apfelix Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 rad bych se zeptal jakej je nazor nezávislích lidí na opravu mého auta... jsem před potřebnou výměnnou zadní nápravy(repas) plus čep jeden a další drobnosti, spočítal jsem že by mě to vyšlo na 10k .... auto mám rok 306 1,4 96 rok výroby ... vyplatí se to do něj narvat s tím že mi bude ještě jezdit? pořídil bych si kola a tak nák ho dal do dokupi že by byl fpohodě .... puvodní cena před rokem byla 43k .... nebo ho zkusit prodat doplatit tak 15k a mít jiný? ..... Citovat
apfelix Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 nebo mě napadlo sehnat jinou nápravu od někoho a hodit tam jíí vyšlo by to levnějc, ale je tu riziko, že nebude tak uplně ok jako po repasi .... Citovat
oni Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 No kazdopadne si nemysli ze ho prodas za tech 43. Zalezi na tobe, tady na clubu se mohla nejaka slusna sehnat. Citovat
apfelix Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 tak s tím ani nepočítám že to bude za ty penize.... myslim tak za 25-30 ... ... asi kul tý nápravě to nebude nikdo moc chtít .... jen mi jde o to jestli mám prodat a nebo investovat do něj ... a nebo náká jiná možnost Citovat
Venca 306 Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Pokud si koupíš nějaký jiný kolem 40-50 tis, tak budeš muset stejně do něj investovat. A navíš tohle máš už trochu asi \"ošahaný\" tak tě nepřekvapí nečekanýma investicema Citovat
P607Olda Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Pokud to nevyžadují ostatní okolnosti, tak nejlevnější je zrepasovat nápravu. Těmi ostatními okolnostmi mám na mysli: - máš příliš mnoho peněz:D - chceš větší auto, s klimou, kombi - toto auto Tě už nevýslovně s... Koupě a prodej je záležitost kroku kupředu - koupíš si o stupeň kvalitnější auto, ale na počátku do něj taky ještě vrazíš tak 15 t (rozvody, brzdy, však to známe). Koupě tak asi za 50 až 60 t. Prodej současného spočívá hlavně na tom, zda přiznáš, že zadní náprava je v p..., anebo to zatajíš, a kupec (který nezná 306-ky) si naběhne. Takže shrnutí: jestli chceš jen jezdit, tak zrepasuj. Jestli dozrál čas na upgrade, tak vyměň (doplatek bude tak asi 40 až 50 tisíc). [upravil dne 20.4.2009 P607Olda] Citovat
tbarth Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Původně zaslal: P607Olda Pokud to nevyžadují ostatní okolnosti, tak nejlevnější je zrepasovat nápravu. Těmi ostatními okolnostmi mám na mysli: - máš příliš mnoho peněz:D - chceš větší auto, s klimou, kombi - toto auto Tě už nevýslovně s... Koupě a prodej je záležitost kroku kupředu - koupíš si o stupeň kvalitnější auto, ale na počátku do něj taky ještě vrazíš tak 15 t (rozvody, brzdy, však to známe). Takže shrnutí: jestli chceš jen jezdit, tak zrepasuj. Jestli dozrál čas na upgrade, tak vyměň (doplatek bude tak asi 40 až 50 tisíc). asi tak... Citovat
P607Olda Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Ještě jsem tam doplnil EDIT, ale dost důležitý: Prodej současného spočívá hlavně na tom, zda přiznáš, že zadní náprava je v p..., anebo to zatajíš, a kupec (který nezná 306-ky) si naběhne. Citovat
P607Olda Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Jo a drahá kola nepořizuj, když tak plecháče. Počítej s nutností vyměnit guferka na ventilech (3000), jestli to nebylo děláno. PS: píšu to podrobně, protože mám doma 306, r.v.93, najeto 125 000 (koupena v r.97) a zatím si ji dále chci nechat manželce do práce. Takže tyto úvahy denně promýšlím. [upravil dne 20.4.2009 P607Olda] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Zalezi to aj na celkovem stavu auta. Co vse ostatni se ozyva, ze bude chcet spravovat ? jak je na tom spojka, prevodovka, samotny motor, nie je mastny ? netece olej, nezere ho ? predna naprava, tlmice, korozia ? Pokial vies ze auto bude pytat onedlho dalsie velke investicie, tak by som do toho neisiel. Zalezi na tebe. Ja som mal tak TDckove punto. 1.7 TD motor, mal to uz pomaly za sebou. Predavali sa cca 90 - 95 litru. Rozmyslal som nad vymenou motora, ale nakonec som ho radsej za 70 predal, s tym, ze na motor som upozornil... Citovat
