů do Banské Bystrice (v Ústí je vždy 10 měsíců v roce) na Silvestra. Po Silvestru přijel opuchlý, ruku zlomenou... Ptali jsme se, jak se mu to stalo. Řekl, že dostal v nějakým baru v Bystrici přes papulu s tím, že osazenstvo baru nemělo rádo čechy, co si hrají na slováky :D

Odesláno

Slovenština mi vůbec nevadí, naopak je to veselé zpestření, teď jsem se na jednom veletrhu setkal se slovenskou dívkou, a musím uznat že slovenština je dokonalej jazyk, oproti češtině je krásně měkká :) a jak psali někteří výše občas mám problém s jedním slovem v celé příspěvku, a to se dá zkousnout a celej příspěvek se pochopit dá :)

Odesláno
Původně zaslal: destiny

Hele, když už se tu řeši blbiny kolem psaní, už delší dobu mi vrtá hlavou proč někteří z Vás píšete bez diakritiky? (jak se tak dívám, platí pro Čechy i Slováky). Je to absencí české klávesnice nebo lenost nebo co je zatím? :myslim

Já se naučil rovnou psát s diakritikou a nemám sebemenší problém. Na rychlosti to neubírá. Naopak pro Vás pak musí být utrpení napsat třeba nějaký oficiální obchodní dopis včetně háčků, čárek a kroužků, když jste zvyklí psát bez nich, ne? Zkuste mi to objasnit proč to tak děláte ;)

dobra otazka :) vzhledem k tomu ze maily pisu s diakritikou a to je prevaznejsi cast nez tady na foru,t ak ja s tim problem nemám. Ale stejně asi postupně přejdu na háčky a čárky :)

Odesláno

tak to vazne zacina vyzerat tak ze budem vediet jeden cudzi jazyk za par rokov :-)

ono je to mozno aj tym /aspon mne to tak pride / ze cestina je laksia ako slovencina. ked sa cech prestahuje na slovensko aj po par rokoch hovori cesky. ked sa ale slovak prestahuje do ciech tak staci chvila a hovori cesky - aspon vacsina pripadov co poznam.

- no a \"zasierame\" vam to tu slovencinou asi preto ze tak kvalitne slovenske peugeotacke forum neni :-) , vzdy ked som nieco hladal na nete tak som skoncil na nejakom ceskom fore :-)

- diakritiku nepisem asi preto, lebo ked som bol maly a ucil som sa robit s PC tak som diakritiku nepouzival a asi mi to ostalo doteraz - okrem toho pouzivam NTB kde by som bud niektore znaky alebo cisla musel pisat cez shift a to sa mi nechce

Odesláno

no k tej diakritike.. tak ja hlavne kvoli anglickej klavesnici, na ktoru som si velmi zvykol a nezvyknem menit na slovensku zakazdym ked nieco pisem.. avsak ked pisem nieco oficialne do prace, skoly alebo proste niekam napr do e-shopu atd, tak s tym problem nemam, a nemam pocit ze by mi to slo pomalsie s diakritikou ako bez.. :):)

Odesláno

Mě to neva. Sice mám někdy problém, ale většinou to překousnu.

Při této příležitosti bych se chtěl zeptat co to znamená prepáč (doufám že jsem to napsal dobře). Viděl jsem to v nějakej srandovní prezentaci (snad to není sprostý :D)

Odesláno
Původně zaslal: dolly1010

Při této příležitosti bych se chtěl zeptat co to znamená prepáč (doufám že jsem to napsal dobře). Viděl jsem to v nějakej srandovní prezentaci (snad to není sprostý :D)

prepáč-promiň:papa:)

[upravil dne 23/4/09 marko306]

Odesláno
Původně zaslal: PnR

existuje slovenske peugeot forum?

No ja dufam ze nie:D...SVK fora su hrozne, este som nenasiel vynimku, ktora by mi to vyvratila:aut

[upravil dne 23.4.2009 Qcko]

Odesláno
Původně zaslal: marko306

Původně zaslal: dolly1010

prepáč-promiň:papa:)

Dík, jsem zase o něco chytřejší :super:papa

Odesláno

Jediný co mi vadí na slovenčtině jsou jiný názvy měsíců a dnů (to se to tu moc nevyskytuje). Mám kolikrát problém přelouskat i co je to April :mad::D

PS.: Češi, jestlipak víte co je to čučoriedka a ťava (doufám že jsem to napsal správně :)) a žádný googlování :bacha:D

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

No neviem ci my mame ine nazvy mesiacov ...

To skor vy a ostatok sveta ma rovnake ako my :D

To je vlastně pravda :mad::super Proč ksakru musíme mít jiný názvy měsíců (a dnů) než zbytek světa??

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...