kveton Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Čaute, čím by to mohlo být? Když stojim a otáčim volantem do rejdu, tak slyšim takový rány (praskání, lupání) jako od pravýho kola. Co by to mohlo být? Poloosa? Díky Citovat
gen.Migen Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Možná je to horní uložení tlumiče...takový velký ložisko. Citovat
kveton Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 hmm, nevim, je to opakující se, řekl bych, že to udělá takovou dvouránu za jedno otočení volantu Citovat
El-Chio Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Asi to ulozenie tej pruziny je zatuhnute..... Citovat
ozzy56 Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Otevři kapotu a polož ruku na horní uložení před. tlumiče--říkáš pravá strana--a pomocník nastartuje a točí volantem z rejdu do rejdu--měl bys cítit trhání v té ruce...při vadném ložisku horního uložení... Citovat
kveton Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 OK, zkusim to, ale bohužel až v pátek Citovat
jarco623 Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 ja som mal tiez taky problem ze ked som stal a som otocil volantom do hoci ktorej strany tak to strasne buchlo som to mal dole,rozobral a na tych loziskach ako su tie gulicky mala byt niekedy vazelina,ale tak to bolo tak stuhnute,ze so srubovakom som mal co robit to dat dole akoze vazelinu.nerovorim ze mas ten isty problem,ale za pokus to stoji,staci rozobrat premazat a malo by to zase fungovat aspon mne to pomohlo. Citovat
gen.Migen Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 Moje rada....ja to taky nechaval, že to časem opravím a vyměním (horní uložení tlumiče - ložisko), Nicméně, pokud je to opravdu to ložisko, a dělá to ty zvuky, tak se ti pružina tlumiče namáhá na krut, a může ti brzo jako mě praasknout, a to pak není sranda. Doporučuji vyměnit co nejdřív. Ja s tim jezdil tak měsíc a pak mi praskla pružina. Měl sem štěstí, že mi nerosrhla gumu, nebo neurvala trubičku k bzrdiči. Nevahat a vyměnit. Citovat
Blizzard Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 které to ložisko dle auto kelly budu potřebovat? SK VKD35007 vs SK VKD35007T nebo SK VKDA35312 vs SK VKDA35312T http://obchod.autokelly.cz/ PEUGEOT > 406(8B) > 2.2(2230ccm/116kW/158HP) > Díly náprav a řízení > Tlumiče, pružiny a příslušenství Citovat
kveton Odesláno 21. duben 2009 Autor Odesláno 21. duben 2009 hmm, já už s tím jezdím asi půl roku a předchozí majitel nevim Citovat
f3Rd@ Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 jestli je to to lozisko, tak ho co nejdriv vymen, ja s tim jezdil vic jak 2 roky, az praskla prizuna... Citovat
kveton Odesláno 21. duben 2009 Autor Odesláno 21. duben 2009 nestrašte!!!! začínám mít strach, druhé auto je teď v servisu a s tímhle jezdí žena, tak to snad ještě chvilku vydrží!!! Citovat
kveton Odesláno 1. květen 2009 Autor Odesláno 1. květen 2009 Tak jsem na to koukal a je to určitě to ložisko!!! Koukal jsem na pružinu a je vidět jak tam přeskakuje! Je to pracný nebo složitý to vyměnit? Kolik to stojí? Citovat
subin Odesláno 1. květen 2009 Odesláno 1. květen 2009 určitě budeš potřebovat stahováky pružin,k výmněně(někdo tu svazoval pružinu drátem,ale to bych radši nezkoušel) Citovat
Guest servisman Odesláno 1. květen 2009 Odesláno 1. květen 2009 Původně zaslal: kveton Tak jsem na to koukal a je to určitě to ložisko!!! Koukal jsem na pružinu a je vidět jak tam přeskakuje! Je to pracný nebo složitý to vyměnit? Kolik to stojí? ložisko okolo 600 Kč značka SKF výměna je tu někde i napsaná a stahováky raději použij jako já jinak zde je něco Citovat
OK406 Odesláno 2. květen 2009 Odesláno 2. květen 2009 Přesně jak píše Honza406. Na 98% to bude chtít výměnu. Doporučuji vyměnit obě strany (levou i pravou) horního uložení + ložiska popr. i pružiny. Ty já mám z jiného vozidla (406coupe). Co se týká náročnosti práce, tak jsme to s Honzou406 ztihli za den + další věci. Vše je ve výše odkazovaném příspěvku. Citovat
Guest servisman Odesláno 2. květen 2009 Odesláno 2. květen 2009 stačí jen vyměnit ložiska já jsem je měnil taky nedávno horní uložení pokud je dobrý se nemusí..Já měl jedno ložisko načaty a už kus byl odrezlý.Kupoval jsem Elitu cena 1236 za oba ks.Výměna provedena za 4 hodky více zde Zasláno 11/4/09 v 18:42 Takže dnes opět proběhlo setkání v garáži u OK406,kde jsemsi vyměnil horní ložiska uložení tlumičů,jedno už bylo malinko slyšet a bylo načaté korozí takže jsem je vyměnil obe dvě kupoval jsem v ELITU a to od SKF a stálo mne jedno 636Kč,jinak ostatek bylo v pohodě.Použil jsem svoje stahováky,které jsme vyzkoušeli na 406 .Práce zhruba 4 hodky obě strany Tím pádem jsme se připravili a OK406 viděl co a jak se bude dělat u jeho autí,až vše potřebné sežene na jeho montáž . Také nás navštívil člen Ferry se svojí přítelkyní a OK406 dovezl stabilizační tyčky,chvilku jsme pokecali a on pokračoval v cestě dál. V garáži jsme byli ostře sledování dvěma lvíčky [upravil dne 3/5/09 honza406] Citovat
OK406 Odesláno 2. květen 2009 Odesláno 2. květen 2009 Takže nejlepší bude vyndat a podívat se, v jakém stavu jsou ložiska + pružiny + horní uložení. Citovat
Guest servisman Odesláno 2. květen 2009 Odesláno 2. květen 2009 koukám že on má rok 02 takže se to bude týkati jen ložisek Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.