apfelix Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 já mám hlvně problém v tom, že peníze na nový nemám ... jsem student, tak mám rozpočet trochu menší ... myslel jsem prodat, připlatit si tak 10k koupit něco co bude víc fpohodě a za zbytek výměnu oleju a podobně .... tohle auto co mám je motoricky uplně v pořádku.. nic to nežere, motor šlape jak hodinky, má sice něco nalítáno, ale stále mi vyhovuje... jen když vidim investici do něj vrážet tedka 10k(čtvrtina původní ceny) tak si říkám, jestli to má cenu .... Citovat
apfelix Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 a prodat a zatajit, že jsou kola v tahu je hloupost, jelikož jsou už do áčka postavený ... spíš jestli by nebyla levnější varianta si někde sehnat zadní nápravu a někomu jen zaplatit výměnu, ale neim jak moc je to ošemetný abych nekoupil taky nákou špatnou nebo abych s ní nevyjel a po 5k kilometrech to nebylo stejný Citovat
apfelix Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 měl bych v plánu vyměnit zadní nápravu (repas) , levý čep řízení, odvzdušnit přední brzdy(jsou ulomený závity na šroubkách odvzdušnovacích tak ty sehnat... povolit tuhost spojky(přijde mi že klade až moc velký odpor) a jináč by to mělo být vše ... ale už tenhle součet mi dá 10k min. Citovat
Qcko Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Ak si myslis ze to co si napisal ta vyjde na 10000 Kc, tak to ti prajem vela uspechov...moj skromny odhad toho co si napisal je 15000 - 20000 aj s robotou v servise (ktora je bohuzial najdrahsia:()... Kazdopadne je to velmi subjektivne, ako sa ti na tom aute jazdi, ci ta uz niekedy nechalo v stichu a \"ako ho mas rad\"... Ak nemas prachy nasetrene a predas ho, len tazko najdes ine lepsie a este ti nikdo nezaruci, ze donho nebudes musiet vrazit 30000 aby bolo v stave ako to predtym (az na tu napravu, ale o tej vedia 306kari svoje:bacha)... Citovat
dolly1010 Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Někde se to tady nedávno (již několikrát) probíralo. Hlavně repas. Mrkni na tyhle odkazy http://www.renovacenaprav.cz/index.php http://www.autoservis-konecny.cz/ Citovat
apfelix Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 15-20 ? za co proboha? vim že repase nápravy by mě vyšla na 8k i s prací ... plus pak ty další věci co jsem vyjmenoval a kdyby se to vzalo jako celek a poptal se kolik by za to chtěli ... .... proto řešim možnou opravu nápravy tím, že bych pořídil někde jinou komplet od nákýho člověka a někde nechal vyměnit, možná by to vyšlo levnějc, ale jestli se to vyplatí.. to už je jiná věc Citovat
dýzl Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Již je to tu psané (někde ve fóru)ale přesto.Doplňuji ještě k předchozímu příspěvku jednu adresu :http://www.autodomin.cz/indexcd3d.html?id=repase〈=cz ceny mají dle mého dobré,nevím v jaké kvalitě dělaj,můj pažoutík má od tam nápravu po repasi (dle pův majitele asi 1/2 roku před prodejem ) celkem asi 2roky (km neodhadnu bo jsme nějakou dobu jezdili bez tacha) a zatím OK. Citovat
virus Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 ak sa ti na nom dobre jazdi tak ju oprav ale ak sa ti tam toho serie viacej tak radšej predat ale problem maju s tov napravov aj ine 306 Citovat
apfelix Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 jooo jooo u autodomin jsem domluvenej a objednanej ... 8k za komplet s prací ... vychází to tak ? Citovat
BV406 Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 nevim odkud jsi, ale repas naprav dela i auto chodura v senove u havirova, je to partner klubu a mas tam na praci slevu 10 procent a na dily taky, myslim..... viz tu http://www.autochodura.cz/podrobnosti.php?kategorie_id=4&kategorie=servis Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.